Н У Х Т

Зовнішніх стейкхолдерів залучає до проведення методичних семінарів кафедра експертизи харчових продуктів

16 june 2021

Зовнішніх стейкхолдерів залучає до проведення методичних семінарів кафедра експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів у режимі онлайн-конференції відбувся методичний семінар «Зміни у законодавстві України щодо безпечності харчових продуктів».

Запрошена гостя – завідувачка лабораторії Українського науково-дослідного інституту «Ресурс» Олена Гавриленко.

Під час семінару доцент кафедри Василь Сидор висвітлив основні питання щодо прийнятих на законодавчому рівні Державних санітарних правил і норм «Максимально допустимі рівні окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах», наказів МОЗ України «Про затвердження Вимог до тверджень про поживну цінність харчових продуктів та тверджень про користь для здоров’я харчових продуктів» № 1145 від 15.05.2020, «Про затвердження Правил додавання вітамінів, мінеральних речовин та деяких інших речовин до харчових продуктів» № 1613 від 15.07.2020, наказу Мінекономіки «Про внесення змін до Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти» №2489 від 01.12.2020. Також доповідач зупинився на тих нормативних документах, які розглядаються на законодавчому рівні та їх затвердження відбудеться найближчим часом, зокрема, основних положеннях проєкту Закону № 4568 «Про матеріали і предмети, що контактують з харчовими продуктами», в якому визначені вимоги до упаковки харчових продуктів і будь-яких матеріалів, що контактують із ними, ухваленому в першому читанні Верховною Радою й спрямованого на посилення захисту здоров’я та інтересів споживачів.

Завідувачка лабораторії Українського науково-дослідного інституту «Ресурс» Олена Гавриленко зауважила про корисність таких семінарів для всіх учасників і висловила побажання й надалі проводити спільні заходи, результати яких можна буде використати як у навчальному процесі здобувачів вищої освіти, так і професійній діяльності випробувальної лабораторії.

За результатами обговорення викладачами кафедри було прийняте рішення про використання представленої інформації під час викладання лекційних матеріалів і підготовці кваліфікаційних робіт освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр».

Викладачі кафедри вдячні за організацію методичного семінару за участі зовнішньої стейкхолдерки гарантці освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» підготовки бакалаврів, доцентці кафедри експертизи харчових продуктів Світлані Усатюк.

Published on: 16-06-2021
Read also:
39 цьогорічних випускників кафедри економіки і права здобули освітній ступінь «Бакалавр»

Завершення навчального року у закладах освіти – час привітань випускників і час, який починає перерву для відпочинку тривалістю в ціле літо. Для кожного абітурієнта, студента воно сповнене своїми емоціями та очікуваннями: успішно скласти вступні випробування, здати ЗНО або скласти сесію. А ще, це – період захистів і отримання диплому про здобуття в...

READ YOURSELF

39 цьогорічних випускників кафедри економіки і права здобули освітній ступінь «Бакалавр» 24 june 2019

Лекторій для майбутніх фахівців із гостинності від бренд-шефа мережі ресторанів «Сільпо»

На факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу завітав бренд-шеф мережі ресторанів «Сільпо» Марко Черветті. Лекторій від іменитого гостя для студентів спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» і 181 «Харчові технології» щодо особливостей організації роботи підприємств харчування однієї з найбільших торгівельних мереж України викли...

READ YOURSELF

Лекторій для майбутніх фахівців із гостинності від бренд-шефа мережі ресторанів «Сільпо» 03 june 2019

«Артеріум» передав кафедрі біотехнології і мікробіології  новий шейкер-інкубатор

Нещодавно матеріально-технічна база кафедри біотехнології і мікробіології поповнилася новеньким унікальним обладнанням – шейкер-інкубатором, люб’язно подарованим Корпорацією «Артеріум». Обладнання призначене для використання в мікробіологічних і  технологічних лабораторіях. Шейкер використовують для культивування клітин мікроорганізмів, рослин і, ...

READ YOURSELF

«Артеріум» передав кафедрі біотехнології і мікробіології новий шейкер-інкубатор 20 march 2023

Впевнений рух до вершин uniRank!

Згідно з черговим uniRank University Ranking (4 International Colleges&Universities) наш університет у 2024 році посідає 27 місце серед українських (у 2023 році – 28) і 3995-е (у 2023 році – 4381) місце серед світових університетів. Всього до рейтингу увійшли 192 вітчизняних заклади вищої освіти і понад 11 тисяч світових. UniRank University Ra...

READ YOURSELF

Впевнений рух до вершин uniRank! 21 february 2024