Н У Х Т

Професійне зростання в дії: викладачі НУХТ – серед учасників тренінгу «ESG 2015 та їх імплементація в Україні»

01 august 2025

Професійне зростання в дії: викладачі НУХТ – серед учасників тренінгу «ESG 2015 та їх імплементація в Україні»

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, провідна фахівчиня відділу супроводу експертів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Марія Омельченко успішно пройшла тренінг «ESG 2015 та їх імплементація в Україні», організований для керівництва Агентства, його членів, керівного складу та працівників Секретаріату.

Цей етап підготовки є частиною системної програми розвитку персоналу Агентства з метою поглиблення розуміння ключових принципів європейських стандартів якості та підготовки до реалізації стратегічної мети – набуття повного членства в Європейській асоціації із забезпечення якості вищої освіти (ENQA) та включення до Європейського реєстру агентств із забезпечення якості (EQAR).

Тренінг був проведений представницями Національного агентства – заступницею голови Наталією Стукало, керівницею сектору аналітично-тренінгового забезпечення Оксаною Требенко, тренеркою Оленою Книш, провідною фахівчинею відділу акредитації освітніх програм Іриною Сімшаг і фахівчинею відділу зв’язків з громадськістю та міжнародного співробітництва Анною Шиліною. Він сприяв поглибленню знань щодо застосування Стандартів і рекомендацій із забезпечення якості в Європейському просторі вищої освіти. Учасники детально аналізували відповідність діяльності Національного агентства та зовнішньої системи забезпечення якості вищої освіти України вимогам другої та третьої частин ESG 2015. Окрема увага була приділена питанням прозорості процедур, залученню стейкґолдерів і постійному вдосконаленню процесів забезпечення якості.

Марія Омельченко щиро вдячна тренерській команді за глибоку експертність і безцінний обмін знаннями. Позаду – черговий крок, попереду – нові етапи, спільні перемоги й амбітні цілі на шляху до міжнародного визнання.

Published on: 01-08-2025
Read also:
Аспіранти спеціальності «Харчові технології» продовжують ділитися зі здобувачами науковими знаннями та досвідом

Аспірант кафедри технології молока і молочних продуктів Анатолій Лукащук, який має значний науково-практичний досвід роботи на посаді головного технолога ТОВ «Науково-виробнича організація «Лактол Інтернейшнл», був запрошений лекторкою вибіркової освітньої компоненти «Натуральні технологічно-функціональні інгредієнти у харчових технологіях», профес...

READ YOURSELF

Аспіранти спеціальності «Харчові технології» продовжують ділитися зі здобувачами науковими знаннями та досвідом 26 march 2025

Акредитована ще одна міждисциплінарна освітня програма університету

25 червня на своєму плановому засіданні Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти прийняло рішення про акредитацію другої міждисциплінарної освітньо-наукової програми магістерського рівня нашого університету – «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі». Програма реалізується в рамках спеціальностей 181 «Харчові техноло...

READ YOURSELF

Акредитована ще одна міждисциплінарна освітня програма університету 28 june 2024

Науковці університету у числі найбільш активних винахідників

Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» оприлюднило основні результати діяльності у сфері промислової власності, а також показники винахідницької активності національних заявників за 2021 рік. І хоча, як зазначають упорядники звіту, кількість реєстрацій винаходів і корисних моделей на ім’я національних заявників змен...

READ YOURSELF

Науковці університету у числі найбільш активних винахідників 06 may 2022