Н У Х Т

Неймовірний майстер-клас на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів!

27 march 2025

Неймовірний майстер-клас на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів!

Сучасна освіта – це синергія знань, дій і результатів. Сьогодні формування професіонала неможливе без інтеграції теоретичних основ із практичним досвідом, де кожна здобута концепція трансформується у прикладні навички. Саме в таких умовах народжується справжня експертиза, що визначає конкурентоспроможність і професійну мобільність здобувачів вищої освіти.

26 березня 2025 року на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів з використанням формату off- та online в рамках вивчення дисциплін «Науково-дослідницький практикум», «Інноваційні харчові інгредієнти у крафтових технологіях», «Технології харчових продуктів спеціального призначення» відбувся практичний майстер-клас за участю експертів галузі на тему «Досвід та можливості використання заквашувальних культур та ферментних препаратів в промисловості та сфері HоRеCа» для магістрантів міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі», освітньо-професійної програм «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса» та бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології».

У рамках майстер-класу, присвяченого сучасним технологіям із використанням заквасок і ферментних препаратів у харчовій промисловості та сфері HoReCa, директорка ТОВ «ЕКОФУДД» Людмила Косенко поділилася практиками виготовлення сирів із локальної сировини та натуральних інгредієнтів. Учасники отримали унікальну можливість не лише розширити фахові знання, а й перейняти практичний досвід від провідних фахівців крафтового та промислового виробництва.

Власні виробництва й авторську продукцію слухачам презентували:

- шеф-кухар ресторану «FABIUS» Владислав Корсун – розкрив гастрономічний потенціал сиру Буратта у форматі HoReCa, зосередившись на сучасних кулінарних підходах до презентації сирної продукції.

- директор і головний технолог компанії TasBio Ярослав Стаценко – презентував інноваційні технології перероблення буйволиного молока – напряму, що стрімко набирає популярності в нішевому сегменті молочної продукції.

- засновниця еко-агросадиби «Ясно» Дана Серьогіна – акцентувала увагу на унікальності крафтового сироваріння з козиного молока, інтегрованого в туристичну сферу, де сир виступає не лише продуктом, а й елементом гастрономічного досвіду.

- головчиня Асоціації виробників сиру України, засновниця Школи сиру та головна технологиня сироварні «Мукко» Тетяна Дядечко – поділилася унікальним досвідом формування сирної культури в Україні.

- технологиня ТОВ «Радомілк» Анастасія Панченко – представила актуальні технологічні рішення у виробництві продуктів галузі.

- менеджерка-технологиня ТОВ «Профайбер» Анна Лазюк – висвітлила функціональну роль інгредієнтів у формуванні якості та стабільності харчових продуктів.

- начальник фінансово-аналітичного управління МК «Галичина» Олег Рагозін озвучив ключові технологічні, логістичні та економічні виклики у виробництві молочної продукції, зокрема для сегменту HoReCa.

Захід став ефективною комунікаційною платформою для обміну ідеями, обговорення інноваційних технологічних рішень і формування професійного натхнення.

Атмосфера навчального діалогу сприяла активному обміну думками щодо нових підходів у сироварінні, пошуку рішень для виробничих викликів та поглибленому аналізу практичних ситуацій.

Враховуючи зацікавленість стейкхолдерів, щодо підвищення науково-професійної підготовки здобувачів освіти, було досягнуто домовленість про продовження практики проведення майстер-класів.

Усі учасники майстер-класу висловлюють щиру подяку фахівцям галузі за креативну та професійну зустріч.

Published on: 27-03-2025
Read also:
Курс Практичної Гостинності «Hilton Kyiv» опанували викладачі факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Продовжують підвищувати свою професійну майстерність фахівці факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. У період з 28 січня по 1 лютого 2019 року викладачам факультету випала честь стати учасниками «Курсу Практичної Гостинності Hilton Kyiv», який є частиною глобальної програми корпоративної відповідальності готелю «Travel with Purpos...

READ YOURSELF

Курс Практичної Гостинності «Hilton Kyiv» опанували викладачі факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 07 february 2019

Кафедра екології та екоменеджменту виборола грантову підтримку двох нових освітніх проєктів програми Еразмус+ напряму Жана Моне

Робота колективу університету в напрямку Євроінтеграції та вивчення кращих екологічних практик ЄС продовжується. Так само продовжується підтримка Європейською Комісією наших зусиль на цьому шляху. Щойно надійшли офіційні повідомлення з Брюсселю, що кафедра екології та екоменеджменту виборола грантову підтримку двох нових освітніх проєктів програми ...

READ YOURSELF

Кафедра екології та екоменеджменту виборола грантову підтримку двох нових освітніх проєктів програми Еразмус+ напряму Жана Моне 10 july 2023

Українець не від народження, українець за духом: просвітницький захід кафедри іноземних мов професійного спрямування

18 лютого минула ювілейна дата – 70 років від дня народження Джеймса Мейса – американського історика, політолога, публіциста, професора університетів Мічигану, Гарварду, Колумбії, Іллінойсу та Києво-Могилянської академії, дослідника Голодомору в Україні, укладача доповіді Комісії Конгресу США з вивчення Голодомору 1932-1933 років. Завдяки йому весь...

READ YOURSELF

Українець не від народження, українець за духом: просвітницький захід кафедри іноземних мов професійного спрямування 21 february 2022

Магістрантка спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – срібний призер Всеукраїнської студентської олімпіади

15-17 травня 2019 р. на базі Одеської національної академії харчових технологій (ОНАХТ) відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Наш університет представляли студенти 4 курсу освітнього ступеня «бакалавр» Аліна Назарчук і Тетяна Шевчук і студентки 1 курсу освітнього ступеня «магістр»...

READ YOURSELF

Магістрантка спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – срібний призер Всеукраїнської студентської олімпіади 24 may 2019