Н У Х Т

У центрі уваги – кондитерська галузь: на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася ще одна наукова конференція

25 november 2020

У центрі уваги – кондитерська галузь: на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася ще одна наукова конференція

24 листопада в університеті відбулася VІІ Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі», яку традиційно щоосені проводять на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів. До роботи конференції долучилися науковці із провідних профільних закладів вищої освіти Польщі, Словакії, Грузії та України. Конференція відбулася з використанням сервісу ZOOM.

Роботу конференції очолив завідувач кафедри Володимир Ковбаса, який привітав усіх учасників. Він висловив слова вдячності за підтримку в організації та проведенні конференції президенту асоціації «Укркондпром» Олександру Балдинюку та заступнику генерального директора виставкової компанії «ACCOInternational» Юрію Кіщаку.

Першою була заслухана доповідь президента асоціації «Укркондпром», канд. політ. н. Олександра Балдинюка, який доповів про сучасний стан кондитерської галузі в Україні, зосередив увагу на динаміці виробництва, експорті та імпорті кондитерських виробів в Україні за останні роки, зупинився на проблемах, викликаних подорожчанням сировини, пошуку нових ринків збуту. В продовження цієї теми велику зацікавленість викликала доповідь керівниці відділу зовнішнього аудиту департаменту якості ТОВ «Сільпо-Фуд», к.т.н. Наталії Олексієнко, яка розповіла про європейські вимоги щодо маркування харчової продукції в Україні.

Приємно відзначити, що цього року в роботі конференції взяли участь науковці з багатьох закладів вищої освіти та представили доповіді, які викликали жваве обговорення.

Завідувачка кафедри хімії, мікробіології та гігієни харчування Харківського державного університету харчування та торгівлі Вікторія Євлаш представила результати комплексних досліджень технології мармеладу формового, який підвищує опорність організму до холодової травми. Професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлія Камбулова розповіла про можливі шляхи зниження цукровмісту кондитерських виробів. Доповідь професорки Вікторії Дорохович стосувалася розкриття феномену явища тиксотропії та його прояву в технології кондитерських  виробів.

Із цікавими доповідями також виступили доцентка Вікторія Толстих (Одеська національна академія харчових технології), доцентка Тетяна Марусяк (Чернівецький торговельно-економічний інституту КНТЕУ), аспірант Максим Лабазов (Харківський  державний університет харчування торгівлі), аспірантка Оксана Онофрійчук (Національний університет харчових  технологій).

На завершення конференції виступив заступник генерального директора виставкової компанії «ACCO International» Юрій Кіщак, яка кожного року є співорганізатором конференції. Він висловив подяку за організацію такої конференції колективу кафедри, побажав нових наукових досягнень і висловив надію на подальшу співпрацю. Аналізуючи результати представлених на конференції результатів досліджень, він акцентував увагу на важливості співпраці навчально-наукових закладів і представників промисловості для подальшого промислового впровадження розробок.

Подяку за запрошення взяти участь у конференції висловив також Олександр Балдинюк і проявив зацікавленість у представлених доповідачами розробках. Також він висловив надію на подальшу плідну співпрацю, що дасть можливість впроваджувати нові технології та інноваційні вироби на сучасних підприємствах галузі.

Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів щиро вдячний усім учасникам за представлені доповіді й участь в обговоренні та бажає нових наукових звершень. Наші науковці чекають на нові зустрічі в наступному році та запрошують долучитися до роботи конференцій у НУХТ.

Published on: 25-11-2020
Read also:
Онлайн-івент «Marketing. One love» відбувся у День маркетолога

У День маркетолога, професійного свята найкреативнішої та найяскравішої індустрії, на кафедрі маркетингу відбувся онлайн-івент «Marketing. One Love». Організаторами онлайн-заходу стали викладачі освітньої програми «Маркетинг». Учасникам було запропоновано створити невелику команду з друзями, розробити постер-презентацію команди, пройти онлайн-вікт...

READ YOURSELF

Онлайн-івент «Marketing. One love» відбувся у День маркетолога 27 october 2021

Не навчанням єдиним: спортивні досягнення наших здобувачів

Не навчанням єдиним і новинами з фронту наповнене життя наших здобувачів освіти     – відбуваються і різноманітні події, притаманні мирному часу, зокрема, спортивні чемпіонати. Нещодавно Міністерство молоді та спорту України і Федерація спортивного орієнтування України змогли влаштувати безпечні умови для проведення Чемпіонату України зі спортивно...

READ YOURSELF

Не навчанням єдиним: спортивні досягнення наших здобувачів 15 november 2022

Новизну досліджень наших магістрантів і здобувачів ступеня PhD високо оцінили закордонні науковці

Щороку пізньої осені у затишному болгарському місті Разград зустрічаються друзі – провідні вчені харчової, біотехнологічної, фармацевтичної та хімічної галузей. Нагода для зустрічі – Міжнародна наукова конференція «Нові галузі, цифрова економіка, суспільство – горизонти майбутнього», яку проводить Русенський університет. Для нас є честю увага орга...

READ YOURSELF

Новизну досліджень наших магістрантів і здобувачів ступеня PhD високо оцінили закордонні науковці 08 november 2021

Проблемна науково-дослідна лабораторія – лідер із захисту докторів філософії у 2021 році

21 грудня 2021 року на засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.058.012 аспірантка Проблемної науково-дослідної лабораторії (ПНДЛ) Тетяна Хорунжа успішно захистила дисертацію «Удосконалення технології варених ковбасних виробів пастеризованих збагачених гемовим залізом» на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD). Науковий керів...

READ YOURSELF

Проблемна науково-дослідна лабораторія – лідер із захисту докторів філософії у 2021 році 23 december 2021