Н У Х Т

«Коли війна стає особистою» – викладачі та здобувачі на презентації книжки латвійського письменника Юріса Улманіса

03 november 2023

«Коли війна стає особистою» – викладачі та здобувачі на презентації книжки латвійського письменника Юріса Улманіса

30 жовтня 2023 року в Інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану відбулася презентація книжки латвійського письменника, громадського діяча та волонтера Юріса Улманіса. Вона присвячена п’ятьом загиблим українським воїнам, які були друзями автора. 26 епізодів розповідають про особисті переживання та побачене автором за перший рік повномасштабної російсько-української війни. Слова підсилені ілюстраціями студента магістратури Академії мистецтв Латвії Гатіса Шульца. Українською мовою видання переклала Валентина Силава за сприяння письменника Віктора Мельника.

Гостями презентації були посолка Латвії в Україні у 2011-2015 рр. Аргіта Даудзе, екс-депутат Сейму Латвії Вейко Сполітіс, військовий журналіст Атіс Клімович.

Юріс Улманіс – офіцер добровольчої Латвійської національної гвардії, є лауреатом Ордена трьох зірок, найвищої національної громадянської нагороди Латвії. З 2015 року Юріс їздить Україною з гуманітарною допомогою сім’ям загиблих бійців, а від початку повномасштабного вторгнення займається волонтерством. Він зібрав для українських військових чимало обладнання та коштів на автівки, одяг, безпілотники та прилади нічного бачення. Європеєць особисто доставляє їх підрозділам у зону бойових дій. Відтак, зблизився з  захисниками та їхніми родинами, а боротьба українців стала і особистою справою для пана Юріса, яка з часом трансформувалася у бажання описати власні переживання у книжці. Минулої весни він піднявся на вершину гори Еверест, узявши з собою прапори Латвії та України, які годину майоріли на найвищій точці нашої планети, аби показати всьому світу, що ми сильні, ми непереможні і у нас все попереду!

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції разом зі здобувачами долучилися до презентації книжки Юріса Улманіса та отримали видання з автографом автора. Вони вдячні організаторам та із нетерпінням чекають на наступні заходи від Інформаційно-виставкового центру Музею Майдану.

Щиро вдячні пану Юрісу за потужну підтримку України в цій нав’язаній нам війні. Вічна пам’ять і шана тим, хто віддав життя за майбутнє нашої країни!

Published on: 03-11-2023
Read also:
Неординарністю концепцій вразили Екзаменаційну комісію магістри спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

З 12 по 18 лютого 2019 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися захисти дипломних магістерських проектів студентами денної форми навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньої програми «Готельна і ресторанна справа». Екзаменаційну комісію очолила доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства Киї...

READ YOURSELF

Неординарністю концепцій вразили Екзаменаційну комісію магістри спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 19 february 2019

31 авторський документ з початку року отримали наші винахідники

З початку року було ухвалено 31 рішення про видачу патентів на винаходи і корисні моделі інноваторам нашого університету. 16 липня університет отримав патенти на корисні моделі «Спосіб виробництва зефіру» (авторки – Олена Кохан, Юлія Камбулова), «Спосіб виробництва макаронних виробів підвищеної біологічної цінності» (авторка – Світлана Бажай-Жежер...

READ YOURSELF

31 авторський документ з початку року отримали наші винахідники 11 august 2025

Технологія соковмісного безалкогольного напою на лабораторних занятях на кафедрі технології оздоровчих продуктів

Незважаючи на дистанційне навчання, здобувачі груп ТІ-2-1 – ТІ-2-6, ХЕ-2-7 та ХЕ-2-8 успішно виконали перше лабораторне заняття «Технологія соковмісного безалкогольного напою тонізуючої дії та оцінка його якості» з дисципліни «Харчові технології. Модуль 9. Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». На лабораторному ...

READ YOURSELF

Технологія соковмісного безалкогольного напою на лабораторних занятях на кафедрі технології оздоровчих продуктів 23 february 2022

Довгоочікуваний та успішний захист дисертації

27 вересня на засіданні спеціалізованої вченої ради  Д 26.058.07 відбувся успішний захист дисертаційної роботи «Вдосконалення технології самбуків з використанням плодово-ягідного купажного напівфабрикату» асистента кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Володимира Польовика на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за с...

READ YOURSELF

Довгоочікуваний та успішний захист дисертації 28 september 2021