Н У Х Т

Вражаюче плідно працюють на карантині учасники наукового гуртка «Biotech»

24 april 2020

Вражаюче плідно працюють на карантині учасники наукового гуртка «Biotech»

Карантин – не час засмучуватися і байдикувати. Це унікальна можливість нарешті знайти час на давно забуті хобі, переглянути улюблений серіал чи фільм ще раз або, взагалі, почати вивчати щось нове, будь це іноземна мова чи гра на піаніно. Окрім цього перспектива «закрити усі хвости» здається все більш заманливою, і більшість студентів це успішно роблять. Не «пасуть задніх» і члени наукового гуртка «Biotech», що активно працює на кафедрі біотехнології і мікробіології, і зараз, на карантині, вони, як ніхто, зайняті роботою.

Молоді науковці узагальнюють результати своїх досліджень, які вони отримали впродовж осіннього і, трішки, весняного семестру, працюють над пошуком та аналізом наукової літератури, а студенти-науковці четвертого курсу так взагалі – над дипломом, основа якого – це результати їх наукової роботи.

Не зважаючи на таку зайнятість, усі вони встигають виконувати одне з основних завдань науковця – оприлюднювати свої результати на різноманітних вітчизняних і міжнародних наукових конференціях. Так, з початку весняного семестру науковці-трудівники, взяли участь у 86 Міжнародній науковій конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті», ХІV Всеукраїнській науково-практичній конференції «Біотехнологія XXI століття», присвяченій 135-річчю від дня народження Олександра Володимировича Палладіна, VIIІ Міжнародній науково-практичній конференції молодих вчених і спеціалістів «Селекція, генетика та технології вирощування сільськогосподарських культур». Також тези студентів були прийняті для участі у конференції «Модернизация профессиональной подготовки специалистов в области естественно научного образования», що  проводиться у Мінську (Білорусь). І це ще не увесь список  напрацювань дослідників кафедри, зараз вони готують матеріали для представлення на Міжнародній науково-практичній конференції молодих вчених «Молодежь и инновации – 2020», яка також буде проходити у Білорусії.

Варто зазначити, що напрямки наукових досліджень, за якими публікують роботи молоді науковці, надзвичайно широкі і включають промислову, харчову, сільськогосподарську, фармацевтичну та медичну біотехнологію, основи раціонального природокористування.

На кафедрі згадують народну приказку «Діло майстра величає», яка у цьому випадку звучить – «Участь у конференціях науковця величає», і сподіваються, що і у інших карантин проходить так само плідно.

Published on: 24-04-2020
Read also:
ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології 2019 р.: день другий – напружений!

З самого ранку 11 квітня на кафедрі біотехнології і мікробіології почали збиратися найкращі з найкращих студентів, що взяли на себе сміливість брати участь у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології. Завідувач кафедри мікробіології і біотехнології Тетяна Пирог ознайомила всіх учасників із регламентом цього неймовірно хвилюючого...

READ YOURSELF

ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології 2019 р.: день другий – напружений! 11 april 2019

Продовжують апробувати результати наукових досліджень молоді науковці кафедри біотехнології і мікробіології

Щоб реалізувати себе у професійній сфері та досягнути бажаного успіху, необхідно сумлінно та наполегливо працювати, вчитися поєднувати дозвілля і працю, навчання та наукову роботу. А, як відомо, результати наукової діяльності необхідно оприлюднювати, адже саме апробація стимулює студента на переосмислення своїх наукових досліджень і більш глибоке ї...

READ YOURSELF

Продовжують апробувати результати наукових досліджень молоді науковці кафедри біотехнології і мікробіології 28 january 2019

На шляху до отримання жаданого звання «магістр» здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

15 лютого на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції розпочалися захисти магістрів зі спеціальності 181 «Харчові технології». Першопрохідцями виступили студенти освітнього напряму «Технології в ресторанному господарстві». На розсуд членів екзаменаційної комісії були представлені дипломні проекти: Лесі Волинської («Проект ресторану в...

READ YOURSELF

На шляху до отримання жаданого звання «магістр» здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 18 february 2019

Міжнародне стажування, що запам’ятається на все життя

У нашому університеті навчання в умовах воєнного стану відбувається не лише у студентів, а й у викладачів. Нещодавно старша викладачка кафедри біотехнології і мікробіології Олена Гудзенко завершила проходження міжнародного стажування для педагогічних і науково-педагогічних працівників «Фандрейзинг та організація проєктної діяльності в закладах осві...

READ YOURSELF

Міжнародне стажування, що запам’ятається на все життя 20 april 2022