Н У Х Т

Магістранти-біотехнологи у вирі наукових досліджень

01 february 2019

Магістранти-біотехнологи у вирі наукових досліджень

Магістранти І року навчання кафедри біотехнології і мікробіології наполегливо працюють над дослідженнями за темами своїх дипломних робіт.

Відкривати і стукати у двері актуальних новинок та проблем біотехнології продовжує Софія Дуб’янська, яка досліджує геномодулювальні властивості ліпополісахаридів (ЛПС) Pseudomonas syringae pv. atrofaciens на базі Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України.

Вчені цього давнього партнера кафедри біотехнології і мікробіології встановили хімічну будову, структуру, активність та функції ЛПС, дослідили вплив ЛПС на функціонування рослинних клітин, вивчили токсичну дію ЛПС. Проте, геномодулювальна активність вивчена лише для обмеженої кількості штамів і переважно в бактеріальній тест-системі. Тому, розширення кількості досліджуваних ЛПС і вивчення їх активності щодо генетичного матеріалу еукаріотів є актуальними. Магістрантка старанно працює під керівництвом досвідчених науковців, і, безперечно, представить екзаменаційній комісії достойну й цікаву роботу.

А тим часом Іван Ярчук і Оксана Боднар зацікавилися пошуком нових шляхів захисту людства від вірусних захворювань. Під науковим керівництвом доцента кафедри біотехнології і мікробіології Оксани Скроцької Іван Янчук зайнявся визначенням противірусної дії одного з індукторів інтерферону (інтерферон є головним захисником проти вірусів) – тилорону, а Оксана Боднар працює над покращенням властивостей інтерферону за рахунок модифікації його іонами церію.

Магістранти вдячні своїм науковим керівникам за увагу до їх робіт, за спрямування та «наштовхування» на правильний хід думок, а також завідувачу кафедри Тетяні Пирог за, як вони самі кажуть, «стимулювання мозкової активності». Адже завдяки її настанові: «Хто, як вчиться – той, так і працює», вони вирішили завжди досягати найвищих результатів, як при роботі над обґрунтуванням тематики магістерської роботи, так і в подальшому житті.

Published on: 01-02-2019
Read also:
Завідувачка кафедри харчової хімії – тренерка Олімпіади геніїв України

Викладачі кафедри харчової хімії завжди сприяють хімічній освіті школярів, плекають їх мрії та допомагають робити перші кроки до їх досягнення. «GENIUS Olympiad» – найбільший конкурс проєктів екологічного спрямування у світі для школярів 8-11 класів, який щорічно проводиться у Сполучених Штатах Америки з 2011 року. Цей рік став особливим для Украї...

READ YOURSELF

Завідувачка кафедри харчової хімії – тренерка Олімпіади геніїв України 06 july 2022

Про особливості реєстрації лікарських засобів на лекторії від ТОВ «Біофарма Плазма»

Перший день сесії студентам 3-го курсу та магістрантам 1-го року навчання кафедри біотехнології і мікробіології запам’ятався не тільки навчальним процесом, але й лекцією медичного директора ТОВ «Біофарма Плазма» Марини Валової. Лектор відкрила завісу такого цікавого та водночас складного світу реєстрації лікарських засобів на території України, рег...

READ YOURSELF

Про особливості реєстрації лікарських засобів на лекторії від ТОВ «Біофарма Плазма» 24 december 2019

Наші здобувачі успішно захищають кваліфікаційні роботи навіть з передової!

Історія розповідає про безкінечну боротьбу кожної людини за її права та бажання – бажання свободи, бажання жити, бажання розвиватися та право на ідентичність, унікальність. Це притаманне всім народам без виключення та проявляється найяскравіше у народів із великим духом і волею. Українські землі протягом усієї своєї історії заселяють величні люди ...

READ YOURSELF

Наші здобувачі успішно захищають кваліфікаційні роботи навіть з передової! 27 june 2022

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відкрилася R&D-лабораторія МХП

24 травня на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відбулося відкриття R&D-лабораторії, створеної в нашому університеті агроіндустріальним холдингом МХП. З ініціативою створення лабораторії фахівці МХП виступили наприкінці минулого року. Ідея знайшла гарячу підтримку ректорату й колективу випускової кафедри технології м’яса і м’ясних пр...

READ YOURSELF

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відкрилася R&D-лабораторія МХП 24 may 2021