Н У Х Т

Науковці НУХТ взяли участь у міжнародній конференції в Румунії

19 december 2023

Науковці НУХТ взяли участь у міжнародній конференції в Румунії

Традиційно в канун Різдва відбулася онлайн-конференція «Biotechnologies, present and Perspectives», організована нашими колегами з Університету «Штефан чел Маре» (Румунія, місто Сучава).

Ще в доковідний і довоєнний періоди студенти та викладачі нашого університету збирали свої рюкзачки, купляли квитки і вирушали в невідому і загадкову для них Румунію, щоб наживо поспілкуватись із однодумцями, відвідати передові підприємства, познайомитися з легендами стародавніх фортець, доторкнутися до величі прадавньої Південної Буковини...

Цього року, хоча і онлайн, зберегли традицію: наші науковці насолоджувалися спілкуванням, вивчали інновації та презентували наш університет. Кожна доповідь була унікальна, цікава та інформативна.

Асистентка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Катерина Грінінг із командою молодих науковців на пленарному засіданні розповіла про надтонке подрібнення компонентів косметики та лікарських засобів у бісерних млинах.

На секціях Конференції були представлені останні дослідження наукової школи пакування – аспірант Олександр Запорожець доповів про синтез форсункових пристроїв пакувальних машин;  аспірант Олександр Гавва і професорка Людмила Кривопляс-Володіна презентували результати досліджень щодо синтезу модульних мехатроних систем для оброблення дрібноштучних харчових продуктів; доцент кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Сергій Володін, професор кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування Валерій Мирончук і доцент кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Микола Масло доповідали про промислові регулюючі клапани на станції дефекосатурації.

Під час закриття конференції науковці НУХТ подякували колегам з Румунії, Польщі, Молдови, Угорщини за підтримку та допомогу Україні у ці складні часи. На останок обмінялися привітаннями з Різдвом і нагадали дівчатам, що вони неймовірні та прекрасні без косметики.

Published on: 19-12-2023
Read also:
Успішно долають останні етапи в отриманні диплома бакалавра з хімічних технологій четвертокурсники

Студенти 4 курсу, що навчаються за спеціальністю «Хімічні технології та інженерія», цикл залікової сесії завершили захистами курсових робіт із дисципліни «Хімія та технологія косметичних засобів», які проходили на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів. До складу Екзаменаційної комісії, яку очолила до...

READ YOURSELF

Успішно долають останні етапи в отриманні диплома бакалавра з хімічних технологій четвертокурсники 07 may 2019

Про комп'ютерну візуалізацію для контролю якості харчових продуктів у лекції партнерів університету з Осієкського університету (Хорватія)

Партнери університету з Осієкського університету (Хорватія) – професори Ясміна Лукінак і Марко Юкіч продовжили цикл лекцій у рамках ІХ Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції «Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентноздатності». Тема чергової лекції – «Комп'ютер...

READ YOURSELF

Про комп'ютерну візуалізацію для контролю якості харчових продуктів у лекції партнерів університету з Осієкського університету (Хорватія) 14 december 2020

Підвищують рівень своїх компетенцій з організації дистанційної форми навчання викладачі кафедри фізики

У період карантину активно вивчає та впроваджує передовий досвід організації дистанційної форми навчання доцент кафедри фізики Володимир Вишняк. Фахівцю надзвичайно цікаво, яким чином реалізуються дані проекти в середній школі та у закладах вищої освіти. Викладач глибоко переконаний, що за новітніми технологіями майбутнє. Успішне проходження диста...

READ YOURSELF

Підвищують рівень своїх компетенцій з організації дистанційної форми навчання викладачі кафедри фізики 30 march 2020