Н У Х Т

У пошуках талановитої молоді: І тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології

27 february 2019

У пошуках талановитої молоді: І тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся І тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій. Своє бажання позмагатися за можливість увійти до команди НУХТ, яка представлятиме наш університет у ІІ турі олімпіади, виявили студенти 3 та 4 курсів. Завдання І туру були нелегкими і включали проблемні та тестові питання з п’яти базових дисциплін сучасної біотехнології: «Процесів та апаратів біотехнологічних виробництв», «Загальної мікробіології та вірусології», «Біохімії», «Загальної біотехнології» та «Генетики».

Після проведення обов’язкового етапу шифрування, учасники приступили до виконання завдань. Час пролетів непомітно, студенти здали роботи і комісія (професор Тетяна Пирог, доценти Юрій Карлаш, Юрій Пенчук і Оксана Скроцька) приступила до їх перевірки.

Серед цьогорічних переможців – Віталій Гриненко (І місце, 4 курс), Світлана Бондарук (ІІ місце, 3 курс) та Анастасія Царьова (ІІІ місце, 3 курс). Зовсім трішки балів не вистачило для перемоги Юлії Лазюці (ІV місце, 3 курс) і Мирославу Хоньківу (V місце, 4 курс). Також слід відзначити студентів, які, крім переможців, показали високий рівень знань з окремих дисциплін. Зокрема, Анастасія Середа набрала найбільшу кількість балів за завдання з дисципліни «Генетика», Аліна Кернер – з дисципліни «Загальна біотехнологія», Ганна Ярова – з дисципліни «Біохімія», Сергій Вискірко – з дисципліни «Загальна мікробіологія та вірусологія». А із завданнями доволі нелегкої, але цікавої дисципліни «Процеси та апарати біотехнологічних виробництв» найкраще впоралися Валерія Бондарчук і Микита Іванов.

Олімпіада для студентів – це можливість перевірити себе та свої знання, це однозначно рух вперед незалежно від результату, а сам факт участі – уже свого роду досягнення!

10-12 квітня 2019 р. відбудеться ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології. Наші студенти завжди готові відстояти честь рідного університету, факультету біотехнології та екологічного контролю та кафедри біотехнології і мікробіології, яка є піонером і лідером сучасної біотехнологічної освіти в Україні. Тож побажаємо їм успіху та кмітливості у цьому нелегкому інтелектуальному поєдинку!

 

Published on: 27-02-2019
Read also:
Подвійний науковий івент на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів у онлайн-режимі відбулося засідання секції «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Засідання се...

READ YOURSELF

Подвійний науковий івент на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 16 april 2021

Маркетинг у вишиванці: неймовірний івент від команди кафедри маркетингу

День вишиванки – свято, коли вишивані доріжки з кожного регіону нашої України сплітаються в барвисті візерунки душі нації. Це день, коли минуле й сучасне з’єднується переплетеними дорогами поколінь, червоними та чорними нитками історії нашої Батьківщини. У цей день колектив кафедри маркетингу зібрав разом дружну родину студентів і викладачів на од...

READ YOURSELF

Маркетинг у вишиванці: неймовірний івент від команди кафедри маркетингу 16 may 2025

VIII Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбулася на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

19 березня на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбулася VIII Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі», присвячена 135-річчю Національного університету харчових технологій. У конференції взяли участь викладачі та студенти нашого університету, інших закладів вищої о...

READ YOURSELF

VIII Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбулася на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 20 march 2019

Із задоволенням досліджують цікаві явища наші аспіранти

Наукова робота – невід’ємна частина діяльності нашого колективу. Уже з третього курсу здобувачі активно залучаються до досліджень за тематиками випускових кафедр. Для багатьох це стає стартом плідної наукової кар’єри, що продовжується у магістратурі, а потім і у аспірантурі. Яскравим прикладом такої наукової послідовності є аспіранти кафедри машин...

READ YOURSELF

Із задоволенням досліджують цікаві явища наші аспіранти 21 july 2020