Н У Х Т

Зустрічі зі стейхолдерами – поглиблення професійних знань!

22 april 2025

Зустрічі зі стейхолдерами – поглиблення професійних знань!

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар на тему «Доцільність використання ферментних препаратів для стандартизації борошна у кондитерській промисловості». Основна мета проведення семінару була пов’язана з поглибленням професійних знань в області застосування ферментних препаратів. Своїми напрацюваннями в аспекті цього питання поділилася керівниця технологічного відділу компанії Mühlenchemie Надія Непокритова, в минулому – успішна випускниця кафедри.

Спікерка ознайомила присутніх зі сферою діяльності компанії Mühlenchemie, з питаннями сьогодення, які стоять перед технологами кондитерської і хлібопекарської галузей, ознайомила з асортиментом ферментних препаратів, що випускаються і використовуються компанією.

Більш деталізована інформація була надана щодо класів ферментів, технології їх виробництва та джерел походження, функцій ферментів і факторів впливу на їх активність. Особлива увага, під час якої розгорнулася справжня наукова дискусія, була присвячена аналізу даних щодо ферментів, які застосовуються для покращення технологічних властивостей борошна – впливу ферментів на реологічні характеристики тіста для різних груп борошняних кондитерських виробів, переваг використання різних видів ферментів, правил компонування ферментних препаратів, можливості запобігання утворення браку завдяки використанню ферментів.

Фахівчиня поділилася напрацюваннями в питанні утворення акриламіду в кондитерських виробах – означила сучасні дані щодо причин його накопичення і виділила фактори, які дозволяють уповільнити цей процес. Одним із таких факторів є застосування ферментних препаратів.

Щиро вдячні пані Надії Непокритовій за представлений сучасний і змістовний матеріал семінару, здобувачам освітнього ступеню «Доктор філософії» спеціальності «Харчові технології» і викладачам кафедри за їх активну участь у науковій дискусії та постійне прагнення розвиватися, підвищувати свою кваліфікацію і сподіваємося на подальші, не менш цікаві та необхідні зустрічі, на подальше співробітництво!

Published on: 22-04-2025
Read also:
У центрі уваги – безпека: відбулося перше в навчальному році засідання вченої ради університету

8 вересня 2022 року в залі засідань ректорату відбулося перше в цьому навчальному році засідання вченої ради університету. Ректор Олександр Шевченко привітав присутніх із початком нового навчального року і розпочав засідання з розповіді про життя університету протягом останніх пів року в умовах воєнного стану в країні. Він коротко зупинився на усі...

READ YOURSELF

У центрі уваги – безпека: відбулося перше в навчальному році засідання вченої ради університету 08 september 2022

Студенти відзначили День європейських мов

До Дня європейських мов, який щороку відзначається 26 вересня, відбулися пізнавально-освітні заняття, які провела професорка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ольга Нежива. Їх метою було ознайомлення студентів із мовним і культурним розмаїттям Європи, популяризація вивчення іноземних мов, а також формування поваги до інших культур. Зд...

READ YOURSELF

Студенти відзначили День європейських мов 26 september 2025

«Хлібна індустрія-2023»: завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів плідно поспілкувався з колегами

Завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса взяв участь у Першій національній конференції-виставці «Хлібна індустрія-2023», яка відбулась 17-18 серпня 2023 року в м. Вінниця. Захід був організований за ініціативи Всеукраїнської асоціації пекарів у партнерстві зі Спілкою «Борошномели України» та Agro Marke...

READ YOURSELF

«Хлібна індустрія-2023»: завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів плідно поспілкувався з колегами 22 august 2023

Свято знань, мрій і надій: випуск бакалаврів ННІ ЕіУ НУХТ–2025

27 червня в актовій залі університету відбулася урочиста подія – випуск бакалаврів Навчально-наукового інституту економіки і управління. Цей день став символом завершення важливого етапу в житті наших студентів і початком нового – професійного. Святкова атмосфера, щирі усмішки випускників, зворушені батьки та натхненні викладачі – усе це зробило з...

READ YOURSELF

Свято знань, мрій і надій: випуск бакалаврів ННІ ЕіУ НУХТ–2025 01 july 2025