Н У Х Т

НУХТ-AbitFest-2022

21 may 2022

НУХТ-AbitFest-2022

21 травня наш університет знову приймав гостей – майбутніх вступників та їх батьків. Враховуючи безпекову ситуацію, ми не змогли запросити охочих відвідати його офлайн. Тому скористалися онлайн-технологіями, аби наші гості змогли отримати вичерпну інформацію про наш навчальний заклад, а головне, про те, як відбуватиметься вступ у нинішніх непростих умовах.

Для зручності учасників заходу, він був розділений на три частини – для випускників шкіл, гімназій, ліцеїв, що вступатимуть на основі повної загальної середньої освіти, для випускників закладів фахової передвищої освіти (коледжів), що вступатимуть для здобуття освітнього ступеня «бакалавр» на основі здобутого ступеня «молодший спеціаліст» та для випускників бакалаврату, що вступатимуть до магістратури.

Перша відеоконференція розпочалася з традиційного відео, що дало змогу ознайомитися з історією університету, нашими навчально-науковими інститутами та факультетами, спеціальностями, за якими здійснюється підготовка, матеріально-технічним забезпеченням навчального процесу, можливостями для студентів і дозвіллям.

Далі зустріч продовжилася інформативним брифінгом відповідального секретаря приймальної комісії Вадима Серпученка. Фахівець надав детальну інформацію про особливості цьогорічної вступної кампанії – розповів про порядок вступу, необхідні документи, про національний мультипредметний тест (НМТ), мотиваційний лист, який знадобиться під час вступу та буде актуальним в умовах викликів сьогодення, дати вступної кампанії, як обраховується конкурсний бал вступника, принцип «місце йде за вступником», що таке пріоритети і як вони проставляються, реєстрацію електронних кабінетів і подання документів, про спеціальності, що користуються особливою підтримкою держави. Також Вадим Серпученко продемонстрував учасникам заходу роботу сайту університету й зорієнтував, де шукати актуальну інформацію щодо вступу та проінформував про курси з безкоштовної підготовки до складання національного мультипредметного тесту, що розпочинають роботу в університеті.

Наприкінці абітурієнти отримали відповіді на свої питання, зокрема щодо спеціальностей, які мають особливу підтримку держави, вступу на заочну форму навчання та вступу на різні освітні програми одночасно, вступу після училищ на основі рівня «кваліфікований робітник», програм академічної мобільності, студентського кампусу, підготовки до НМТ, написання мотиваційного листа.

Наступна відеоконференція зібрала старшокурсників закладів фахової передвищої освіти. Вони також були докладно проінформовані щодо умов продовження здобуття вищої освіти. Відповідальний секретар приймальної комісії Вадим Серпученко і для них підготував ґрунтовну презентацію та надав роз’яснення щодо складання національного мультипредметного тесту, написання мотиваційного листа, реєстрації електронних кабінетів і подання документів. Окремо наш фахівець закцентував увагу присутніх на тому, що цього року вперше принцип «місце йде за вступником» застосовуватиметься і для цієї категорії вступників.

Випускників коледжів цікавили можливості вступу на неспоріднену спеціальність, ціни на контрактну форму навчання, можливості додаткової реєстрації для складання НМТ, подання для вступу результатів ЗНО минулих років тощо. На всі свої питання вони отримали відповіді.

Майбутні вступники на здобуття освітнього ступеня «магістр» також отримали повну інформацію щодо вступу до магістратури – умови, документи, дати, для вступу на які спеціальності потрібно буде здавати фахове вступне випробування, а на які магістерський тест навчальної компетентності (МТНК).  

Цю категорію вступників найбільше цікавили вимоги до написання мотиваційного листа, можливості складання МТНК для тих, хто вимушено перебуває за кордоном, необхідність подання медичної довідки, порядок подання оригіналів документів до приймальної комісії для тих, хто не матиме можливості прибути особисто, вартість навчання на контракті та ін. Жодне із поставлених запитань не залишилося без відповіді.

Зазначимо, що під час усіх трьох зустрічей відповідальний секретар приймальної комісії наголошував, що нинішня вступна кампанія, хоч і проходитиме в надзвичайно складних умовах невизначеності, спричинених військовою агресією проти нашої країни, буде організована з максимальним дотриманням заходів безпеки й безпрецедентною цифровізацією.

На питання наших гостей також відповідали директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, її заступниця Анастасія Пухляк, директор Навчально-наукового інституту економіки і управління Олег Шеремет, фахівці Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності університету.

Сподіваємося, майбутні вступники отримали необхідну для себе інформацію. Ті ж, хто не зміг долучитися до зустрічі або мають бажання ще раз переглянути її, незабаром зможуть це зробити у архіві днів відкритих дверей на нашому сайті, де буде розміщений відеозапис.

Нагадуємо, що наш університет уже з 23 травня розпочинає безкоштовну підготовку до складання національного мультипредметного тесту. Наразі на наші курси вже зареєструвалися понад 200 осіб, і запис ще триває. На курсах, крім підготовки з української мови, математики та історії України, буде можливість повчитися і написанню мотиваційного листа. Для вступників до магістратури також будуть підготовлені тренінги зі складання мотиваційного листа, про що незабаром буде повідомлено окремо.

Бажаємо успіху всім нашим вступникам! Слідкуйте за актуальною інформацією щодо вступної кампанії-2022 на сайті університету та на наших сторінках у соцмережах. Все буде Україна! 

Published on: 21-05-2022
Read also:
Збагаченням харчовими волокнами популярних серед населення продуктів харчування займаються наші молоді науковці

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Дослідження впливу висівок, жмиху та кріопорошків на структурно-механічні та органолептичні показники картопляного тіста та готових виробів» аспірантки Аліни Ковтун. Науковий керівник – завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, профе...

READ YOURSELF

Збагаченням харчовими волокнами популярних серед населення продуктів харчування займаються наші молоді науковці 09 april 2019

В університеті відбувся форум «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості»

Останнім часом в Україні, як і всьому світі зростає популярність крафтових виробництв. Крафтовий продукт – це про відповідальність перед споживачем, клієнтом, про повагу та прагнення направити загальну культуру споживання до показника якості і значимості. Таке виробництво може пожвавити місцевий бізнес і стати своєрідним магнітом для розвитку туриз...

READ YOURSELF

В університеті відбувся форум «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості» 26 october 2023

Визначені переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2022-2023 н.р.

3-7 квітня 2023 р. у форматі відеоконференції відбулася підсумкова науково-практична конференція ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2022-2023 н.р. У підсумковій конференції взяли участь 24 здобувачі із 11 закладів вищої освіти України: Національного університету харчових технологій, О...

READ YOURSELF

Визначені переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2022-2023 н.р. 10 april 2023

Спортивний тріумф студента спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Березень – місяць спортивних перемог для студента 1 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» нашого університету Євгена Горкуна, міжнародного чемпіона з карате. Євген 9 березня брав участь у Чемпіонаті міста Києва з Фунакоші Шотокан Карате (FSКА), 3 березня – у Чемпіонаті міста Києва з рукопашного бою, 22-24 березня – у Чемпіонаті Укра...

READ YOURSELF

Спортивний тріумф студента спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 28 march 2019