Н У Х Т

«Коли війна стає особистою» – викладачі та здобувачі на презентації книжки латвійського письменника Юріса Улманіса

03 november 2023

«Коли війна стає особистою» – викладачі та здобувачі на презентації книжки латвійського письменника Юріса Улманіса

30 жовтня 2023 року в Інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану відбулася презентація книжки латвійського письменника, громадського діяча та волонтера Юріса Улманіса. Вона присвячена п’ятьом загиблим українським воїнам, які були друзями автора. 26 епізодів розповідають про особисті переживання та побачене автором за перший рік повномасштабної російсько-української війни. Слова підсилені ілюстраціями студента магістратури Академії мистецтв Латвії Гатіса Шульца. Українською мовою видання переклала Валентина Силава за сприяння письменника Віктора Мельника.

Гостями презентації були посолка Латвії в Україні у 2011-2015 рр. Аргіта Даудзе, екс-депутат Сейму Латвії Вейко Сполітіс, військовий журналіст Атіс Клімович.

Юріс Улманіс – офіцер добровольчої Латвійської національної гвардії, є лауреатом Ордена трьох зірок, найвищої національної громадянської нагороди Латвії. З 2015 року Юріс їздить Україною з гуманітарною допомогою сім’ям загиблих бійців, а від початку повномасштабного вторгнення займається волонтерством. Він зібрав для українських військових чимало обладнання та коштів на автівки, одяг, безпілотники та прилади нічного бачення. Європеєць особисто доставляє їх підрозділам у зону бойових дій. Відтак, зблизився з  захисниками та їхніми родинами, а боротьба українців стала і особистою справою для пана Юріса, яка з часом трансформувалася у бажання описати власні переживання у книжці. Минулої весни він піднявся на вершину гори Еверест, узявши з собою прапори Латвії та України, які годину майоріли на найвищій точці нашої планети, аби показати всьому світу, що ми сильні, ми непереможні і у нас все попереду!

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції разом зі здобувачами долучилися до презентації книжки Юріса Улманіса та отримали видання з автографом автора. Вони вдячні організаторам та із нетерпінням чекають на наступні заходи від Інформаційно-виставкового центру Музею Майдану.

Щиро вдячні пану Юрісу за потужну підтримку України в цій нав’язаній нам війні. Вічна пам’ять і шана тим, хто віддав життя за майбутнє нашої країни!

Published on: 03-11-2023
Read also:
Підведені підсумки роботи 85-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів

Підведені підсумки роботи 85-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», яка працювала у нашому університеті 11-12 квітня. Це наукове свято ще раз нагадало про славні наукові і освітні традиції НУХТ, про роль творчої молоді у ст...

READ YOURSELF

Підведені підсумки роботи 85-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів 12 april 2019

Менеджери персоналу ознайомилися з кар’єрним консультуванням в Україні

25 лютого 2025 року здобувачі 3-4 курсу освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» освітнього ступеня «бакалавр» взяли участь у онлайн-тренінгу «Як працює ринок кар’єрного консультування в Україні та хто може стати кар’єрним радником?» від кар’єрної та HR-консультантки, сертифікованої профорієнтаторки, HR Treadwatcher, бізнес-тренерки, Ph...

READ YOURSELF

Менеджери персоналу ознайомилися з кар’єрним консультуванням в Україні 25 february 2025

Потужне наукове представництво на Міжнародній науково-практичній конференції «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації»

23 травня 2023 року в університеті відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації», організована кафедрою технології м'яса і м'ясних продуктів. Конференція з міжнародною участю працювала в змішаному форматі та об’єднала понад трьохсот учасників із різних регіонів України...

READ YOURSELF

Потужне наукове представництво на Міжнародній науково-практичній конференції «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації» 29 may 2023