Н У Х Т

Викладачі НУХТ узяли участь у вебінарах із ІТ у Індонезії

23 october 2024

Викладачі НУХТ узяли участь у вебінарах із ІТ у Індонезії

Викладачі кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки (ІТШІК) черговий раз виступили на міжнародних вебінарах від наших партнерів із Індонезії.

Нагадаємо, у 2023 році наш університет підписав меморандум щодо партнерства з індонезійським вишем University of Computer Science&Technology (Universitas STEKOM).

У рамках цієї співпраці викладачі НУХТ долучилися до міжнародних вебінарів, що проводились у вересні та жовтні 2024 року. Двоє доцентів і один старший викладач кафедри ІТШІК факультету автоматизації і комп’ютерних систем виступили з презентаціями англійською мовою на заходах щодо штучного інтелекту та ІТ.

Зокрема 20 вересня к.т.н., доцент Микола Костіков та PhD, старший викладач Михайло Грама зробили спільну доповідь «The Future of Ethical AI in Business». А 1 жовтня к.ф.-м.н., доцентка Олена Андріюк виступила з презентацією на тему «The Intersection of IT and Sustainability: Green Tech Innovations». У заходах також узяли участь науковці з Індії, Індонезії та Малайзії. Вебінари відбувались у форматі Zoom-відеоконференцій.

Кожний доповідач виступав протягом 20-30 хвилин, після чого спікери відповідали на запитання аудиторії, поставлені усно та в чаті Zoom. Захід транслювався наживо на Youtube-каналі університету STEKOM.

Під час цьогорічних вебінарів обговорювались актуальні питання щодо сучасного розвитку інформаційних технологій і штучного інтелекту, а також їх використання в нашому житті. Лектори розповіли як про успішні випадки застосування цих технологій, так і про ризики та загрози, пов'язані з ними.

Зокрема було наведено приклади користі від штучного інтелекту в бізнесі, використання ІТ для моніторингу й попередження про надзвичайні ситуації, забезпечення сталого розвитку та захисту довкілля. З іншого боку, було озвучено такі наявні та потенційні проблеми, як етика при застосуванні штучного інтелекту, витоки особистих даних, упередження та дискримінація при ухваленні рішень щодо людей, розподіл відповідальності за критичні помилки та інше.

Університет STEKOM проводить подібні серії вебінарів регулярно протягом року. Серед обговорюваних тем також є кібербезпека, інтернет речей, цифровізація, сучасна освіта та дистанційне навчання, бізнес-комунікації, фінанси та інвестиції, маркетинг, інклюзивність тощо. Тож викладачі кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки запрошують колег із інших кафедр також долучатися до таких подій, обмінюючись знаннями і досвідом з науковцями з різних країн.

Факультет автоматизації і комп’ютерних систем дякує за запрошення та організацію вебінару університету STEKOM, а також відділу міжнародних зв’язків НУХТ за координацію співпраці між університетами. До нових зустрічей у наступних наукових заходах!

Published on: 23-10-2024
Read also:
Ще одна наукова висота підкорена!

21 грудня на засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.058.011 відбувся захист дисертації «Удосконалення технології сирів м’яких з козиного молока з прянощами» аспірантки Ірини Корольчук на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю «Харчові технології». Наукова керівниця – доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної пр...

READ YOURSELF

Ще одна наукова висота підкорена! 23 december 2021

Червоне, то – любов!

14 жовтня 2025 року викладачі, студенти та аспіранти НУХТ долучилися до надважливої ініціативи Профкому університету – Дня донора НУХТ! Під час ведення активних бойових дій Збройними Силами України по відсічі збройної агресії зберігається нагальна потреба у крові та її компонентах для лікування важкопоранених військовослужбовців. 65 небайдужих НУ...

READ YOURSELF

Червоне, то – любов! 15 october 2025

На шляху до отримання жаданого звання «магістр» здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

15 лютого на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції розпочалися захисти магістрів зі спеціальності 181 «Харчові технології». Першопрохідцями виступили студенти освітнього напряму «Технології в ресторанному господарстві». На розсуд членів екзаменаційної комісії були представлені дипломні проекти: Лесі Волинської («Проект ресторану в...

READ YOURSELF

На шляху до отримання жаданого звання «магістр» здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 18 february 2019

Багато любові в День усіх закоханих!

Ті, хто святкують це свято, День закоханих, традиційно дарують дорогим серцю людям подарунки, квіти, цукерки, іграшки, повітряні кульки та листівки-валентинки (часто у формі серця) з віршами, любовними зізнаннями або побажаннями кохання. Сьогодні студенти 1-го і 2-го курсів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу з викладачами каф...

READ YOURSELF

Багато любові в День усіх закоханих! 14 february 2022