Н У Х Т

Біотехнологи – у боротьбі з проблемою світового масштабу

13 december 2019

Біотехнологи – у боротьбі з проблемою світового масштабу

Не зважаючи на те, що новорічні свята вже не за горами, і студентів та викладачів переповнює святковий настрій, магістранти кафедри біотехнології і мікробіології Назар Видасов і Сергій Вискірко, не покладаючи рук, продовжують дослідження в сфері онкологічних захворювань на базі Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького НАН України.

Одним із найбільш актуальних питань теоретичної та практичної медицини сьогодення є зростання захворюваності на рак. Як стверджує ВООЗ, смертність від раку до 2030 року зросте на 45%, порівняно з рівнем 2007 року. Розуміючи важливість даної проблеми, студенти кафедри з надзвичайною наполегливістю та відповідальністю поставилися до можливості внести свою лепту в боротьбу з цією страшною недугою.

Назар Видасов займається дослідженням метаболізму пухлинних клітин із метою виявлення в них специфічних метаболічних змін. Отримані ним результати зможуть у майбутньому бути використані для боротьби з онкологічними захворюваннями. Виконуючи цю роботу, студент брав участь у наукових конференціях, у тому числі у роботі 6-го з’їзду Українського товариства клітинної біології (м. Яремче, 18-21 червня 2019 р.). Там він познайомився із закордонними вченими, які також займаються дослідженням метаболізму пухлинних клітин, мав можливість перейняти їхній досвід та отримати корисні і практичні поради.

Сергій Вискірко намагається подолати одну з головних проблем сучасної терапії раку – виявлення мікрометастазів. Саме тому він вивчає ключові ферменти, що «асистують» пухлинним клітинам при їхньому розповсюдженні в організмі. Це дослідження дасть змогу корегувати схеми протипухлинної терапії та розробляти індивідуальні схеми лікування.

Виконання наукової роботи на базі Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького НАН України – це шанс проявити себе та відчути, що ти займаєшся по-справжньому важливою справою, яка принесе реальну користь суспільству. Студенти вдячні кафедрі біотехнології і мікробіології за можливість виконання науково-дослідної роботи в закладі такого рівня.

Published on: 13-12-2019
Read also:
Феєричний випускний у Навчально-науковому інституті економіки і управління

6 березня родина Навчально-наукового інституту економіки і управління зібралася у актовій залі університету на свято прощання з цьогорічними випускниками-магістрами денної і заочної форми навчання та бакалаврами заочної форми навчання. Із теплого сімейного гнізда у самостійне професійне життя вилетіли 382 вихованці інституту – креативні, амбітні, с...

READ YOURSELF

Феєричний випускний у Навчально-науковому інституті економіки і управління 06 march 2020

Університет – у ТОП-50 за показниками Scopus 2020 року

У квітні 2020 року сайтом Освіта.ua здійснений наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus, на підставі якого складений рейтинг українських закладів вищої освіти. Результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для від...

READ YOURSELF

Університет – у ТОП-50 за показниками Scopus 2020 року 13 april 2020

Випуск Навчально-наукового інституту харчових технологій-2024

15 березня в актовій залі НУХТ відбулося вручення дипломів магістрам Навчально-наукового інституту харчових технологій. Привітати випускників прийшли дирекція інституту, завідувачі й викладачі випускових кафедр, студенти молодших курсів. Завітали до університету батьки і друзі винуватців урочистостей. З привітальним словом до випускників звернулис...

READ YOURSELF

Випуск Навчально-наукового інституту харчових технологій-2024 18 march 2024

Магістранти освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ

Заняття за темою «Інструментальні методи дослідження» ‒ вагома частина обов’язкової навчальної дисципліни «Прикладні методи досліджень у ресторанному господарстві», яка викладається магістрам освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» професоркою кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, д.т...

READ YOURSELF

Магістранти освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ 25 october 2023