Н У Х Т

Лабораторні бакалаврів-експертів у Центрі «Лабораторія біобезпеки, якості харчової продукції та безпеки харчування» НУХТ

13 november 2024

Лабораторні бакалаврів-експертів у Центрі «Лабораторія біобезпеки, якості харчової продукції та безпеки харчування» НУХТ

8 та 12 листопада викладачі кафедри експертизи харчових продуктів, доценти Оксана Мельник і Богдан Пащенко провели лабораторні заняття з бакалаврами другого року навчання освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» академічних груп ХЕ-2-7 та ХЕ-2-8 у Центрі колективного користування науковим обладнанням «Лабораторія біобезпеки, якості харчової продукції та безпеки харчування» на базі Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ.

Здобувачі у рамках вивчення дисципліни «Контроль якості та безпечності харчових продуктів» ознайомилися із сучасними методами визначення показників якості та безпечності продукту – визначенням вмісту вологи та активності води, вмісту білків у харчових продуктах, а також із сучасним обладнанням – лабораторним аналізатором активності води Rotronic HygroLab, вологоміром HE-Lite Pfeuffer та автоматичною системою-аналізатором білка за методом К’єльдаля компанії FOSS (DT Digestor + Kjeltec).

Завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії, керівник Центру, старший науковий співробітник Андрій Маринін розповів здобувачам, що таке активність води, про вплив цього показника на життєздатність мікроорганізмів у процесі зберігання харчових продуктів, яке це має значення для запобігання їх мікробіологічному псуванню, а також наголосив на важливості її точного вимірювання сучасними засобами.

Другокурсникам також було дуже цікаво побачити та дізнатися про визначення білка у харчових продуктах методом К’єльдаля за допомогою системи FOSS, що дозволяє здійснювати арбітражний тесту на вміст білка у автоматичному режимі.

Колектив кафедри експертизи харчових продуктів висловлює щиру подяку завідувачу лабораторії Андрію Мариніну та науковому співробітнику Роману Святненку за допомогу у навчанні висококваліфікованих фахівців і проведення таких цікавих занять.

Published on: 13-11-2024
Read also:
НУХТ – у рейтингу вишів за результатами вступної кампанії

Порталом Освіта. ua оприлюднений рейтинг закладів вищої освіти за результатами вступної кампанії 2021 року, у якому використані дані, отримані інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA» з Єдиної державної бази з питань освіти. У ньому заклади вищої освіти ранжовані за кількістю вступників, зарахованих на перший курс для здобуття освітнього ступеню «б...

READ YOURSELF

НУХТ – у рейтингу вишів за результатами вступної кампанії 11 may 2022

Голос покоління Z: відбувся вечір Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого

Щирою любов’ю до української мови був пронизаний цьогорічний вечір Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, який зібрав 13 листопада в актовій залі університету колектив інституту та його гостей – адміністрацію університету, викладачів, студентів, співробітників інших підрозділів НУХТ, випускників минулих років, бат...

READ YOURSELF

Голос покоління Z: відбувся вечір Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого 13 november 2019

Підписано меморандум зі Stekom University (Індонезія)

Колектив університет продовжує розвивати міжнародну співпрацю. Черговим кроком до розширення кола зарубіжних партнерів стало підписання меморандуму про співпрацю з University of Computer Science&Technology (Stekom University). Заснований у 1986 році Stekom University – вищий навчальний заклад Індонезії, розташований на острові Ява. Основним йо...

READ YOURSELF

Підписано меморандум зі Stekom University (Індонезія) 13 july 2023

Головні тренди у виробництві продуктів харчування на гостьовій лекції для магістрантів

11 жовтня на кафедрі технології консервування відбулася гостьова лекція «Головні тренди у виробництві їжі та продуктів харчування до 2030 року», яку для магістрантів освітньо-професійних програм «Технології харчових концентрованих продуктів на основі фруктово-овочевої сировини, чаю, кави та прянощів» і «Технології зберігання, консервування та перер...

READ YOURSELF

Головні тренди у виробництві продуктів харчування на гостьовій лекції для магістрантів 12 october 2023