Н У Х Т

У НУХТ відбулися Міжнародна осіння школа та конференція щодо використання харчових добавок

02 december 2021

У НУХТ відбулися Міжнародна осіння школа та конференція щодо використання харчових добавок

У рамках реалізації проєкту програми Еразмус+ Модуль Жана Моне «Регулювання використання харчових добавок в різних технологіях та гармонізація європейських регламентів в Україні на шляху Євроінтеграції» (№#620521-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE) освітнього процесу за освітніми програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів» в нашому університеті 29-30 листопада вперше відбулися Міжнародна осіння школа та конференція щодо використання харчових добавок.

Учасників школи і конференції тепло привітав ректор Олександр Шевченко. Він наголосив на важливості участі нашого університету у спільних міжнародних проєктах і, зокрема, такого масштабу і побажав учасникам заходів творчої наснаги й плідної роботи. Користуючись нагодою, ректор вручив нагрудний знак «За сприяння розвитку Національного університету харчових технологій» генеральній директорці ТОВ «Лейпурін Україна» Світлані Лєрнік.

Зі словами привітання також виступила учасниця команди проєкту, Радниця члена Литовського Сейму з питань освіти та соціальних питань Ілона Міцейкене (Литва). До привітань приєдналися директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Оксана Кочубей-Литвиненко, експерт Національного Еразмус+ Офісу в Україні Петро Крайнік, координатор проєкту, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету Володимир Ковбаса.

Під час роботи Міжнародної осінньої школи учасники обговорювали тему «Регулювання використання харчових добавок: імплементація європейських підходів» та заслухали 14 доповідей фахівців із Науково-дослідного інституту стандартизації ДП «УкрНДНЦ», Центру громадського здоров’я МОЗ України, ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І.Медведя», закладів вищої освіти, міжнародних компаній. У роботі школи взяли участь понад 200 учасників із 22 закладів вищої освіти України, науковці 3 науково-дослідних інститутів, фахівці багатьох промислових підприємств і компаній.

У рамках роботи конференції «Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні» заслухали багато доповідей, тематики яких стосувалися особливостей виробництва та використання харчових добавок у різних технологіях. Зважаючи на те, що харчові добавки використовують практично в усіх галузях харчової промисловості, тема привернула значну увагу та інтерес багатьох фахівців, які брали активну участь в обговореннях.

На другий день роботи школи результати досліджень представили здобувачі освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» Людмила Бурченко, Галина Андронович, Вікторія Сапіга, Артур Михалевич. Було також заслухано багато доповідей здобувачів освітнього ступеня «Магістр».

Оргкомітет висловлює подяку програмі Еразмус+ та представникам офісу Еразмус+ в Україні за надану підтримку в реалізації проєкту. Окрема подяка спікерам, які взяли участь у підготовці та проведенні Осінньої школи. Усі учасники заходів отримають сертифікати, а матеріали конференції незабаром будуть опубліковані у збірнику.

Published on: 02-12-2021
Read also:
Корисні поради бакалаврам щодо проєктування технологічного обладнання з листового металу

Днями на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування відбулося гостьове заняття на тему «Особливості проєктування технологічного обладнання із листового металу в CAD-системі Autodesk Inventor Professional» для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр», які навчаються за освітньою програмою «Інжиніринг харчових та біотех...

READ YOURSELF

Корисні поради бакалаврам щодо проєктування технологічного обладнання з листового металу 26 march 2025

Тренування у польових умовах: четвертокурсники-холодильщики готуються до ChillTech Students Awards-2025

Здобувачі четвертого курсу освітньо-професійної програми «Холодильні техніка та технології» спеціальності 142 «Енергетичне машинобудування» під керівництвом доцента кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Олексія Пилипенка 16 грудня 2024 року завершили монтаж і пусконалагоджувальні роботи теплового насосу на базі кондиціонеру Mitsubishi. Ви...

READ YOURSELF

Тренування у польових умовах: четвертокурсники-холодильщики готуються до ChillTech Students Awards-2025 17 december 2024

Наука НУХТ у дзеркалі SciVerse Scopus

Освіта.ua оприлюдив щорічний рейтинг закладів вищої освіти України за показниками даних наукометричної бази Scopus, до якого уже традиційно включений і наш університет. Рейтинг укладений за результатами наукометричного моніторингу суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus станом на квітень 2024 року....

READ YOURSELF

Наука НУХТ у дзеркалі SciVerse Scopus 10 may 2024

Лекторій для майбутніх фахівців із гостинності від бренд-шефа мережі ресторанів «Сільпо»

На факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу завітав бренд-шеф мережі ресторанів «Сільпо» Марко Черветті. Лекторій від іменитого гостя для студентів спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» і 181 «Харчові технології» щодо особливостей організації роботи підприємств харчування однієї з найбільших торгівельних мереж України викли...

READ YOURSELF

Лекторій для майбутніх фахівців із гостинності від бренд-шефа мережі ресторанів «Сільпо» 03 june 2019