Н У Х Т

Лабораторні бакалаврів-експертів у Центрі «Лабораторія біобезпеки, якості харчової продукції та безпеки харчування» НУХТ

13 november 2024

Лабораторні бакалаврів-експертів у Центрі «Лабораторія біобезпеки, якості харчової продукції та безпеки харчування» НУХТ

8 та 12 листопада викладачі кафедри експертизи харчових продуктів, доценти Оксана Мельник і Богдан Пащенко провели лабораторні заняття з бакалаврами другого року навчання освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» академічних груп ХЕ-2-7 та ХЕ-2-8 у Центрі колективного користування науковим обладнанням «Лабораторія біобезпеки, якості харчової продукції та безпеки харчування» на базі Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ.

Здобувачі у рамках вивчення дисципліни «Контроль якості та безпечності харчових продуктів» ознайомилися із сучасними методами визначення показників якості та безпечності продукту – визначенням вмісту вологи та активності води, вмісту білків у харчових продуктах, а також із сучасним обладнанням – лабораторним аналізатором активності води Rotronic HygroLab, вологоміром HE-Lite Pfeuffer та автоматичною системою-аналізатором білка за методом К’єльдаля компанії FOSS (DT Digestor + Kjeltec).

Завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії, керівник Центру, старший науковий співробітник Андрій Маринін розповів здобувачам, що таке активність води, про вплив цього показника на життєздатність мікроорганізмів у процесі зберігання харчових продуктів, яке це має значення для запобігання їх мікробіологічному псуванню, а також наголосив на важливості її точного вимірювання сучасними засобами.

Другокурсникам також було дуже цікаво побачити та дізнатися про визначення білка у харчових продуктах методом К’єльдаля за допомогою системи FOSS, що дозволяє здійснювати арбітражний тесту на вміст білка у автоматичному режимі.

Колектив кафедри експертизи харчових продуктів висловлює щиру подяку завідувачу лабораторії Андрію Мариніну та науковому співробітнику Роману Святненку за допомогу у навчанні висококваліфікованих фахівців і проведення таких цікавих занять.

Published on: 13-11-2024
Read also:
Спільний семінар кафедри експертизи харчових продуктів та Всесвітньої продовольчої Програми ООН

1 листопада 2024р у межах Рамкової угоди про співпрацю університету з Всесвітньою продовольчою Програмою ООН за участі викладачів кафедри експертизи харчових продуктів відбувся Відкритий семінар для середніх та малих підприємств «Стандарти та тренди в сфері продовольчої безпеки». Експерти та фахівці-практики харчової галузі із України та з-поза її...

READ YOURSELF

Спільний семінар кафедри експертизи харчових продуктів та Всесвітньої продовольчої Програми ООН 04 november 2024

Співпраця з професіоналами галузі: практичне заняття на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Аудиторні заняття із залученням зовнішніх стейкхолдерів є важливою складовою підготовки майбутніх фахівців, адже дозволяють поєднати теоретичні знання з реальними викликами та практиками сучасного виробництва. Так, на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів за участі стейкхолдера – керівниці відділу маркування ТОВ «Сільпо-ФУД» А...

READ YOURSELF

Співпраця з професіоналами галузі: практичне заняття на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 13 october 2025

НУХТ – у ТОПі!

Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» презентував дев’ятнадцятий академічний рейтинг закладів вищої освіти України «Топ-200 Україна-2025», в якому наш університет посів 30 позицію. Укладачі враховували сучасні тенденції трансформації вищої освіти, яка перебуває у стані глибоких змін, зумовлених як структурними реформами, так і масштабними втрата...

READ YOURSELF

НУХТ – у ТОПі! 04 july 2025

Як використовувати час карантину з користю дізналися наші магістри

Йде третій тиждень карантину. Викладачі завантажують завдання на платформу дистанційної освіти, здобувачі їх виконують. Ніхто не виходить на вулицю. Спілкування – лише дистанційно. І ось радісна звістка від стратегічного партнера Корпорації «Артеріум» LLC TRIGLAV INTERNATIONAL – для студентів факультету біотехнології та екологічного контролю у пер...

READ YOURSELF

Як використовувати час карантину з користю дізналися наші магістри 30 march 2020