Н У Х Т

До університету завітала делегація Республіки В'єтнам

10 september 2019

До університету завітала делегація Республіки В'єтнам

10 вересня до нашого університету завітала делегація Соціалістичної Республіки В'єтнам у складі пана Май Ха, пана Дінь Ван Ньа, пані Нгуєн Тхі Хоай Чам, пана Лє Мань Луана. Вони мають значні досягнення у різних галузях – серед них і представники науки, й владних структур, і бізнесу, але всіх їх об’єднує те, що свого часу вони навчалися у закладах вищої освіти України. Зокрема, пані Нгуєн Тхі Хоай Чам – випускниця аспірантури нашого навчального закладу 1992 року за спеціальністю «Харчові технології».

Гості зустрілися й плідно поспілкувалися з ректором університету, професором Анатолієм Українцем. Вони дізналися про структуру навчально-наукового комплексу НУХТ, бакалаврські і магістерські програми, за якими готують фахівців в університеті, умови навчання іноземних студентів. В’єтнамських науковців зацікавили наукові школи й наукові видання НУХТ. Вони дуже схвально відгукнулися про автономію українських вишів, зазначивши, що в’єтнамським вищим навчальним закладам необхідно отримувати дозвіл Міністерства освіти для будь-яких рішень, що стосуються їх внутрішнього життя.

У рамках візиту гості відвідали кафедру технології продуктів бродіння і виноробства, поспілкувалися з її завідувачем Анатолієм Куцом, оглянули навчальні й наукові лабораторії. Їх вразив рівень технічного оснащення навчального процесу й наукових досліджень. А наша колишня аспірантка Нгуєн Тхі Хоай Чам пригадала, як сама проводила свої дослідження у цих лабораторіях і з особливою теплотою свого наукового керівника, професора Анатолія Мелетьєва.

Члени делегації від імені колишніх в’єтнамських студентів і аспірантів висловили вдячність за високоякісну освіту, що отримали в українських вишах, і яка стала запорукою їх життєвого успіху, а також скористалися нагодою й привітали НУХТ зі 135-річчям від дня заснування.

Published on: 10-09-2019
Read also:
Здобувачі освіти опановують прийоми покращення якості продуктів із фахівцями галузі

У сучасних умовах проблема безпечності та якості харчових продуктів набула пріоритетного значення і особливої актуальності, стала важливим фактором підвищення рівня життя та забезпечення продовольчої безпеки. Значна увага до цієї проблеми обумовлена збільшенням кількості захворювань, пов’язаних із харчуванням, зростанням небезпеки забруднення сільс...

READ YOURSELF

Здобувачі освіти опановують прийоми покращення якості продуктів із фахівцями галузі 29 november 2023

Масштабне наукове зібрання цукровиків України й зарубіжжя розпочало роботу

26 березня 2019 року в університеті розпочала роботу традиційна Міжнародна науково-технічна конференція «Перспективи розвитку цукрової промисловості України». Захід відбувається за підтримки Міністерства освіти і науки України та Національної асоціації цукровиків України. Як і у попередні роки у рамках конференції працює виставка сучасних технолог...

READ YOURSELF

Масштабне наукове зібрання цукровиків України й зарубіжжя розпочало роботу 26 march 2019

Другокурсники-експерти знайомляться з реалізацією системи НАССР і ККТ на «Carlsberg Ukraine»

5 березня здобувачі групи ХЕ 2-9, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», разом зі своєю наставницею, доценткою кафедри експертизи харчових продуктів Анастасією Чорною відвідали пивоварний завод «Carlsberg Ukraine». «Carlsberg Ukraine» є частиною Carlsberg Group, однієї з провідних п...

READ YOURSELF

Другокурсники-експерти знайомляться з реалізацією системи НАССР і ККТ на «Carlsberg Ukraine» 06 march 2024

Досягнення магістрантки освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

Здобувачка освіти групи ХЕ-1-11М Марія Дричик під керівництвом професорки кафедри експертизи харчових продуктів, академіка УАН Оксани Шульги посіла ІІ місце на Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», що відбувся на базі Кременчуцького національного університету імені Миха...

READ YOURSELF

Досягнення магістрантки освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 09 june 2023