Н У Х Т

Завідувачка кафедри харчової хімії – тренерка Олімпіади геніїв України

06 july 2022

Завідувачка кафедри харчової хімії – тренерка Олімпіади геніїв України

Викладачі кафедри харчової хімії завжди сприяють хімічній освіті школярів, плекають їх мрії та допомагають робити перші кроки до їх досягнення.

«GENIUS Olympiad» – найбільший конкурс проєктів екологічного спрямування у світі для школярів 8-11 класів, який щорічно проводиться у Сполучених Штатах Америки з 2011 року. Цей рік став особливим для України, оскільки вперше в світі був проведений ліцензійний єдиний національний відбір на Олімпіаду, й зробили це в Україні. Але головною особливістю цьогорічної участі в «GENIUS Olympiad» стало те, що підготовка школярів до національного фіналу відбувалася в умовах повномасштабної війни росії проти України.

Незважаючи на складні умови, член Київської Малої академії наук, десятикласниця Марія Манк провела цікаве наукове дослідження під керівництвом завідувачки кафедри харчової хімії нашого університету, д.х.н., професорки Світлани Бондаренко. Її наукова робота «Використання відходів виробництва гречки як джерела рутину» була презентована на національному відборі «GENIUS Olympiad Ukraine-2022».

Дуже приємно повідомити, що Марія стала бронзовою призеркою в категорії «Наука», підкатегорії «Ресурси та енергія» «GENIUS Olympiad Ukraine-2022».

Вітаємо юну дослідницю та її наукову керівницю і бажаємо успіхів та нових здобутків! 

Published on: 06-07-2022
Read also:
Ідея дипломного проекту нашого випускника-учасника АТО народилася під час участі у бойових діях

«Після звільнення Трьохізбенки до військовослужбовців нашої бригади підходили мешканці села і жалілися, що вже понад 6 днів їхні діти не їли хліба. І, на жаль, наші підрозділи тилового матеріального забезпечення не в змозі були допомогти…». Так обґрунтував актуальність теми свого дипломного проекту випускник Львівської філії нашого університету Ко...

READ YOURSELF

Ідея дипломного проекту нашого випускника-учасника АТО народилася під час участі у бойових діях 27 february 2019

Реалізація студентських наукових проєктів за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум»

У минулому році Корпорація «Артеріум» започаткувала проведення конкурсу студентських наукових проєктів серед здобувачів магістратури нашого університету за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія». Цього року ініціатива була продовжена. Після оголошення конкурсу та розгляду поданих заявок, були визначені переможці, які, не зважаючи на епід...

READ YOURSELF

Реалізація студентських наукових проєктів за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум» 24 june 2021

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи розширюють використання ІТ-продуктів в освітньому процесі

На початку цього року був підписаний договір про співпрацю між нашим університетом і Громадською організацією «Освітня фундація продуктового ІТ», яка тісно співпрацює з продуктовою IT-компанією Genesis. Мета співпраці – сприяння розвитку вищої освіти і науки України; проведення двосторонніх заходів спрямованих на обмін досвідом за пріоритетними і ...

READ YOURSELF

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи розширюють використання ІТ-продуктів в освітньому процесі 06 march 2023

Відповідно до міжнародних стандартів органічного виробництва виконали дослідження магістранти

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся захист магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів». Підготовка фахівців за цією програмою має важливе значення для популяризації в Україні органічного виробництва, яке спрямоване на виробництво якісної ...

READ YOURSELF

Відповідно до міжнародних стандартів органічного виробництва виконали дослідження магістранти 17 december 2024