Н У Х Т

У центрі уваги – кондитерська галузь: на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася ще одна наукова конференція

25 november 2020

У центрі уваги – кондитерська галузь: на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася ще одна наукова конференція

24 листопада в університеті відбулася VІІ Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі», яку традиційно щоосені проводять на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів. До роботи конференції долучилися науковці із провідних профільних закладів вищої освіти Польщі, Словакії, Грузії та України. Конференція відбулася з використанням сервісу ZOOM.

Роботу конференції очолив завідувач кафедри Володимир Ковбаса, який привітав усіх учасників. Він висловив слова вдячності за підтримку в організації та проведенні конференції президенту асоціації «Укркондпром» Олександру Балдинюку та заступнику генерального директора виставкової компанії «ACCOInternational» Юрію Кіщаку.

Першою була заслухана доповідь президента асоціації «Укркондпром», канд. політ. н. Олександра Балдинюка, який доповів про сучасний стан кондитерської галузі в Україні, зосередив увагу на динаміці виробництва, експорті та імпорті кондитерських виробів в Україні за останні роки, зупинився на проблемах, викликаних подорожчанням сировини, пошуку нових ринків збуту. В продовження цієї теми велику зацікавленість викликала доповідь керівниці відділу зовнішнього аудиту департаменту якості ТОВ «Сільпо-Фуд», к.т.н. Наталії Олексієнко, яка розповіла про європейські вимоги щодо маркування харчової продукції в Україні.

Приємно відзначити, що цього року в роботі конференції взяли участь науковці з багатьох закладів вищої освіти та представили доповіді, які викликали жваве обговорення.

Завідувачка кафедри хімії, мікробіології та гігієни харчування Харківського державного університету харчування та торгівлі Вікторія Євлаш представила результати комплексних досліджень технології мармеладу формового, який підвищує опорність організму до холодової травми. Професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлія Камбулова розповіла про можливі шляхи зниження цукровмісту кондитерських виробів. Доповідь професорки Вікторії Дорохович стосувалася розкриття феномену явища тиксотропії та його прояву в технології кондитерських  виробів.

Із цікавими доповідями також виступили доцентка Вікторія Толстих (Одеська національна академія харчових технології), доцентка Тетяна Марусяк (Чернівецький торговельно-економічний інституту КНТЕУ), аспірант Максим Лабазов (Харківський  державний університет харчування торгівлі), аспірантка Оксана Онофрійчук (Національний університет харчових  технологій).

На завершення конференції виступив заступник генерального директора виставкової компанії «ACCO International» Юрій Кіщак, яка кожного року є співорганізатором конференції. Він висловив подяку за організацію такої конференції колективу кафедри, побажав нових наукових досягнень і висловив надію на подальшу співпрацю. Аналізуючи результати представлених на конференції результатів досліджень, він акцентував увагу на важливості співпраці навчально-наукових закладів і представників промисловості для подальшого промислового впровадження розробок.

Подяку за запрошення взяти участь у конференції висловив також Олександр Балдинюк і проявив зацікавленість у представлених доповідачами розробках. Також він висловив надію на подальшу плідну співпрацю, що дасть можливість впроваджувати нові технології та інноваційні вироби на сучасних підприємствах галузі.

Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів щиро вдячний усім учасникам за представлені доповіді й участь в обговоренні та бажає нових наукових звершень. Наші науковці чекають на нові зустрічі в наступному році та запрошують долучитися до роботи конференцій у НУХТ.

Published on: 25-11-2020
Read also:
Плідне засідання вченої ради університету

29 лютого відбулося перше в 2024 році планове засідання вченої ради університету. Членів ради, що зібралися у залі засідань, привітав ректор Олександр Шевченко і виконав приємну місію – вручив відзнаки – нагрудні знаки «За академічні заслуги» завідувачці кафедри маркетингу Ользі Пєтуховій і завідувачу кафедри теплоенергетики та холодильної техніки ...

READ YOURSELF

Плідне засідання вченої ради університету 29 february 2024

До обговорення питань органічного харчування для дітей долучилися викладачі університету

Викладачі кафедр технології хлібопекарських і кондитерських виробів та технології м’яса і м’ясних продуктів взяли участь у Міжнародній конференції «Органічна переробка та торгівля: їжа нового покоління!». Цього року головною була обрана тема «Органічне харчування для дітей». Організаторами заходу стали ГС «Органічна Україна», ТОВ «Органік Стандарт...

READ YOURSELF

До обговорення питань органічного харчування для дітей долучилися викладачі університету 04 november 2021

Ще два аспіранти кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів успішно захистили дисертації

На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.06 відбулися захисти дисертаційних робіт аспірантів кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів Есьми Халікової і Юлії Звягінцевої-Семенець. Дисертаційна робота Есьми Халікової «Забезпечення тривалості зберігання хлібобулочних виробів з пшеничного борошна застосуванням комплексних п...

READ YOURSELF

Ще два аспіранти кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів успішно захистили дисертації 01 february 2019

Зростає кількість цитувань наших науковців: оприлюднений січневий Transparent Ranking: Google Scholar

За даними січневого випуску Transparent Ranking: Top Universities by Citations in Top Google Scholar profiles 2023 (version 15.2) від Webometrics, наш університет із показником 29 809 цитувань посів 8 місце серед закладів вищої освіти Києва, 24 місце серед 62 ЗВО України та 2052 місце серед близько 5000 міжнародних установ, представлених у рейтингу...

READ YOURSELF

Зростає кількість цитувань наших науковців: оприлюднений січневий Transparent Ranking: Google Scholar 01 february 2023