Н У Х Т

Науковий Олімп підкорено аспіранткою кафедри технології цукру і підготовки води

26 january 2024

Науковий Олімп підкорено аспіранткою кафедри технології цукру і підготовки води

25 січня 2024 року відбувся захист дисертації «Технологія модифікованого крохмалю з інкапсулюванням біологічно активних речовин для збагачення харчових продуктів» Аліною Авраменко на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології». Дисертаційне дослідження виконане під науковим керівництвом докторки технічних наук, професорки Олени Грабовської у рамках тематики держбюджетної науково-дослідної роботи кафедри технології цукру і підготовки води «Удосконалення технологічних процесів виробництва цукропродуктів та підготовки води».

Робота присвячена розробленню технології модифікованого крохмалю, що виявляє властивості резистентного і має здатність до інкапсулювання біологічно активних речовин, та створенню з його використанням харчових продуктів підвищеної поживної і біологічної цінності.

Експериментальні дослідження проводилися здобувачкою у науково-дослідних і виробничих лабораторіях кафедри технології цукру і підготовки води, Інституту технічної теплофізики НАНУ, Інституту фізичної хімії НАНУ, Інституту продовольчих ресурсів НААН.

Апробацію технології модифікованого крохмалю було здійснено на ПБП «Вимал», кексів функціонального призначення «Новинка» – в умовах ФОП «Кононенко М.В.», низькокалорійного майонезного соусу «AQUAFABA» – в умовах ТОВ «Продсервіс ІР».

Разова спеціалізована вчена рада працювала у складі: докторки технічних наук, професорки, завідувачки кафедри технології молока і молочних продуктів Галини Поліщук (головчиня ради), рецензентів – доктора технічних наук, професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олега Кузьміна та кандидатки технічних наук, доцентки кафедри технології оздоровчих продуктів Алли Башти і опоненток – докторки сільськогосподарських наук, старшої наукової співробітниці, заступниці завідувача відділу технології цукру, цукровмісних продуктів та інгредієнтів Інституту продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України Інги Кузнєцової та кандидатки технічних наук, доцентки, завідувачки кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету Оксани Мельник.

Науковці високо оцінили актуальність дослідження, його наукову новизну й практичну цінність. За результатами публічного захисту відкритим голосуванням разова спеціалізована вчена рада одноголосно присудила Аліні Авраменко науковий ступінь доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Вітаємо здобувачку з успішним захистом дисертації»! Бажаємо наснаги й подальших вагомих творчих досягнень!

Published on: 26-01-2024
Read also:
Виїзний воркшоп в інтерактивному Театрі стародавньої їжі для викладачів кафедри готельно-ресторанної справи

30 червня 2025 р. відбувся виїзний воркшоп для викладачів кафедри готельно-ресторанної справи в інтерактивному Театрі стародавньої їжі, центрі нутриціології Наталії Калиновської-Саргсян. Гостинно зустріли кафедрян подружжя Арам Саргсян і Наталія Калиновська-Саргсян, засновники Театру стародавньої їжі. Двохгодинне дійство Театру стародавньої їжі п...

READ YOURSELF

Виїзний воркшоп в інтерактивному Театрі стародавньої їжі для викладачів кафедри готельно-ресторанної справи 01 july 2025

Якість освіти обговорили на кафедрі міжнародної економіки

Тема Другого Всеукраїнського конкурсу «Якість освіти очима здобувача освіти» – дуже актуальна і важлива, особливо зараз, в умовах воєнного часу. Це підтвердили переможці-доповідачі круглого столу за підсумками конкурсу з різних регіонів нашої країни. Зауважимо, що деякі учасники вже вдруге взяли участь у конкурсі. Були чудові доповіді, цікаві запи...

READ YOURSELF

Якість освіти обговорили на кафедрі міжнародної економіки 15 november 2024

Завідувач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції успішно захистила дисертацію на здобуття ступеня доктора технічних наук

20 червня 2019 р. на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.07 відбувся захист дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування та розроблення технологій сушеної харчової продукції і харчових продуктів з її використанням» на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук завідувачем кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олекс...

READ YOURSELF

Завідувач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції успішно захистила дисертацію на здобуття ступеня доктора технічних наук 21 june 2019

Руйнуємо вікові стереотипи: менеджери персоналу тренують навички івент-менеджменту на Work Day 2025 для кандидатів 50+

За сприяння старшої викладачки кафедри економіки праці та менеджменту Юлії Гринюк студентки освітньої програми «Менеджмент персоналу» другого курсу Олександра Данюк, Дар’я Пустова, Дар’я Піжівська, Маргарита Шкробот у рамках вивчення дисципліни «Підприємництво та соціальні проєкти» і, зокрема, проєктів боротьби з ейджизмом, а також третього курсу С...

READ YOURSELF

Руйнуємо вікові стереотипи: менеджери персоналу тренують навички івент-менеджменту на Work Day 2025 для кандидатів 50+ 21 october 2025