Н У Х Т

Укладено Декларацію про співробітництво з Університетом Сорбонна (Франція)

14 november 2023

Укладено Декларацію про співробітництво з Університетом Сорбонна (Франція)

Вперше в історії наукової співпраці України з Францією 13 листопада в Університеті Сорбонна (Париж) відбувся науково-практичний семінар «Ukraine. Vigne et vin en résistance  (Україна. Вино і лоза в опорі)», організований Університетом Сорбонна спільно з Українською корпорацією по виноградарству та виноробній промисловості «Укрвинпром» і нашим університетом.

НУХТ представляли ректор, д.т.н., професор Олександр Шевченко і д.т.н., професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько.

Учасники семінару, що працював в історичному актовому залі Salle des Actes, занурилися у світ виноградарства та виноробства України. Представники української делегації розповіли про історію виноробства в нашій країні, виноградні зони та технології виробництва вин. Серед доповідачів була і професорка Марина Білько.

Також учасники заходу отримали можливість продегустувати українські вина, які справили на них надзвичайне враження.

У рамках семінару відбулося трьохстороннє підписання Декларації  щодо співробітництва Сорбонни, Наукового центру «Український інститут вина» та нашого університету, що відкриває нову сторінку плідної співпраці, обміну знаннями, технологіями, слугуватиме розвитку наукових досліджень і підвищенню рівня української освіти.

Published on: 14-11-2023
Read also:
Розпочала роботу Міжнародна Весняна Школа «Європейські виміри сталого розвитку»

23 квітня 2019 року розпочала роботу Міжнародна Весняна Школа «Європейські виміри сталого розвитку» в рамках проекту програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+Жан Моне Кафедра FoodPro (#587488-EPP-1-2017-1-UA-EPPJMO-CHAIR) та Жан Моне Модуль EcoPro (# 574796-EPP-1-2016-1-UA-EPPJMO-MODULE). З вітальним словом виступили проректор з наукової роботи НУХТ О...

READ YOURSELF

Розпочала роботу Міжнародна Весняна Школа «Європейські виміри сталого розвитку» 24 april 2019

Біотехнологічні студії – унікальний шанс підвищити фахові компетенції

Наші студенти-біотехнологи ніколи не втрачають нагоди поглибити свої знання та набратися практичного досвіду. Наразі такою нагодою стали біотехнологічні студії, перший інтенсив яких відбувся нещодавно у лабораторіях біотехнологічних компаній «Ензим» та «Explogen», які започаткували цей спільний освітній проєкт – студії для старшокурсників профільни...

READ YOURSELF

Біотехнологічні студії – унікальний шанс підвищити фахові компетенції 16 november 2021

Кулінарна подорож Сонячною системою на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

16-17 квітня у міжзоряну подорож вирушив факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ), адже самі у ці дні відбувся VII Кулінарний конкурс, що мав назву «Автостопом по галактиці. Система планет ГРТБ». Цього року свої кулінарні майстер-класи представляли три команди – «KOSMOтуристики» (1-й курс спеціальності «Туризм»), «Екіпаж Земл...

READ YOURSELF

Кулінарна подорож Сонячною системою на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 17 april 2019

Продовжується співпраця з науковцями Інституту овочівництва і баштанництва НААН

Колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжує плідну співпрацю з Національною академією аграрних наук України відповідно до Меморандуму про співробітництво №43/22 у галузі науки і освіти. Днями науковці кафедри отримали від партнерів – академіка Володимира Хареби і професорки Олени Хареби дослідні зразки гарбуза сортів ...

READ YOURSELF

Продовжується співпраця з науковцями Інституту овочівництва і баштанництва НААН 21 november 2022