Н У Х Т

Магістранти-біотехнологи у вирі наукових досліджень

01 february 2019

Магістранти-біотехнологи у вирі наукових досліджень

Магістранти І року навчання кафедри біотехнології і мікробіології наполегливо працюють над дослідженнями за темами своїх дипломних робіт.

Відкривати і стукати у двері актуальних новинок та проблем біотехнології продовжує Софія Дуб’янська, яка досліджує геномодулювальні властивості ліпополісахаридів (ЛПС) Pseudomonas syringae pv. atrofaciens на базі Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України.

Вчені цього давнього партнера кафедри біотехнології і мікробіології встановили хімічну будову, структуру, активність та функції ЛПС, дослідили вплив ЛПС на функціонування рослинних клітин, вивчили токсичну дію ЛПС. Проте, геномодулювальна активність вивчена лише для обмеженої кількості штамів і переважно в бактеріальній тест-системі. Тому, розширення кількості досліджуваних ЛПС і вивчення їх активності щодо генетичного матеріалу еукаріотів є актуальними. Магістрантка старанно працює під керівництвом досвідчених науковців, і, безперечно, представить екзаменаційній комісії достойну й цікаву роботу.

А тим часом Іван Ярчук і Оксана Боднар зацікавилися пошуком нових шляхів захисту людства від вірусних захворювань. Під науковим керівництвом доцента кафедри біотехнології і мікробіології Оксани Скроцької Іван Янчук зайнявся визначенням противірусної дії одного з індукторів інтерферону (інтерферон є головним захисником проти вірусів) – тилорону, а Оксана Боднар працює над покращенням властивостей інтерферону за рахунок модифікації його іонами церію.

Магістранти вдячні своїм науковим керівникам за увагу до їх робіт, за спрямування та «наштовхування» на правильний хід думок, а також завідувачу кафедри Тетяні Пирог за, як вони самі кажуть, «стимулювання мозкової активності». Адже завдяки її настанові: «Хто, як вчиться – той, так і працює», вони вирішили завжди досягати найвищих результатів, як при роботі над обґрунтуванням тематики магістерської роботи, так і в подальшому житті.

Published on: 01-02-2019
Read also:
Розширюємо співпрацю з Асоціацією виробників фітосировини України

З метою розширення співпраці нашого університету з Асоціацією виробників фітосировини України, за ініціативи завідувача кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій Василя Пасічного та завідувачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного...

READ YOURSELF

Розширюємо співпрацю з Асоціацією виробників фітосировини України 25 march 2024

Керівництво та викладачі університету – респонденти мережі ресторанів веганського харчування «Loving Hut»

До нашого університету завітали представники міжнародної мережі ресторанів веганського харчування «Loving Hut». Ректор, доктор технічних наук, професор Олександр Шевченко розповів історію становлення та про місце Національного університету харчових технологій, як потужного навчально-наукового комплексу, в системі національної освіти, колектив яког...

READ YOURSELF

Керівництво та викладачі університету – респонденти мережі ресторанів веганського харчування «Loving Hut» 06 march 2025

Як майбутні експерти харчових продуктів мікробіологічну забрудненість об’єктів навколишнього середовища досліджували

Наприкінці травня студенти групи ТІ-2-6 під керівництвом доцента кафедри біотехнології і мікробіології Світлани Тетеріної у рамках вивчення дисципліни «Мікробіологія для харчових технологій» розпочали дослідження мікробіологічної забрудненості об’єктів навколишнього середовища. Вони зробили посіви повітря лекційних аудиторій, холу, підвалу, туалету...

READ YOURSELF

Як майбутні експерти харчових продуктів мікробіологічну забрудненість об’єктів навколишнього середовища досліджували 20 june 2019

Ще дві бакалаврські освітні програми успішно акредитовані НАЗЯВО!

Успішно завершилися акредитації бакалаврських освітньо-професійних програм «Економіка та правове забезпечення бізнесу» спеціальності 051 «Економіка» (гарантка – доцентка кафедри економіки і права Оксана Відоменко) та «Комп’ютерні технології дизайну та виготовлення упаковки» спеціальності 186 «Видавництво та поліграфія» (гарантка – доцентка кафедри ...

READ YOURSELF

Ще дві бакалаврські освітні програми успішно акредитовані НАЗЯВО! 03 june 2025