Н У Х Т

Фахівці «Retail Group Ukraine» відзначають практичну цінність бакалаврських робіт випускників кафедри технології оздоровчих продуктів

21 june 2019

Фахівці «Retail Group Ukraine» відзначають практичну цінність бакалаврських робіт випускників кафедри технології оздоровчих продуктів

На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулося чотири засідання із захистів дипломних проектів і дипломних робіт випускників-бакалаврів денної форми навчання за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія» та одне засідання із захистів дипломних проектів бакалаврів заочної форми навчання за спеціальністю «Харчові технології».

Екзаменаційну комісію очолила завідувач кафедри технології оздоровчих продуктів, професор, д.т.н Галина Сімахіна. До складу комісії також увійшли доценти цієї ж кафедри: к.т.н. Ірина Гойко, к.т.н Алла Башта та к.х.н. Наталія Стеценко і асистент кафедри Тетяна Мартиненко (секретар ЕК).

За період роботи Екзаменаційної комісії були розглянуті 35 дипломних проектів і 6 дипломних робіт. Усі студенти отримали позитивні оцінки, в тому числі «відмінно» – 18 осіб, «добре» – 14 осіб, «задовільно» – 6 осіб.

Кращими дипломними роботами були визнані роботи 3 студентів денної форми навчання: Олександра Висоцького, який під керівництвом професора Галини Сімахіної підготував дипломну роботу «Удосконалення способу отримання безглютенового печива на основі рисового та гречаного борошна», а також Олени Дячук (тема дипломної роботи – «Удосконалення способу виробництва мармеладу функціонального призначення з додаванням пюре йошти та обліпихи») та Вероніки Мартинюк (тема дипломної роботи – «Удосконалення способу виробництва хлібців оздоровчого призначення з використанням гречаного борошна та чуфи», науковий керівник – доцент Світлана Бажай-Жежерун).

Серед студентів заочної форми навчання комісія одноголосно визначила кращий дипломний проект «Проект виробництва йогурту збагаченого пюре чорниці, насінням льону та екстрактом стевії», який підготувала Тетяна Харченко під керівництвом доцента Наталії Стеценко.

Також на захисті були присутні представники компанії «Retail Group Ukraine», які, прослухавши доповіді наших студентів, запропонували їм роботу за фахом – технолога з виробництва продуктів оздоровчого призначення.

Усі дипломні проекти та роботи виконані з використанням наукових розробок кафедри та інших науково-дослідних організацій і містять конкретні заходи щодо створення широкого спектру продуктів оздоровчої дії, використання вторинних сировинних ресурсів, впровадження безвідходних і маловідходних технологій, охорони навколишнього середовища.

Дипломні проекти студентів також містять розділи з науково-дослідної роботи, техніко-хімічного контролю сировини і готових продуктів і включають технологічні розрахунки основної та допоміжної сировини з використанням обчислювальної техніки.

Бажаємо бакалаврам подальших творчих успіхів і чекаємо їх у приймальній комісії для продовження навчання у магістратурі!

 

Published on: 21-06-2019
Read also:
Болгарські колеги відзначили наукову молодь кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв

Цього літа здобувачі вищої освіти і аспіранти кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв брали участь у двох цікавих заходах у Болгарії – науковій конференції молодих вчених і кулінарному марафоні, присвяченому дню Європи. Ці заходи проводили партнери кафедри – Русенський університет та Асоціація «Європейський напрям» (Болгарія)...

READ YOURSELF

Болгарські колеги відзначили наукову молодь кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв 11 september 2020

Відбувся попередній захист докторської дисертації директоркою Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ

28 січня 2021 р. на кафедрі технології молока і молочних продуктів відбувся попередній розгляд дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування електрофізичних способів оброблення молочної сироватки та їх використання в технологіях молочних продуктів» доцентки Оксани Кочубей-Литвиненко на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук. У розширеному...

READ YOURSELF

Відбувся попередній захист докторської дисертації директоркою Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ 01 february 2021

Важливі для сталого розвитку ініціативи «Carlsberg Ukraine» вивчали наші студенти

Чи замислювались ви, що виробництво пива може бути екологічним? Під час візиту на пивзавод «Carlsberg Ukraine» (м. Київ) студенти-екологи другого курсу разом із наставником групи Оксаною Ничик у цьому переконались. Нове сучасне виробництво, де прораховане все до дрібниць – від локального впровадження «Зеленого офісу» до глобального – зниження вугл...

READ YOURSELF

Важливі для сталого розвитку ініціативи «Carlsberg Ukraine» вивчали наші студенти 31 july 2019

Високий науковий потенціал продемонстрував ще один здобувач ступеня доктора філософії

Наприкінці року дисертаційне дослідження «Обґрунтування та апаратурне оформлення періодичного віброекстрагування цільових компонентів з бурштину» у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» успішно захистив ще один здобувач наукового ступеня «Доктор філософії» Валентин Чорний. Дисертація виконана під наук...

READ YOURSELF

Високий науковий потенціал продемонстрував ще один здобувач ступеня доктора філософії 27 december 2023