Н У Х Т

У пошуках талановитої молоді: І тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології

27 february 2019

У пошуках талановитої молоді: І тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся І тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій. Своє бажання позмагатися за можливість увійти до команди НУХТ, яка представлятиме наш університет у ІІ турі олімпіади, виявили студенти 3 та 4 курсів. Завдання І туру були нелегкими і включали проблемні та тестові питання з п’яти базових дисциплін сучасної біотехнології: «Процесів та апаратів біотехнологічних виробництв», «Загальної мікробіології та вірусології», «Біохімії», «Загальної біотехнології» та «Генетики».

Після проведення обов’язкового етапу шифрування, учасники приступили до виконання завдань. Час пролетів непомітно, студенти здали роботи і комісія (професор Тетяна Пирог, доценти Юрій Карлаш, Юрій Пенчук і Оксана Скроцька) приступила до їх перевірки.

Серед цьогорічних переможців – Віталій Гриненко (І місце, 4 курс), Світлана Бондарук (ІІ місце, 3 курс) та Анастасія Царьова (ІІІ місце, 3 курс). Зовсім трішки балів не вистачило для перемоги Юлії Лазюці (ІV місце, 3 курс) і Мирославу Хоньківу (V місце, 4 курс). Також слід відзначити студентів, які, крім переможців, показали високий рівень знань з окремих дисциплін. Зокрема, Анастасія Середа набрала найбільшу кількість балів за завдання з дисципліни «Генетика», Аліна Кернер – з дисципліни «Загальна біотехнологія», Ганна Ярова – з дисципліни «Біохімія», Сергій Вискірко – з дисципліни «Загальна мікробіологія та вірусологія». А із завданнями доволі нелегкої, але цікавої дисципліни «Процеси та апарати біотехнологічних виробництв» найкраще впоралися Валерія Бондарчук і Микита Іванов.

Олімпіада для студентів – це можливість перевірити себе та свої знання, це однозначно рух вперед незалежно від результату, а сам факт участі – уже свого роду досягнення!

10-12 квітня 2019 р. відбудеться ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології. Наші студенти завжди готові відстояти честь рідного університету, факультету біотехнології та екологічного контролю та кафедри біотехнології і мікробіології, яка є піонером і лідером сучасної біотехнологічної освіти в Україні. Тож побажаємо їм успіху та кмітливості у цьому нелегкому інтелектуальному поєдинку!

 

Published on: 27-02-2019
Read also:
Магістри – випуск 2023!

Вони чекали цього дня п'ять років. Точніше, вони ЙШЛИ до цього дня п’ять з половиною років, кожної хвилини наближаючи його своєю працею. Попри пандемію, локдауни, війну і обстріли. Вони пройшли крізь усе це заради дня, коли кожен із них матиме право називатись магістром. 22 березня 2023 року у актовій залі університету відбувся урочистий захід з н...

READ YOURSELF

Магістри – випуск 2023! 27 march 2023

Маркетинг у вишиванці: неймовірний івент від команди кафедри маркетингу

День вишиванки – свято, коли вишивані доріжки з кожного регіону нашої України сплітаються в барвисті візерунки душі нації. Це день, коли минуле й сучасне з’єднується переплетеними дорогами поколінь, червоними та чорними нитками історії нашої Батьківщини. У цей день колектив кафедри маркетингу зібрав разом дружну родину студентів і викладачів на од...

READ YOURSELF

Маркетинг у вишиванці: неймовірний івент від команди кафедри маркетингу 16 may 2025

Освітня спільнота факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка презентує університетський потенціал

Потужна студентсько-викладацька команда факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка взяла активну участь у масштабному гастрономічному заході Young Chefs. Urban, який відбувся у КВЦ «Парковий» і став платформою для обміну досвідом, презентації інноваційних гастрономічних практик, синергії між освітнім середовищ...

READ YOURSELF

Освітня спільнота факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка презентує університетський потенціал 24 september 2025

Викладачі надихаються на вдосконалення викладання

Доценти Оксана Топчій, Ольга Чернюшок і Роман Мукоїд, задіяні в реалізації міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі», яка передбачає інтеграцію сучасних підходів до виробництва харчових продуктів та напоїв, зокрема в крафтовому секторі, взяли участь у ХIII Форумі пивоварів, дистиляторів і ...

READ YOURSELF

Викладачі надихаються на вдосконалення викладання 30 september 2024