Н У Х Т

Вражаюче плідно працюють на карантині учасники наукового гуртка «Biotech»

24 april 2020

Вражаюче плідно працюють на карантині учасники наукового гуртка «Biotech»

Карантин – не час засмучуватися і байдикувати. Це унікальна можливість нарешті знайти час на давно забуті хобі, переглянути улюблений серіал чи фільм ще раз або, взагалі, почати вивчати щось нове, будь це іноземна мова чи гра на піаніно. Окрім цього перспектива «закрити усі хвости» здається все більш заманливою, і більшість студентів це успішно роблять. Не «пасуть задніх» і члени наукового гуртка «Biotech», що активно працює на кафедрі біотехнології і мікробіології, і зараз, на карантині, вони, як ніхто, зайняті роботою.

Молоді науковці узагальнюють результати своїх досліджень, які вони отримали впродовж осіннього і, трішки, весняного семестру, працюють над пошуком та аналізом наукової літератури, а студенти-науковці четвертого курсу так взагалі – над дипломом, основа якого – це результати їх наукової роботи.

Не зважаючи на таку зайнятість, усі вони встигають виконувати одне з основних завдань науковця – оприлюднювати свої результати на різноманітних вітчизняних і міжнародних наукових конференціях. Так, з початку весняного семестру науковці-трудівники, взяли участь у 86 Міжнародній науковій конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті», ХІV Всеукраїнській науково-практичній конференції «Біотехнологія XXI століття», присвяченій 135-річчю від дня народження Олександра Володимировича Палладіна, VIIІ Міжнародній науково-практичній конференції молодих вчених і спеціалістів «Селекція, генетика та технології вирощування сільськогосподарських культур». Також тези студентів були прийняті для участі у конференції «Модернизация профессиональной подготовки специалистов в области естественно научного образования», що  проводиться у Мінську (Білорусь). І це ще не увесь список  напрацювань дослідників кафедри, зараз вони готують матеріали для представлення на Міжнародній науково-практичній конференції молодих вчених «Молодежь и инновации – 2020», яка також буде проходити у Білорусії.

Варто зазначити, що напрямки наукових досліджень, за якими публікують роботи молоді науковці, надзвичайно широкі і включають промислову, харчову, сільськогосподарську, фармацевтичну та медичну біотехнологію, основи раціонального природокористування.

На кафедрі згадують народну приказку «Діло майстра величає», яка у цьому випадку звучить – «Участь у конференціях науковця величає», і сподіваються, що і у інших карантин проходить так само плідно.

Published on: 24-04-2020
Read also:
Науковці з Австрії прочитали лекцію для студентів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

У рамках візиту партнерів українсько-австрійського науково-дослідного проєкту «Використання ферментативних методів для сталого виробництва рослинної олії» із Австрійської республіки професор Роланд Людвіг та аспірантка Кванкао Карнпакді прочитали гостьову лекцію для студентів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та космети...

READ YOURSELF

Науковці з Австрії прочитали лекцію для студентів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 10 december 2021

Вітаємо новачків-Biotechівців

Після осіннього семестру родина наукового гуртка «Biotech» кафедри біотехнології і мікробіології завжди поповнюється новими, талановитими студентами-біотехнологами. Хоч цьогорічне поповнення й не велике, але юним науковцям вже є чим похвалитися. Студентка групи БТ-3-1 Валентина Жданюк розпочала свій науковий шлях в Інституті мікробіології і вірусо...

READ YOURSELF

Вітаємо новачків-Biotechівців 10 february 2020

Вітаємо з Днем Українського Прапора та Днем Незалежності України!

Шановні викладачі, співробітники, здобувачі вищої освіти! Щиро вітаю вас із національними святами нашої державності – Днем Українського Прапора і Днем Незалежності України! Український Прапор сьогодні став символом свободи і незалежності, мужності і героїзму, слави й відродження не лише для нас, а й для всього світу. З ним йдуть у бій, його трима...

READ YOURSELF

Вітаємо з Днем Українського Прапора та Днем Незалежності України! 23 august 2022

Практичну допомогу промисловості надають фахівці кафедри технології зберігання і переробки зерна

Професор кафедри технології зберігання і переробки зерна Ігор Гапонюк виступив із двома доповідями – «Особливості режимів та способів управління закордонними сушарками» та «Інноваційні технології зберігання зерна експортного призначення в металевих ємностях» перед керівниками підрозділів агрохолдингу «Астарта». Загальна тривалість виступу була близ...

READ YOURSELF

Практичну допомогу промисловості надають фахівці кафедри технології зберігання і переробки зерна 02 april 2019