Н У Х Т

Фіналістка Міжнародного кулінарного конкурсу від Culinary Arts Academy (Швейцарія) – наша студентка

16 june 2020

Фіналістка Міжнародного кулінарного конкурсу від Culinary Arts Academy (Швейцарія) – наша студентка

Під час дистанційного навчання, впровадженого у зв’язку із загальнонаціональним карантином і його суворими заходами, кафедра готельно-ресторанної справи активно співпрацювала зі своїм міжнародним освітнім партнером – Швейцарською освітньою групою (Swiss Education Group, SEG). Колектив кафедри був радий онлайн-зустрічі під час гостьового лекторію з директором з маркетингу та розвитку SEG у Східній Європі, паном Гораном Йордановим, студенти і викладачі активно брали участь у серії вебінарів від закладів вищої освіти SEG, і ще одним неймовірним досвідом стала участь наших здобувачів у віртуальному Міжнародному кулінарному конкурсі «Cook ‘N’ Battle» від Culinary Arts Academy (Ле-Бувре, Швейцарія). Для організаторів такий досвід, коли конкурс проходив виключно онлайн, також був першим.

У кваліфікаційному етапі конкурсу брали участь сім здобувачів бакалаврського рівня освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа»: Сніжана Василюк, Альона Васильчук, Дар’я Єгорова, Катерина Лакома, Анастасія Москаленко, Тетяна Туз, Дмитро Чесноков.

Загалом, участь у конкурсі кулінарної майстерності взяли понад 150 учасників із 40 країн світу, які готували авторські страви національних кухонь з локальних інгредієнтів у домашніх умовах. Компетентне журі обрало лише 7 фіналістів, серед яких наша студентка 3 курсу Альона Васильчук разом із переможцями з Пакистану, Кенії, Індонезії, Тайваню, Бразилії, Зімбабве.

Конкурсна страва нашої учасниці – шпинатні вареники з гуцульською бринзою і буряково-горіховим соусом (Spinach Varenyky with Hutsul Bryndza and Beet Nut Sauce), національна страва у сучасній інтерпретації. Впродовж тижня фіналісти готувалися зі своїм менторами, викладачами Culinary Arts Academy до фінального онлайн-батлу.

Віртуальна кулінарна битва відбулася у прямому ефірі YouTube-каналу Академії з використанням платформи Zoom, де 7 фіналістів впродовж 40 хвилин готували дві порції своєї конкурсної страви, відповідали на питання журі та презентували готову страву. Глядачі з усього світу затамували подих, спостерігаючи за кулінарним онлайн-батлом. 7 неймовірних страв у різних куточках світу на своїх кухнях приготували фіналісти і дегустували, оскільки журі не мало можливості спробувати, тому самі фіналісти описували смак страви.

Модератором зустрічі був декан Culinary Arts Academy, пан Макс Бехешт.

Журі – легенди ресторанного бізнесу: голова журі – шеф-кухар і ресторатор, що був особистим кухарем чотирьох поколінь британської королівської сім'ї, готував меню святкової вечері на честь весілля принца Вільяма і Кейт Міддлтон у 2011 році Антон Мосіманн (Anton Mosimann), бренд-шеф і співвласник «White Rabbit» (Москва, Росія) Володимир Мухін (Vladimir Mukhin), шеф-кухарі кращих ресторанів Швейцарії Franck Giovaninni і Matthew Downes, а також шеф-кондитер і засновник «Le15» (Мумбай, Індія), випускниця Cesar Ritz Colleges SEG Pooja Dhingra.

Кафедра готельно-ресторанної справи неймовірно пишається Альоною Васильчук, яка стала фіналісткою кулінарного конкурсу міжнародного рівня, а також висловлює подяку міжнародному партнеру, Швейцарській освітній групі (SEG) за можливість для наших студентів спробувати свої сили у такому змаганні.

Фінальний батл можна подивитися за посиланням https://bit.ly/CookNBattleYT

Published on: 16-06-2020
Read also:
«THOU SHALT NOT STEAL»: тиждень академічної доброчесності на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

Правдивість, повага, довіра, відповідальність, справедливість – це не просто складники явища, велично найменованого «Академічною Доброчесністю». Це найвищі чесноти суспільства у будь-який час. Особливо сьогодні, коли активний розвиток наук і технологій зумовлює появу нових і нових трендів – як у природничих і точних, так і у соціальних та гуманітар...

READ YOURSELF

«THOU SHALT NOT STEAL»: тиждень академічної доброчесності на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 13 september 2023

Проблеми якості питної води в України обговорили учасники ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції

14-15 листопада 2019 року в університеті відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки». Науковий захід за підтримки Асоціації виробників мінеральних та питних вод України організував і провів колектив кафедри технології цукру та підготовки води з нагоди 135-річчя Н...

READ YOURSELF

Проблеми якості питної води в України обговорили учасники ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції 18 november 2019

Наша магістрантка стала героїнею публікації німецького журналу «Packaging Journal»

Магістрантка кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Ольга Степанова стала героїнею публікації німецького журналу «Packaging Journal». У матеріалі розповідається про здобутки нашої здобувачки освіти, освітню програму «Інжиніринг поліграфічних та пакувальних виробництв», за якою вона навчається в нашому університеті, та перем...

READ YOURSELF

Наша магістрантка стала героїнею публікації німецького журналу «Packaging Journal» 14 december 2022

НУХТ – асоційований член Громадської спілки «Холодильна асоціація України»

Минулого тижня наш університет підписав меморандум про співпрацю з Громадською спілкою «Холодильна асоціація України». 30 липня 2021 р. на черговому зібранні Асоціації в урочистій обстановці представник університету, доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Олекс...

READ YOURSELF

НУХТ – асоційований член Громадської спілки «Холодильна асоціація України» 02 august 2021