Н У Х Т

Цікаво, навчально, продуктивно

08 november 2023

Цікаво, навчально, продуктивно

3 листопада на лабораторній роботі «Контроль та використання інгредієнтів, що формують колір харчових продуктів» з дисципліни «Оцінки і управління ризиками в галузі безпеки харчових продуктів. Модуль 2. Інгредієнти і допоміжні матеріали» здобувачі групи ХЕ-3-12 під керівництвом доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Оксани Мельник та асистентки Анни Логінової одержували природні барвники з рослинної сировини: буряків, моркви, червоноголової капусти та зелені петрушки й кропу.

Здобувачі досліджували зміну забарвлення одержаних барвників у результаті зміни рН середовища та зміни температури, вносили барвники до кисломолочних продуктів для надання їм привабливого кольору. Також проводили визначення природи барвників у кондитерських виробах експрес-методами.

У результаті лабораторного заняття здобувачі ознайомилися з властивостями харчових барвників і методами їх якісного визначення у харчових продуктах.

Published on: 08-11-2023
Read also:
Усі технологічні процеси і дегустація – студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ відвідали міні-пивоварню

Доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд разом зі студентами другого курсу відвідав міні-пивоварню «Lisopylka», що знаходиться в м. Києві. Звичайно ж, для майбутніх інженерів-технологів головною метою було ознайомлення з обладнанням міні-пивоварні, особливостями технології виготовлення пива. Варто згадати, що тех...

READ YOURSELF

Усі технологічні процеси і дегустація – студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ відвідали міні-пивоварню 01 november 2019

В університеті лунала українська пісня на підтримку ЗСУ

Українці – дивовижна нація. Мабуть, жодний народ у світі, опинившись у таких обставинах, не знайшов би в собі стільки мужності й сили, як наш. І черпаємо ми цю силу з різних джерел, одне з яких – чисте, потужне, бездонне – наша пісня. В усі часи рідні українське слово й українська пісня давали нам снагу й стимул – до праці, до творчості, до високих...

READ YOURSELF

В університеті лунала українська пісня на підтримку ЗСУ 22 november 2022

«Хлібна індустрія-2023»: завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів плідно поспілкувався з колегами

Завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса взяв участь у Першій національній конференції-виставці «Хлібна індустрія-2023», яка відбулась 17-18 серпня 2023 року в м. Вінниця. Захід був організований за ініціативи Всеукраїнської асоціації пекарів у партнерстві зі Спілкою «Борошномели України» та Agro Marke...

READ YOURSELF

«Хлібна індустрія-2023»: завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів плідно поспілкувався з колегами 22 august 2023

Як учасники Еnglish speaking club злочинців шукали

Уже стало доброю традицією на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації проводити пізнавальні та наукові заходи за участю іноземних гостей. Нещодавно відбулося чергове засідання Еnglish speaking club, як завжди за  участю спеціального гостя із Сполучених Штатів Stuart Snuggs і викладача Наталії Божок. Зустріч була присвячена актуа...

READ YOURSELF

Як учасники Еnglish speaking club злочинців шукали 29 may 2019