Н У Х Т

Хакатон Farmak Science Start: вітаємо переможців!

03 november 2020

Хакатон Farmak Science Start: вітаємо переможців!

Магістранти кафедри біотехнології і мікробіології вирішили спробувати свої сили у цікавому та незвичайному заході – Хакатоні Farmak Science Start, який організувала фармацевтична компанія «Фармак». Захід відбувався в онлайн-режимі упродовж 28-29 жовтня.

Хакатон дав їм чудовий шанс відчути себе спеціалістом-біотехнологом, який має максимально швидко та чітко працювати, приймати правильні рішення. Було дуже цікаво співпрацювати у команді, а ще магістранти зрозуміли, що спеціальність «Біотехнології та біоінженерія» досить універсальна. Адже їм знадобилися знання як про технології виготовлення лікарських засобів, так і про фізико-хімічні властивості різних сполук.

Учасниками Хакатону були студенти з різних вишів Києва, яких розподілили на кілька команд. До речі, в одну команду могли входити здобувачі з різних закладів.

Команда під номером три ділиться своїми враженнями: «Ці два дні були просто неймовірні. Хакатон Farmak Science Start – це був челендж для кожного з нас. По-перше, спочатку все пішло не по плану, коли ми дізналися, що ми в різних командах – № 3 та № 4. По-друге, наша команда №3 отримала завдання щодо фармацевтичного розроблення генеретичного препарату. За що братись, з чого починати – був чисто "error". І при цьому на все про все у нас був лише один день. Проте, зібравшись з думками та ідеями, ми все обговорили з нашим ментором та отримали поради щодо початку роботи. Згенерувавши план подальших дій, наш капітан Софія Цапко розподілила роботу між усіма членами команди. І сталось диво – робота пішла як по маслу: патентний пошук, закордонні статті, регламенти, специфікації. Прямо мозковий штурм: як краще зробити, накреслити, яка інформація буде важливою, а як розписати технологію – ці та інші питання ми невпинно вирішували під час конференцій за допомогою додатку Zoom. А як ще комунікувати в умовах карантину? Спільний Google Docs – наш вейт борд, де ми розписували кожний етап і коректували дії один одного. Злагоджена робота, позитивні емоції, підтримка 24/7, креативні ідеї – запорука успіху команди мрії – «Dream team». І це дійсно так. Ми дякуємо своїй команді Expecto Pastronus за чудовий результат та менторці, керівниці департаменту біотехнології АТ «Фармак» Марині Борщевській за цінний досвід і знання, які вона нам передала. Бути не лише розумним, а вміти комунікувати один із одним – запорука успіху команди!».

«Коли у фіналі Хакатону нам оголосили, що переможцем стала команда № 4 «Faster than Pasteur», ми були просто щасливі, емоції переповнювали! – Так свої враження описала ця команда. – Коли в перший день Хакатону нашій команді озвучили наше завдання, ми, чесно кажучи були в шоці, навіть трошки опустились руки. Ну, як за добу написати план роботи по синтезу активного фармацевтичного інгредієнту? Але, виявляється, можна, коли ти вмієш шукати інформацію. Так, грамотно розподіливши між собою ролі, ми плідно попрацювали вечір і більшу частину ночі і на ранок вже майже 80% роботи були зроблені. Після розмови з ментором, начальником лабораторії синтезу АФІ АТ «Фармак» Віталієм Рудюком, виконання завдання взагалі пішло в нереально швидкому темпі, адже ми були змотивовані, наші старання оцінили, підказали ще кілька цікавих ідей, а загалом, ми йшли у правильному напрямку, хоча у процесі виконання завдання було дуже багато сумнівів і навіть закралась думка, а раптом ментор не схвалить рішення, яке ми збираємось презентувати? Однак все вийшло набагато краще, ніж ми могли собі уявити! Відтак, за добу команді № 4 вдалося зробити те, що роблять фармацевтичні підприємства місяцями – організувати виробництво АФІ. Дуже приємно, що журі Хакатону це оцінили. Висловлюємо окрему вдячність нашому ментору Віталію Рудюку, від якого ми отримали колосальну підтримку, драйв і велику кількість цінних порад! Отож пробуйте свої сили і насолоджуйтеся періодом студентства на максимум!».

Слід зазначити, що всі учасники Хакатону є переможцями, адже магістранти-біотехнологи змогли не тільки перемогти свої сумніви, страхи, а й отримали новий досвід, з яким сміливо зможуть рухатись у майбутнє.

Вітаємо наші команди і бажаємо професійних успіхів!

Published on: 03-11-2020
Read also:
НУХТ – сьомий серед столичних вишів за цитуванням у Google Scholar

За даними чергового випуску Webometrics 2023 року наш університет став 7-м серед закладів вищої освіти Києва, 25-м в Україні і 2297-м у світі у рейтингу Transparent Ranking: Top Universities by Citations in Top Google Scholar Profiles за критерієм кількості цитувань інституційних профілів у Google Scholar із показником 38622 цитування (для порівнян...

READ YOURSELF

НУХТ – сьомий серед столичних вишів за цитуванням у Google Scholar 16 august 2023

Internship of students in Germany

Our student Olha Stepanova, Olha Romaniuk, Kateryna Pekarchuk, Nastasiia Paraka, Tetiana Piskurska, Anastasiia Klimova, Yulia Muraviova together with students of the Berlin University of Applied Sciences are successfully completing a rich internship program at the Paper Center in Gernsbach. This internship was made possible thanks to the fruitful ...

READ YOURSELF

Internship of students in Germany 24 february 2023

Перше місце в хакатоні #Green4Europe у Німеччині виборола команда Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого

8 грудня 2021 року в Берліні відбувся фінальний етап серії онлайн-хакатонів #Green4Europe. Технологічні рішення для сталого розвитку людства представили учасники з України, Грузії та Німеччини. Організатори #Green4Europe – Енергійна Країна, берлінський технічний центр N3XTCODER та Асоціація сталого розвитку Грузії за підтримки Міністерства закордо...

READ YOURSELF

Перше місце в хакатоні #Green4Europe у Німеччині виборола команда Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого 13 december 2021

Молоді викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів демонструють високий рівень педагогічної майстерності

5 березня 2019 року відбулося відкрите лабораторне заняття асистента кафедри технології оздоровчих продуктів Ірини Ясінської з дисципліни «Контроль якості та безпечності харчових продуктів» для студентів 2 курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій, що навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології». На відкрите заняття завітали ...

READ YOURSELF

Молоді викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів демонструють високий рівень педагогічної майстерності 06 march 2019