Н У Х Т

Вийшла друком монографія «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»

27 november 2020

Вийшла друком монографія «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»

Незважаючи на складність сучасного періоду функціонування для будь-яких закладів освіти, професорсько-викладацький склад кафедри маркетингу Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ власні пріоритети перспективного розвитку вбачає в активному гармонійному поєднанні педагогічної і наукової діяльності. Яскравим підтвердженням цього стала публікація колективної монографії «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» за загальною редакцією д.е.н., професорки Наталії Соломянюк та д.е.н., професорки Лариси Страшинської. 

Нагальність її виходу зумовлена необхідністю врахування сучасних явищ і процесів, які відбуваються в економіці України, де надзвичайно важливе значення має функціонування сучасного торговельного підприємництва, що виступає органічною складовою господарського відтворювального процесу. Саме торгівля забезпечує ефективний зв’язок виробництва та споживання, що, в свою чергу, здійснює значний вплив на розвиток національної економіки в цілому. Сучасні умови розвитку торгівлі характеризуються ускладненням змісту сфери обігу товарів, розширенням його масштабів і видозміненням форм, що призвело до виникнення та розвитку принципово нових структур торговельного бізнесу. У зв’язку з цим адаптація підприємців сфери торгівлі до вимог оточуючого середовища актуалізує постійний пошук ефективних форм і методів ведення господарства, впровадження гнучких форм і методів комерційної діяльності та гармонізації економічних інтересів.

У колективній авторській розробці викладачів кафедри розглянуті теоретичні і прикладні аспекти підприємництва, торгівлі та біржової діяльності, визначені проблеми та перспективи їх розвитку. Значна увага приділена питанням розвитку підприємницької діяльності в сучасних умовах стрімкого розгортання глобалізаційних процесів, організаційно-економічним та інституціональним аспектам сучасного підприємництва, маркетинговим підходам в організації рітейл-сервісу та електронної комерції, а також тенденціям розвитку біржової торгівлі.

Структура монографії складається з 10 розділів, у написанні яких брали участь: Аліна Бергер, Юлія Гринюк, Тетяна Бєлова, Ольга Крайнюченко, Оксана Данкеєва, Світлана Ткачук, Олена Лабурцева, Лариса Страшинська, Андрій Никоненко, Валерій Стахурський, Наталія Соломянюк, Ольга Пєтухова, Світлана Еш.

Колектив авторів сподівається, що монографія стане цікавою для викладачів закладів вищої освіти, аспірантів, здобувачів, фахівців сфери торгівлі, менеджерів, а також усіх, хто цікавиться проблемами підприємництва, торгівлі та біржової діяльності. 

Published on: 27-11-2020
Read also:
НУХТ – у ТОПі!

Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» презентував дев’ятнадцятий академічний рейтинг закладів вищої освіти України «Топ-200 Україна-2025», в якому наш університет посів 30 позицію. Укладачі враховували сучасні тенденції трансформації вищої освіти, яка перебуває у стані глибоких змін, зумовлених як структурними реформами, так і масштабними втрата...

READ YOURSELF

НУХТ – у ТОПі! 04 july 2025

Перше місце в хакатоні #Green4Europe у Німеччині виборола команда Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого

8 грудня 2021 року в Берліні відбувся фінальний етап серії онлайн-хакатонів #Green4Europe. Технологічні рішення для сталого розвитку людства представили учасники з України, Грузії та Німеччини. Організатори #Green4Europe – Енергійна Країна, берлінський технічний центр N3XTCODER та Асоціація сталого розвитку Грузії за підтримки Міністерства закордо...

READ YOURSELF

Перше місце в хакатоні #Green4Europe у Німеччині виборола команда Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого 13 december 2021

У Департаменті навчання та розвитку персоналу мережі «Сільпо» захищали свої кваліфікаційні роботи кращі магістранти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

У рамках співпраці між ТОВ «Сільпо-Фуд» та Навчально-науковим інститутом харчових технологій НУХТ, 20 лютого 2019 року відбувся захист магістерських робіт у Департаменті навчання та розвитку персоналу мережі «Сільпо». Кращі студенти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, які навчалися за освітньою програмою «Технології зберігання, консервув...

READ YOURSELF

У Департаменті навчання та розвитку персоналу мережі «Сільпо» захищали свої кваліфікаційні роботи кращі магістранти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 22 february 2019

Тонкощі майбутньої професії для другокурсників кафедри технології молока і молочних продуктів

Загальновідомо, що практична підготовка майбутніх фахівців має велике значення для їх професійного зростання, набуття практичних навичок і розширення кола знань. Тому питанням організації якісного проходження всіх видів практик у нашому університеті приділяється велика увага. Із кращими вітчизняними підприємствами харчової галузі знайомлять своїх ...

READ YOURSELF

Тонкощі майбутньої професії для другокурсників кафедри технології молока і молочних продуктів 31 january 2019