Н У Х Т

На дві позиції вище – НУХТ покращив свої результати у консолідованому рейтингу вишів і у ТОП кращих ЗВО Києва

11 august 2020

На дві позиції вище – НУХТ покращив свої результати у консолідованому рейтингу вишів і у ТОП кращих ЗВО Києва

Інформаційний освітній ресурс Освіта.ua склав щорічний консолідований рейтинг закладів вищої освіти України, відповідно до якого наш університет займає 32 позицію з 241 закладу вищої освіти України, що увійшли до рейтингу, і 7-й серед 60 вишів Києва, які посіли найвищі місця в консолідованому рейтингу вищих навчальних закладів України 2020 року.

У якості вихідних даних для складання рейтингу використані рейтинги університетів «Топ-200 Україна», «Scopus» і «Бал ЗНО на контракт», кожний із яких використовує різні критерії оцінювання закладів вищої освіти.

Зокрема, згідно з методикою рейтингу «Топ-200 Україна» при оцінюванні діяльності закладів вищої освіти використовувалися відкриті дані прямих вимірів, виставлені на відкритих веб-ресурсах незалежних національних і міжнародних організацій та установ.

Результати «Рейтингу «Scopus» базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються закладом освіти або його педагогічними працівниками у наукових виданнях.

Рейтинг «Бал ЗНО на контракт» містить інформацію про показники середнього бала ЗНО вступників, які в 2019 році були зараховані до вишів на навчання за контрактом. Зазначений рейтинг фактично визначає лідерів серед закладів освіти, в яких вступники виявили бажання здобувати вищу освіту за власні кошти.       

Наш університет традиційно посідає високі місця у цих рейтингах, а цього року піднявся у кожному з них на дві позиції вище порівняно з минулим роком.       

Вітаємо наш колектив!

З рейтингами можна ознайомитися тут.

Published on: 11-08-2020
Read also:
Міжнародна співпраця кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

За пропозицією стейкхолдерів і рекомендаціями робочої групи розробників освітньо-професійної програми підготовки магістрів «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» (спеціальності «Харчові технології») до вибіркової частини програми була введена нова освітня компонента – «Йога та медитація у сучасній системі оздоровлення людини». Ви...

READ YOURSELF

Міжнародна співпраця кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 11 july 2025

Діалоговий майданчик з партнерами-членами Ради роботодавців у дії!

Із метою подальшого розвитку та зміцнення співробітництва з роботодавцями в університеті продовжуються зустрічі з партнерами-членами Ради роботодавців. Цього разу комунікація відбувалася за участі ректорату, представників навчальних підрозділів – Навчально-наукового інституту харчових технологій та Навчально-наукового інженерно-технічного інституту...

READ YOURSELF

Діалоговий майданчик з партнерами-членами Ради роботодавців у дії! 29 april 2025

Гостьова лекція для хімтехнологів від колористок компанії «Астра Косметікс»

На кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів відбулася гостьова лекція «Сучасні інгредієнти, що формують колір косметичних засобів», яку для здобувачів спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» прочитали хіміки-колористки компанії «Астра Косметікс» Ірина Івченко і Олександра Нелюбіна. «Астра Ко...

READ YOURSELF

Гостьова лекція для хімтехнологів від колористок компанії «Астра Косметікс» 22 november 2023