Н У Х Т

Викладачки НУХТ взяли участь у ІІІ Всеукраїнському з’їзді «Харчовий бізнес-2024: безпечність продукції в умовах небезпеки»

03 may 2024

Викладачки НУХТ взяли участь у ІІІ Всеукраїнському з’їзді «Харчовий бізнес-2024: безпечність продукції в умовах небезпеки»

Наприкінці квітня 2024 року відбулася важлива подія – ІІІ Всеукраїнський з’їзд «Харчовий бізнес-2024: безпечність продукції в умовах небезпеки».

До участі у заході долучилися викладачки кафедри експертизи харчових продуктів, доцентки Оксана Вашека, Вікторія Кійко, Оксана Петруша, Оксана Мельник.

Програма з’їзду була насичена цікавими та надзвичайно актуальними темами, які стосувалися нагальних проблем і перспектив розвитку сфери харчової промисловості та функціонування підприємств у складних умовах сьогодення.

Харчова промисловість має стратегічне значення у формуванні продовольчої безпеки держави. Одним із ключових аспектів розвитку цієї сфери є залучення висококваліфікованих фахівців, підготовка яких має важливе значення, особливо сьогодні.

Тож, про підготовку спеціалістів у сфері харчової безпечності, як важливий крок у розвиток майбутнього галузі, доповіла гарантка освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» освітнього ступеня «Магістр» Вікторія Кійко.

Сучасні тренди успішного розвитку харчових підприємств гуртуються на застосуванні LEAN. Про підготовку LEAN-фахівців для підприємств харчової сфери на запит сучасних вимог законодавства йшлося у виступі в.о. завідувача кафедри експертизи харчових продуктів, гарантки освітньо-наукової програми «LEAN-виробництво харчової продукції» освітнього ступеня «Магістр» Оксани Вашеки.

Окрім доповідей учасників, програмою з’їзду було передбачено проведення дискусійної панелі, тема якої не втрачає своєї актуальності, адже харчове шахрайство залишається розповсюдженою проблемою як на національному, так і на міжнародному рівнях. Тому, такі обговорення, у яких наша колега Вікторія Кійко також взяла участь, дозволяють висвітлювати рівень фальсифікації харчових продуктів на сьогоднішній день, обговорювати мотиви шахрайства, сучасні вимоги світового законодавства та нормативної бази й спільно шукати шляхи вирішення цієї проблеми.

Викладачкам приємно було зустріти наших стейкхолдерів, які активно співпрацюють з НУХТ у рамках удосконалення змісту освітніх програм і допомагають зробити освітній процес цікавішим.

Колектив кафедри експертизи харчових продуктів вдячний організаторам ІІІ Всеукраїнського з’їзду «Харчовий бізнес-2024: безпечність продукції в умовах небезпеки» за високий рівень проведення, важливість та актуальність порушених питань. Співпраця в цьому напрямку сьогодні – це вклад у майбутнє завтра розвитку України!

Усім нам подальшої плідної праці та скорішої перемоги над ворогом!

Із змістом освітніх програм кафедри експертизи харчових продуктів можна ознайомитися за посиланнями:

- ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» ОС «Бакалавр» 
- ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» ОС «Магістр» 
- ОНП «Lean-виробництво харчової продукції» ОС «Магістр» 

Published on: 03-05-2024
Read also:
Студенти-міжнародники в гостях у наших воїнів

Першого травня студенти-міжнародники разом із викладачами кафедри міжнародної економіки відвідали поранених військових, що лікуються у Національному інституті хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова. Морально це було... важко, саме важко, особливо спочатку. Травми були в основному осколкові. Як їм сказали пізніше, воєнних з такими пораненн...

READ YOURSELF

Студенти-міжнародники в гостях у наших воїнів 03 may 2023

Міжнародне стажування у Словаччині викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу

Викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу, д.е.н., професор Ірина Антоненко, к. з держ. упр., доцент Олена Розметова та к.г.н., доцент Олена Харченко взяли участь у міжнародному стажуванні «Стратегічне партнерство України з ЄС у сфері освіти та науки», де ознайомилися з європейським досвідом організації наукової діяльності, публікації ст...

READ YOURSELF

Міжнародне стажування у Словаччині викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу 22 april 2019

Активність й ініціативність голови студради факультету біотехнології та екологічного контролю відзначені Голосіївською РДА

18-го листопада в Голосіївській районній адміністрації м. Києва відбулася урочиста зустріч, приурочена до Міжнародного дня студента. Щороку в заході беруть участь 15 професійних закладів вищої освіти, розташовані на території району. Івент не оминув і наш університет! Урочистість розпочалася з виступу голови Голосіївської РДА Сергія Садового. У пр...

READ YOURSELF

Активність й ініціативність голови студради факультету біотехнології та екологічного контролю відзначені Голосіївською РДА 19 november 2020

Давні традиції писанкарства на майстер-класі від студентської ради університету

Творчо готуються до святкування Великодня наші здобувачі освіти. 29 та 30 квітня в університеті пройшов майстер-клас з писанкарства від студентської ради університету. Всі охочі могли навчитися або розвинути свої навички цієї давньої техніки. Також за допомогою приймальної комісії до участі були запрошені учні декількох шкіл. Мистецтву писанкарств...

READ YOURSELF

Давні традиції писанкарства на майстер-класі від студентської ради університету 01 may 2024