Н У Х Т

Викладачки НУХТ взяли участь у ІІІ Всеукраїнському з’їзді «Харчовий бізнес-2024: безпечність продукції в умовах небезпеки»

03 may 2024

Викладачки НУХТ взяли участь у ІІІ Всеукраїнському з’їзді «Харчовий бізнес-2024: безпечність продукції в умовах небезпеки»

Наприкінці квітня 2024 року відбулася важлива подія – ІІІ Всеукраїнський з’їзд «Харчовий бізнес-2024: безпечність продукції в умовах небезпеки».

До участі у заході долучилися викладачки кафедри експертизи харчових продуктів, доцентки Оксана Вашека, Вікторія Кійко, Оксана Петруша, Оксана Мельник.

Програма з’їзду була насичена цікавими та надзвичайно актуальними темами, які стосувалися нагальних проблем і перспектив розвитку сфери харчової промисловості та функціонування підприємств у складних умовах сьогодення.

Харчова промисловість має стратегічне значення у формуванні продовольчої безпеки держави. Одним із ключових аспектів розвитку цієї сфери є залучення висококваліфікованих фахівців, підготовка яких має важливе значення, особливо сьогодні.

Тож, про підготовку спеціалістів у сфері харчової безпечності, як важливий крок у розвиток майбутнього галузі, доповіла гарантка освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» освітнього ступеня «Магістр» Вікторія Кійко.

Сучасні тренди успішного розвитку харчових підприємств гуртуються на застосуванні LEAN. Про підготовку LEAN-фахівців для підприємств харчової сфери на запит сучасних вимог законодавства йшлося у виступі в.о. завідувача кафедри експертизи харчових продуктів, гарантки освітньо-наукової програми «LEAN-виробництво харчової продукції» освітнього ступеня «Магістр» Оксани Вашеки.

Окрім доповідей учасників, програмою з’їзду було передбачено проведення дискусійної панелі, тема якої не втрачає своєї актуальності, адже харчове шахрайство залишається розповсюдженою проблемою як на національному, так і на міжнародному рівнях. Тому, такі обговорення, у яких наша колега Вікторія Кійко також взяла участь, дозволяють висвітлювати рівень фальсифікації харчових продуктів на сьогоднішній день, обговорювати мотиви шахрайства, сучасні вимоги світового законодавства та нормативної бази й спільно шукати шляхи вирішення цієї проблеми.

Викладачкам приємно було зустріти наших стейкхолдерів, які активно співпрацюють з НУХТ у рамках удосконалення змісту освітніх програм і допомагають зробити освітній процес цікавішим.

Колектив кафедри експертизи харчових продуктів вдячний організаторам ІІІ Всеукраїнського з’їзду «Харчовий бізнес-2024: безпечність продукції в умовах небезпеки» за високий рівень проведення, важливість та актуальність порушених питань. Співпраця в цьому напрямку сьогодні – це вклад у майбутнє завтра розвитку України!

Усім нам подальшої плідної праці та скорішої перемоги над ворогом!

Із змістом освітніх програм кафедри експертизи харчових продуктів можна ознайомитися за посиланнями:

- ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» ОС «Бакалавр» 
- ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» ОС «Магістр» 
- ОНП «Lean-виробництво харчової продукції» ОС «Магістр» 

Published on: 03-05-2024
Read also:
Досвід проєктування технологічного обладнання в Autodesk Inventor від інженера-конструктора

У рамках вивчення дисципліни «Системи автоматизованого проєктування» відбулося гостьове онлайн-заняття на тему «Практична реалізація функціоналу Autodesk Inventor в процесі проєктування технологічного обладнання». Спікером виступив інженер-конструктор ТОВ «Аккерман солюшнс Україна» Іван Глущенко. Цільова аудиторія – здобувачі групи ОХ-2-2 освітньог...

READ YOURSELF

Досвід проєктування технологічного обладнання в Autodesk Inventor від інженера-конструктора 24 october 2023

Наукова школа кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка отримала ще одного доктора PhD!

Сьогодні ще один цьогорічний випускник аспірантури кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка Євген Бондаренко представив свою дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 15 «Автоматизація та приладобудування» за спеціальністю 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технологі...

READ YOURSELF

Наукова школа кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка отримала ще одного доктора PhD! 02 september 2025

Поповнюють свої знання щодо органічних продуктів науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш взяла  участь у роботі конференції «Органік: знання, досвід, результат», яка відбулася 9 червня 2021 року у м. Києві на території Національного Експоцентру України у рамках Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2021» та Спеціалізованої виставки-ярмарку органіч...

READ YOURSELF

Поповнюють свої знання щодо органічних продуктів науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 11 june 2021

Усі технологічні процеси і дегустація – студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ відвідали міні-пивоварню

Доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд разом зі студентами другого курсу відвідав міні-пивоварню «Lisopylka», що знаходиться в м. Києві. Звичайно ж, для майбутніх інженерів-технологів головною метою було ознайомлення з обладнанням міні-пивоварні, особливостями технології виготовлення пива. Варто згадати, що тех...

READ YOURSELF

Усі технологічні процеси і дегустація – студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ відвідали міні-пивоварню 01 november 2019