15-16 жовтня 2025 року базі Державного торговельно-економічного університету відбувся VIII Міжнародний конкурс ресторанних технологій «BestCookFest-2025». Організатори заходу – Громадська спілка «Український кулінарний союз» та Державний торговельно-економічний університет запросили до участі фахові коледжі та профільні кафедри з усіх університетів України .
Подія об’єднала студентів, школярів старших класів та учнів профільних закладів вищої і професійно-технічної освіти, молодих фахівців з кулінарного і кондитерського мистецтва, які зустрілися, щоб обмінятися досвідом, продемонструвати талант і професійні навички.
Програмою конкурсу передбачалися практичні індивідуальні змагання за різноманітними номінаціями: «Страви сучасної української кухні», «Страви автентичної і етнічної кухні», «Best Street Food по-українськи», «Best Chef Junior», «Best Pastry», «Chef Junior».
Уперше організатори конкурсу запропонували номінацію «Best School Lunch» (шкільний ланч очима учнів) для школярів які представляли свої кулінарні шедеври для обіду в шкільній їдальні.
До журі конкурсу увійшли відомі ресторатори України та Європи а також викладачі фахових дисциплін із різних профільних університетів України.
Честь нашого університету на конкурсі захищав магістрант першого курсу кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Дмитро Сапронов (група АЮ-1-2М), який виступив у номінації «Best Chef Junior» і виборов перше місце.
Старший викладач кафедри Володимир Польовик допоміг конкурсанту скласти концепції конкурсних страв, підібрати інгредієнти, врахувати особливості технології приготування, розробити оформлення й подання блюд і підготувати відповідну нормативно-технологічну документацію.
Готуватися до конкурсу та виступати здобувачеві освіти також допомагали доцентка кафедри Ірина Корецька і четвертокурсники-бакалаври Тарас Лагода та Артем Вишневський (група ХЧ-4-2).
Золота медаль переможця – результат наполегливого навчання, творчого підходу й тонкого смаку! Щиро вітаємо Дмитра з цим досягненням! Бажаємо наснаги й підкорення нових професійних висот! Вітаємо колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції з черговим здобутком!