Н У Х Т

Вчена рада університету зібралася на останнє у навчальному році засідання

25 june 2020

Вчена рада університету зібралася на останнє у навчальному році засідання

25 червня 2020 року у актовій залі з дотриманням санітарних протиепідеміологічних заходів відбулося останнє у цьому навчальному році засідання вченої ради університету. Оскільки у порядку денному було питання, що потребувало процедури таємного голосування, вчена рада повинна була зібратися особисто.

В.о. ректора, перший проректор Володимир Яровий розпочав засідання з пропозиції прийняти рішення про переведення з контрактної на бюджетну форму навчання студентки факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Анастасії Недашківської, яка внаслідок вибуху 21 червня газоповітряної суміші в будинку, де проживала, втратила всю сім’ю і майно. Вчена рада одностайно підтримала цю пропозицію й висловила глибоке співчуття дівчині.

Далі члени ради оплесками привітали колег, що відсвяткували свої дні народження між засіданнями, і перейшли до розгляду питань порядку денного.

Першим розглянули кадрове питання – присвоєння вченого звання: доцента кафедри технології цукру і підготовки води Наталії Романченко, доцента кафедри інформаційних систем Миколі Костикову і доцента цієї ж кафедри Регіні Бойко. Кандидатів представила вчений секретар Наталія Ткачук. До складу лічильної комісії обрали завідувачку кафедри фізики, доцента Світлану Літвинчук, в.о. голови студентської ради університету Олександра Висоцького і в.о. голови студентської ради факультету біотехнології та екологічного контролю Ірину Ковшар.  

Ґрунтовний аналіз фінансово-господарської діяльності університету з інформацією щодо надходжень і видатків представив проректор з навчально-виробничої діяльності та розвитку, професор Олександр Бессараб. Інформацію, викладену у виступі, прийняли до відома.

Про виховну роботу в університеті йшлося у доповіді проректора з науково-педагогічної та виховної роботи, професора Лариси Арсеньєвої. Доповідь містила матеріали про настановні та моніторингові заходи, патріотичне виховання та корпоративну єдність, інтернаціональне виховання, виховання лідерських та організаторських якостей, правове виховання, трудове та професійне виховання, екологічне виховання, естетичне та культурне виховання, психологічну підтримку студентів, благодійну та волонтерську діяльність, фізичне виховання. Проректор наголосила на необхідності популяризації принципів академічної доброчесності серед здобувачів освіти, а також звернула увагу завідувачів кафедр на питання реалізації студентоцентрованого підходу під час викладання навчальних дисциплін.

План заходів внутрішньої системи забезпечення якості вищої освіти на затвердження вченій раді представив директор Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності університету, доцент Ігор Житнецький. План заходів побудований на аналізі сильних і слабких сторін освітніх програм університету, що проходили процедуру акредитації Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти. У відповідному рішенні запропоновані послідовні кроки, рекомендації та завдання для покращення якості освітніх програм університету та освітньої діяльності в цілому. Він же доповів про комплексний план заходів з організації вступної кампанії 2021 року.

Кандидатури кращих здобувачів на присудження іменних стипендій на 1-й семестр 2020 -2021 н.р. представила проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва. Вона повідомила, що університет має квоти на призначення 6 стипендій Президента України, 4 стипендій Верховної Ради України, 1 стипендії Кабінету Міністрів України і 1 соціальної стипендії КМУ та двох стипендій імені діячів першого українського Уряду – ім. Бориса Мартоса й ім. Христофора Барановського, що призначаються тільки магістрам економічних спеціальностей. Також доповідачка представила кандидатури на призначення цих стипендій, запропоновані вченими радами навчально-наукових інститутів і факультетів. Присутні одноголосно підтримали запропоновані кандидатури.

Наостанок розглянули поточні питання. Проректор з наукової роботи Олександр Шевченко порушив питання про призначення рецензентів  і визначення підрозділу для проведення попередньої експертизи дисертаційної роботи на здобуття ступеня доктора філософії Ольгою Дзиґар. Було прийняте рішення про призначення рецензентами професора Юлії Камбулової і доцента Олени Кохан, а попередню експертизу провести на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Також проректор повідомив, що повноваження спецрад університету із захисту дисертацій продовжені до 30 червня 2021 року і закликав активізувати роботу над науково-освітніми програмами, їх розробленням, затвердженням і оприлюдненням.

Володимир Яровий довів до відома членів ради наказ про організацію роботи університету у період адаптивного карантину, продовженого Урядом до 31 липня 2020 року.

З питань порядку денного висловилися, надали свої запитання, зауваження та пропозиції до проєктів рішень в.о. ректора Володимир Яровий, проректори Лариса Арсеньєва і Олександр Бессараб, завідувачі кафедр Володимир Ковбаса і Анатолій Куц, професор кафедри харчової хімії Сергій Шульга.

Закриваючи засідання, в.о. ректора, перший проректор Володимир Яровий подякував усім за плідну роботу протягом цього непростого навчального року, побажав гарно відпочити та берегти себе і своїх близьких, набратися сил і життєвого оптимізму для входження в наступний навчальний рік і успішної вступної кампанії.  

Published on: 25-06-2020
Read also:
Невпинно підвищують свій професійний рівень викладачі Навчально-наукового інституту економіки і управління

Викладачами Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ пройдено тривалий, насичений та цікавий шлях підвищення кваліфікації в Університеті менеджменту освіти Національної академії педагогічних наук України за очно-дистанційною формою навчання з відривом від виробництва. У групі серед викладачів університетів, інститутів, академій бе...

READ YOURSELF

Невпинно підвищують свій професійний рівень викладачі Навчально-наукового інституту економіки і управління 24 june 2019

Вітаємо переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Харчові технології»!

Відповідно до наказу ректора №190 від 14 грудня 2021 р. в університеті відбувся I тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Харчові технології». До складу конкурсної комісії увійшли: завідувач кафедри технології хлібопекарських i кондитерських виробів Володимир Ковбаса (голова комісії), в.о. завідувача кафедри технологі...

READ YOURSELF

Вітаємо переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Харчові технології»! 01 june 2022

Збірна команда співробітників університету – бронзовий призер Київської футзальної ліги

Протягом шести місяців збірна команда співробітників університету з футзалу брала участь у Чемпіонаті Київської футзальної ліги сезону 2018-2019 рр. Фінальна гра відбулася у рідних стінах спорткомплексу НУХТ, де команда продемонструвала чудову гру та виборола третє місце. Склад команди: старший викладач кафедри фізичного виховання Олександр Розпу...

READ YOURSELF

Збірна команда співробітників університету – бронзовий призер Київської футзальної ліги 18 march 2019

У ТОПі рейтингу працевлаштування випускників-бюджетників!

Міністерство освіти і науки України презентувало звіт з моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої і фахової передвищої освіти, які завершили навчання за державним або регіональним замовленням. Звіт не лише відображає статистику працевлаштування, а дає змогу оцінити ефективність освітніх програм у задоволенні реальних потреб ринку пра...

READ YOURSELF

У ТОПі рейтингу працевлаштування випускників-бюджетників! 16 april 2024