Н У Х Т

Захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів: серед гостей представники фармпідприємств

15 june 2021

Захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів: серед гостей представники фармпідприємств

Другий день захистів бакалаврів-біотехнологів виявився не менш продуктивний, ніж перший. Ще одинадцять у минулому здобувачів вищої освіти почули на свою адресу: «Вітаємо, Вам присвоєна кваліфікація бакалавр з біотехнології!»

Тематики інженерних робіт, представлених на розгляд екзаменаційної комісії в другий день, дивували різноплановістю та глибиною.

Старт захистам дала Марина Качківська, яка представила біотехнологію культивування пробіотичного штаму лактобактерій. Комісія відзначила ґрунтовний рівень виконаної роботи та особистий ріст здобувачки за період навчання.

Естафету перейняла Ірина Ковшар, яка на власному прикладі довела, що талановита та успішна людина легко може бути першою в усьому, і блискучий захист ознаменувався цілком закономірним результатом – 100 балів. Далі – «відмінно» за «відмінно» ще у семи доповідачів – Олександра Жолобка, Дарини Шовкань, Юлії Олексюк, Вікторії Зомчак, Катерина Тикви, Тетяни Підгерської та Олександра Кучеренка. Анна Нагорна та Павло Погрибешний також приємно вразили комісію своїми роботами.

Біосинтез різноманітних амінокислот і бактеріоцинів, антибіотиків і ферментів, культивування пробіотичних штамів мікроорганізмів і навіть продуценту вакцини гонококової – все по плечу нашим випускникам. Як зазначили члени екзаменаційної комісії, якщо кваліфікаційна робота виплекана здобувачем, а презентація є чіткою, послідовною, логічною та ґрунтовною, тоді і питати по роботі немає чого. Але як приємно було поспілкуватися зі здобувачами, які за 4 роки виросли з першачків до професійних біотехнологів, що готові сперечатися, відстоювати власну думку, обґрунтовувати прийняті проєктні рішення!

Захисти кваліфікаційних робіт на кафедрі біотехнології і мікробіології часто цікавлять і різноманітних фахівців галузі біотехнології. І черговий день захистів не став винятком. До відеоконференції приєдналася фахівчиня фармацевтичного виробництва ТОВ «Фармекс Груп» – одного з найбільших фармацевтичних підприємств України, побудованого відповідно до вимог GMP за американським проєктом в м. Бориспіль, пані Тетяна. Отримавши чимало позитивних вражень від цьогорічних захистів, речниця «Фармекс Груп» запропонувала новоспеченим бакалаврам-біотехнологам взяти участь у конкурсах на заміщення вакантних посад на підприємстві, зазначивши, що маючи за плечима вищу освіту рівня «бакалавр», можна спробувати поєднати вдосконалення практичних фахових навичок із продовженням навчання в магістратурі. А деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак і завідувачка кафедри Тетяна Пирог наголосили на зацікавленості у співпраці з фармпідприємством із точки зору практичної підготовки майбутніх фахівців-біотехнологів.

Естафету напутніх виступів прийняв сьогоднішній здобувач вищої освіти ступеня «доктор філософії» за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» Ігор Ключка, який поєднує навчання та роботу на посаді фахівця (з дистанційного навчання) ІІ-ої категорії корпорації «Артеріум». Ігор поділився власним досвідом працевлаштування з дипломом бакалавра-біотехнолога НУХТ, адже саме на базі цього диплому йому без особливих зусиль вдалось влаштуватися на посаду техніка-технолога відділу трансферу технологій ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», де він працював, навчаючисьу магістратурі кафедри біотехнології і мікробіології. Тож, він продемонстрував як, маючи відповідний багаж знань, умінь і навичок, отриманих під час навчання і виконання наукової роботи, можна вдало будувати кар’єру паралельно з навчанням.

Отже, захисти другого дня пройшли плідно та ефективно. Вітаємо новобранців у рядах бакалаврів із біотехнології!

Published on: 15-06-2021
Read also:
Провідні позиції НУХТ у міжнародному рейтингу Top Universities by Citations in Top Google Scholar profile

Webometrics оприлюднив січневу версію рейтингу «Найкращі університети за цитуванням в профілях Google Scholar», який відображає прихильність університетів до принципів відкритої науки і враховує цитованість перших 310 профілів авторів у Google Scholar за мінусом кращих 20. Рейтинг охоплює понад 5600 університетів світу, показник цитованості яких б...

READ YOURSELF

Провідні позиції НУХТ у міжнародному рейтингу Top Universities by Citations in Top Google Scholar profile 01 february 2024

Технології міні-виробництв в умовах пекарні вивчають студенти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

1-2 квітня студенти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» і 181 «Харчові технології» взяли участь у майстер-класі від ТОВ «Сільпо-ФУД» зі сучасних технологій французької випічки у виробничих умовах. Разом зі студентами відвідали міні-пекарню асистент кафедри готельно-ресторанної спр...

READ YOURSELF

Технології міні-виробництв в умовах пекарні вивчають студенти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 03 april 2019

Звичайні робочі будні пакувальників і поліграфістів НУХТ

Минулий тиждень став плідним для наших пакувальників і поліграфістів. Здобувачка Тетяна Піскурська перемогла у конкурсі наукових робіт із актуальних проблем пакувальної індустрії «Золотий каштан 2024». У цей же час її наукова керівниця, доцентка Наталія Кулик презентувала наш університет на двох важливих подіях. Перша подія – конференція «Пакувал...

READ YOURSELF

Звичайні робочі будні пакувальників і поліграфістів НУХТ 11 november 2024

Продуктивно почали новий навчальний семестр магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

У межах виконання кваліфікаційної роботи на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжуються дослідження магістрантки Марії Омельченко, яка навчається за спеціальністю «Харчові технології», освітньо-професійною програмою «Технології в ресторанному господарстві» (науковий керівник – професор Олег Кузьмін). На запрошення завідува...

READ YOURSELF

Продуктивно почали новий навчальний семестр магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 05 january 2024