Н У Х Т

Як «олімпійці» ПрАТ «Індар» та Водно-інформаційний центр відвідували

12 april 2019

Як «олімпійці» ПрАТ «Індар» та Водно-інформаційний центр відвідували

Цікавою і насиченою була програма заходів у рамках проведення ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій.

Після реєстрації на учасників ІІ туру Олімпіади очікував надзвичайно приємний сюрприз – вони мали змогу відвідати сучасне біотехнологічне та фармацевтичне виробництво України – ПрАТ «Індар». На підприємстві гостей щиро вітав заступник начальника відділу кадрів Максим Ярошевський, який коротко та змістовно надав інформацію щодо роботи фармацевтичного виробництва та провів інструктаж із техніки безпеки. Одягнувши спеціальний одноразовий одяг, екскурсанти перейшли під керівництво заступника голови правління з питань якості ПрАТ «Індар» Людмили Соляник. Саме під її чітким проводом учасники Олімпіади відвідали абсолютно всі виробничі дільниці підприємства. На самому початку присутні оглянули дільницю культивування генетично модифікованої культури Escherichia coli для отримання рекомбінантного інсуліну, почули інформацію щодо виробничих умов і параметрів підтримки культури, а також дізналися про особливості її зберігання у камері Д’юара. Наступними пунктами були дільниці водо- та повітропідготовки для всіх приміщень, оскільки вони є надзвичайно важливими для належного культивування продуцента та отримання готової субстанції, а також лікарського засобу. Відвідувачі побачили етапи підготовки флаконів, дізнались, яким чином відбувається їх миття, апірогенізація та сушіння перед подачею на лінію розливу та закупорювання.

І ось настала черга ознайомитись із дільницею підготовки розчину інсуліну та допоміжних розчинів, де виробництво компонентів препаратів відбувається виключно в зоні чистоти «А». Після виготовлення препарату відбувається його асептичний розлив, закупорювання та перегляд флаконів із метою визначення їх відповідності нормативній документації фармацевтичної системи якості. І в разі їх відповідності всім прийнятим критеріям, продукція маркується, пакується та відвантажується на склад до тимчасової «карантинної» зони зберігання. Відвідавши склад готової продукції, екскурсанти мали змогу переконатися у дотриманні «холодового ланцюга», а також побачити зону зберігання арбітражних зразків продукції підприємства.

Наприкінці чудової подорожі у світ фармацевтичного виробництва, Людмила Соляник побажала студентам успіхів на Олімпіаді, великих звершень на шляху науки та гарного працевлаштування.

Однією з «родзинок» цьогорічних заходів стало відвідування Водно-інформаційного центру, більш відомого як Музей води. Погода, яка 10 квітня ще не встигла зіпсуватися, подарувала учасникам лагідне, по-справжньому весняне тепло. Пішохідна прогулянка Ботанічним садом ім. акад. О. Фоміна та Хрещатим парком принесла багато приємних сюрпризів: розквітли білі магнолії, сонячно-жовті фрезії, ніжно-бузковий рододендрон.

У піднесеному настрої учасники екскурсії підійшли до старовинної споруди – водонапірної башти і потрапили до одного з найпопулярніших київських музеїв – Музею води. Старовинна водонапірна башта вміщає нині цілий парк атракціонів, серед яких інтерактивні світлові шоу, величезні акваріуми з ручними японськими рибами, гігантські мильні бульбашки, а головна героїня усіх атракціонів та інсталяцій – вода у всіх можливих проявах і видах.

Відвідування Водно-інформаційного центру є не тільки цікавим, а й дуже повчальним і корисним. Саме тут наочно можна побачити, до чого призводить нераціональне використання води або, які жахливі наслідки має засмічення водних джерел. А також із подивом дізнаєшся, що в організмі людини середній вміст води саме такий, як... у моркві. А ви знали?

Отримавши багато позитивних емоцій, учасники Олімпіади продовжили прогулянку Києвом.

Кафедра біотехнології і мікробіології висловлює величезну подяку керівництву ПрАТ «Індар» за надану можливість відвідати одне з провідних біофармацевтичних підприємств України учасникам ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології. А також дуже вдячна усім співробітникам підприємства за високопрофесійну презентацію складного, але дуже цікавого біотехнологічного процесу.

Також організатори Олімпіади щиро вдячні керівництву Водно-інформаційного центру і особисто заступнику директора Олександру Береговому за організацію цікавої й змістовної екскурсії.

Published on: 12-04-2019
Read also:
Дегустація страв і кулінарних виробів, розроблених магістрами, відбулася на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

22 та 23 квітня на лабораторному занятті з дисципліни «Інноваційні ресторанні технології» магістри кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції груп ТР 1-1М та АЮ 1-1М провели ділову гру «Робота Дегустаційної комісії». Протягом ділової гри студенти презентували дегустаційній комісії свої новаторські розробки у галузі ресторанних та аюрве...

READ YOURSELF

Дегустація страв і кулінарних виробів, розроблених магістрами, відбулася на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 24 april 2019

Викладачі успішно опановують нові методики

Викладачки кафедри маркетингу, доцентка Ірина Бойко та асистентка Ольга Лелека успішно завершили навчання-інтенсив для викладачів та акредитовані інтегрувати всеукраїнський курс «Маркетинг ІТ-продуктів» у навчальну програму університету. Курс «Маркетинг ІТ-продуктів» – всеукраїнський освітній курс-стажування, який розробили IT-компанія Genesis, Pr...

READ YOURSELF

Викладачі успішно опановують нові методики 30 august 2023

Відбулося перше засідання Наглядової ради НУХТ

17 грудня відбулося перше засідання Наглядової ради НУХТ, участь у якому також взяли ректор Анатолій Українець, перший проректор Володимир Яровий, проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва, проректор з наукової роботи Олександр Шевченко, проректор з навчально-педагогічної діяльності та розвитку Олександр Бессараб, прорект...

READ YOURSELF

Відбулося перше засідання Наглядової ради НУХТ 17 december 2019