Н У Х Т

Науковий Олімп підкорено аспіранткою кафедри технології цукру і підготовки води

26 january 2024

Науковий Олімп підкорено аспіранткою кафедри технології цукру і підготовки води

25 січня 2024 року відбувся захист дисертації «Технологія модифікованого крохмалю з інкапсулюванням біологічно активних речовин для збагачення харчових продуктів» Аліною Авраменко на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології». Дисертаційне дослідження виконане під науковим керівництвом докторки технічних наук, професорки Олени Грабовської у рамках тематики держбюджетної науково-дослідної роботи кафедри технології цукру і підготовки води «Удосконалення технологічних процесів виробництва цукропродуктів та підготовки води».

Робота присвячена розробленню технології модифікованого крохмалю, що виявляє властивості резистентного і має здатність до інкапсулювання біологічно активних речовин, та створенню з його використанням харчових продуктів підвищеної поживної і біологічної цінності.

Експериментальні дослідження проводилися здобувачкою у науково-дослідних і виробничих лабораторіях кафедри технології цукру і підготовки води, Інституту технічної теплофізики НАНУ, Інституту фізичної хімії НАНУ, Інституту продовольчих ресурсів НААН.

Апробацію технології модифікованого крохмалю було здійснено на ПБП «Вимал», кексів функціонального призначення «Новинка» – в умовах ФОП «Кононенко М.В.», низькокалорійного майонезного соусу «AQUAFABA» – в умовах ТОВ «Продсервіс ІР».

Разова спеціалізована вчена рада працювала у складі: докторки технічних наук, професорки, завідувачки кафедри технології молока і молочних продуктів Галини Поліщук (головчиня ради), рецензентів – доктора технічних наук, професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олега Кузьміна та кандидатки технічних наук, доцентки кафедри технології оздоровчих продуктів Алли Башти і опоненток – докторки сільськогосподарських наук, старшої наукової співробітниці, заступниці завідувача відділу технології цукру, цукровмісних продуктів та інгредієнтів Інституту продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України Інги Кузнєцової та кандидатки технічних наук, доцентки, завідувачки кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету Оксани Мельник.

Науковці високо оцінили актуальність дослідження, його наукову новизну й практичну цінність. За результатами публічного захисту відкритим голосуванням разова спеціалізована вчена рада одноголосно присудила Аліні Авраменко науковий ступінь доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Вітаємо здобувачку з успішним захистом дисертації»! Бажаємо наснаги й подальших вагомих творчих досягнень!

Published on: 26-01-2024
Read also:
Онлайн-стажування викладачів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу у найбільшій готельній мережі України

З 18 по 31 жовтня викладачі факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу успішно пройшли підвищення кваліфікації «LEVEL UP разом з REIKARTZ» обсягом 30 годин від однієї з найбільших вітчизняних мереж готелів «Reikartz Hotel Group». Програма курсу зі шести вебінарів включала модулі: принципи роботи сучасної готельно-ресторанної мережі; ...

READ YOURSELF

Онлайн-стажування викладачів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу у найбільшій готельній мережі України 01 november 2021

88-ма – працює!

Триває робота 88-ї Міжнародної конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті». Основні дискусії та обговорення здобутків творчої молоді відбуваються онлайн на постерних секціях, посилання на які можна знайти на сайті Конференції. Запрошуємо долучатися до дискусії в...

READ YOURSELF

88-ма – працює! 10 may 2022

Свято індустрії краси

Завідувачка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, професорка Тамара Носенко презентувала освітні програми кафедри з підготовки фахівців для косметичної галузі «Хімічні технології косметичних продуктів та харчових добавок» і «Технології рослинних олій, жирових та косметичних продуктів» на XX спеціаліз...

READ YOURSELF

Свято індустрії краси 19 september 2025

Продовжуються успішні акредитації освітніх програм університету

Триває марафон успішних акредитацій освітніх програм університету. 20 червня на своєму плановому засіданні Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти одноголосно ухвалило рішення про акредитацію ще трьох освітньо-професійних програм першого (бакалаврського) рівня вищої освіти і однієї освітньо-наукової програми третього (доктор філос...

READ YOURSELF

Продовжуються успішні акредитації освітніх програм університету 22 june 2023