Н У Х Т

Магістранти дізнаються про інновації в технології виробництва цукру

10 october 2024

Магістранти дізнаються про інновації в технології виробництва цукру

Науковці Інституту продовольчих ресурсів НААН України розпочали читати традиційні гостьові лекції для здобувачів освітнього ступеня «магістр» освітньо-професійної програми «Технології цукрів, полісахаридів і підготовки води у промислових та крафтових виробництвах».

7 жовтня старший науковий співробітник Інституту, к.т.н. Сергій Ткаченко прочитав для магістрантів першого курсу лекцію «Інновації в технології виробництва цукру: отримання вапна; технологічна оцінка компонентів викидів сатураційного газу» з дисципліни «Інновації в технологіях цукрів, полісахаридів, підготовки води в промислових та крафтових виробництвах».

Розроблення і впровадження нових методів і способів інтенсифікації технологічних процесів, забезпечення екологозбалансованого розвитку галузі є актуальним завданням сьогодення в контексті підвищення техніко-економічних показників виробництва та покращення якості цукру. Саме цим аспектам і була присвячена лекція.

Сергій Ткаченко проаналізував проблеми забезпечення цукрових заводів якісною сировиною для отримання вапняного молока та сатураційного газу, що забезпечують процес очищення соку, ефективність подальших технологічних стадій, що в кінцевому результаті визначає якість і вихід цукру.

Особлива увага в лекції була приділена питанню екологізації цукрового виробництва шляхом зменшення викидів парникових газів відповідно до вимог Рамкової конвенції Організації  Об’єднаних Націй про зміну клімату, що ратифікована в Україні у 1996 р. Фахівець зазначив основні види летких сполук, що містяться в сатураційному газі на виході з апарату та запропонував актуальні шляхи щодо вирішення питання, пов’язаного з необхідністю зменшення викидів.

Після відповідей на запитання, Сергій Ткаченко запросив здобувачів до наукової співпраці та проходження практики на базі Інституту продовольчих ресурсів.

Published on: 10-10-2024
Read also:
Сучасні тенденції в харчуванні з точки зору оздоровчих продуктів і аюрведи обговорили наші науковці

За ініціативи кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 26 листопада 2019 року відбувся науково-практичний круглий стіл із багатозначною тематикою «Сучасні тенденції в харчуванні». Завідувач кафедри – доктор технічних наук Олександра Нєміріч виявила неабиякі творчий підхід і чудові організаторські здібності, аби надати цій події важлив...

READ YOURSELF

Сучасні тенденції в харчуванні з точки зору оздоровчих продуктів і аюрведи обговорили наші науковці 27 november 2019

Завершились інтенсивні кар’єрні заходи онлайн-ярмарку вакансій «NUFT Career Chance-2021»!

Осінній Ярмарок вакансій працював 16-19 листопада у форматі онлайн-трансляцій. Завітали на кар’єрну подію 21 міжнародна та вітчизняна компанія, фахові експерти яких провели для здобувачів і випускників цікаві вебінари, тренінги, відео-екскурсії та розіграші. Генеральними спонсорами «NUFT Career Chance-2021» виступили: ПрАТ «АБІНБЕВ ЕФЕС Україна» т...

READ YOURSELF

Завершились інтенсивні кар’єрні заходи онлайн-ярмарку вакансій «NUFT Career Chance-2021»! 22 november 2021

Наукове стажування для освітян за темою «Академічна доброчесність: виклики сьогодення» пройшли наші викладачі у Польщі

Протягом 11-23 березня 2019 року доценти кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Красуля, Алла Тимчук і Олена Онопрійчук пройшли наукове стажування для освітян за темою «Академічна доброчесність: виклики сьогодення» у Вищому Семінаріумі Духовному Університету С. Вишинського у Варшаві (Польща). Стажування було організоване Вищим Семіна...

READ YOURSELF

Наукове стажування для освітян за темою «Академічна доброчесність: виклики сьогодення» пройшли наші викладачі у Польщі 28 march 2019

Європейська комісія запустила портал для допомоги українським ученим

23 березня 2022 року Європейська комісія запустила портал ERA4Ukraine для надання інформаційних і допоміжних послуг українським вченим, вимушеним виїхати за кордон через війну. Портал об’єднує ініціативи на рівні ЄС, окремих країн і неурядових установ.             На порталі можна знайти інформацію про: визнання дипломів, актуальні вакансії, отрим...

READ YOURSELF

Європейська комісія запустила портал для допомоги українським ученим 25 march 2022