Н У Х Т

Відбувся ІІІ Ювілейний кулінарний діджитал-конкурс «Масниця-FEST 2024»

25 march 2024

Відбувся ІІІ Ювілейний кулінарний діджитал-конкурс «Масниця-FEST 2024»

Фінішував кулінарний конкурс «Масниця-FEST 2024» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка. Цьогорічний конкурс став третім, ювілейним, а відбувся в освітньому діджитал-просторі під гаслом «Об’єднані українськими традиціями».

Традиційно конкурс організовано з ініціативи деканки Віти Цирульнікової та заступниці деканки по роботі зі студентами Олени Тищенко. Метою конкурсу є підтримка кулінарної творчості та гастрономічних експериментів здобувачів освіти нашого університету та коледжів фахової передвищої освіти, сподіваємось, наших майбутніх вступників і студентів (у рамках профорієнтаційної роботи факультету).

Напередодні масного тижня 11-17 березня 2024 р. у соціальних мережах факультету проходив естетичний і смачний марафон борошняних кулінарних виробів класичних, автентичних, самобутніх та з різних країн світу – млинців, млинчиків, налисників, панкейків, млинцевих тортів, рулетів, інших авторських інтерпретацій та родинних рецептів.

Учасники активно готували, знімали відео, публікували фото найапетитніших страв, приготованих із натхненням і любов’ю, а у відповідь отримували схвальні відгуки аудиторії.

Організаційний комітет отримав 65 конкурсних робіт, серед яких роботи студентів усіх курсів спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» і 181 «Харчові технології», зокрема 11 робіт від здобувачів освіти фахових коледжів.

До журі конкурсу увійшли компетентні викладачі випускових кафедр – завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи Лариса Шаран, доцентки цієї ж кафедри Ольга Пушка, Оксана Кирпіченкова, доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ірина Силка, Наталія Стукальська, старша викладачка Ганна Березова і старший викладач Володимир Польовик. На запрошення заступниці декана Олени Тищенко до журі долучилися випускники факультету і топові фахівці: випускниця 2024 року Марія Кривчик, яка працює у департаменті бенкетингу одного з кращих готелів України Fairmont Grand Hotel Kyiv та Андрій Клюс, шеф-кухар, гастроентузіаст, промоутер високої української кухні в стилі Modern Gastro Nostalgiaі, який наразі організовує благодійні гастро-вечері на підтримку ЗСУ і активно розвиває свій YouTube-канал Андрій Клюс - YouTube, через який також збирає кошти на благодійність.

Хоча перші два етапи конкурсу були віртуальними, нагородження переможців відбулося у змішаному форматі. В аудиторії кафедри готельно-ресторанної справи зібралися члени журі, завідувачки випускових кафедр – готельно-ресторанної справи Лариса Шаран і технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч, заступниця декана факультету по роботі зі студентами Олена Тищенко і деканка факультету Віта Цирульнікова.

На відеозв’язку під час урочистої церемонії нагородження з колективом факультету були учасники і співробітники відокремлених структурних підрозділів – ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ» (7 учасників конкурсу), ВСП «Львівський фаховий коледж харчових технологій та бізнесу НУХТ» (2 учасника), ВСП «Сумський фаховий коледж НУХТ» (1 учасник), ВСП «Київський фаховий коледж ресторанного господарства НУХТ» (1 учасник).

Факультет ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка вітає переможців конкурсу «Масниця-FEST 2024» з числа студентів факультету:

І місце – Карина Овчієва, Євгенія Беленок, Рената Дмитрієнко (група ГС-1-7) вразили всіх членів журі своїм яскравим веселковим млинцевим тортом.
І місце – Поліна Ляхович (група ХЧ-3-3ск) з автентичними маковими млинцями з лимонним курдом і меренгою.
ІІ місце – Софія Боровко (група ХЧ-4-1) з млинцевим тортом «Троянда»; Олександра Головатюк (група ХЧ-3-2) з шоколадним млинцевим рулетом.
ІІІ місце – Денис Фефелов (група ХЧ-4-2) з гарбузовими міні-панкейками.

Номінація «Дебют першокурсника»:

І місце – Алевтина Сидорова (група ХЧ-1-3) з трояндою з млинців.
ІІ місце – Таісія Зленко (група ХЧ-1-4) з млинцевим тортом «Кава-Чорниця».
ІІІ місце – Катерина Мигашко (група ХЧ-1-3) з патріотичними млинцями «Українська вишиванка».

Переможці конкурсу «Масниця-FEST 2024» з числа здобувачів фахових коледжів:

І місце – Олександр Паращак з млинцями зі шпинатом та яйцем пашот (ВСП «Львівський фаховий коледж харчових технологій та бізнесу НУХТ»).
ІІ місце – Богдана Боднар з млинцевим тортом вишневим (ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ»).
ІІІ місце – Адріана Боднар з тортом з панкейків (ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ»).

Приємно відзначити, що Богдана та Адріана Боднар уже вдруге беруть участь у конкурсі, і минуло року також отримали високі оцінки журі. Богдана перемогла у номінації «Краща презентація страви», а шоколадний млинцевий торт приніс Адріані перемогу у номінації «Вибір Шефа».

Номінації: «Креативна презентація традиційної страви» – Анна Грицина (група ГС-3-10а); «Креативне відображення технології» – Оксана Загоруй (група ГС-3-9); «Healthy-тренд» – Дар’я Посухова (група ГС-3-9); «Естетичне приготування страви» – Ануш Бадалян (група ГС-3-5); «Самобутність у презентації страви» – Оксана Кибиш (група ХЧ-2-2), Аріана Трачук (група ГС-1-8); «Краща автентична страва» – Любомир Савюк (ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ»); «Кращі традиційні млинці» – Максим Босак (ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ»).

Крім вибору журі, свого фаворита обирала глядацька аудиторія на офіційній сторінці факультету у соціальній мережі Instagram. Більшістю голосів у номінації «Вибір глядачів» переміг здобувач освіти ВСП «Львівський фаховий коледж харчових технологій та бізнесу НУХТ» Олександр Паращак. Варто відзначити, що цього року журі й підписники були єдині у своїх вподобаннях, адже з невеликою різницею у кількості голосів на 2 місці був яскравий торт першокурсниць Карини Овчієвої, Євгенії Беленок, Ренати Дмитрієнко, а на 3 місці – самобутні млинці від Поліни Ляхович.

Переможців у номінації «Вибір Шефа» привітав особисто Андрій Клюс під час відеоконференції, а вручила грамоти переможницям – Карині Овчієвій, Євгенії Беленок, Ренаті Дмитрієнко (група ГС-1-7) від його імені деканка факультету Віта Цирульнікова.

Переможці та номінанти отримали пам’ятні грамоти та приємні подарунки у вигляді брендованої продукції університету, факультету, а також сертифікати від постійного партнера кафедри готельно-ресторанної справи – закладу ресторанного господарства «Львівська майстерня шоколаду».

Оргкомітет конкурсу висловлює подяку студентській раді університету за підтримку ініціатив факультету і сприяння зміцненню бренду НУХТ і факультету ГРТБ у вітчизняному освітньому просторі. А від Шефа Андрія Клюса наші переможці отримали доступ до його особистої віртуальної бібліотеки, яка включає понад 100 топових світових кулінарних книг.

«Масниця-FEST» факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка – це чудові гастрономічні та естетичні враження, нові знання та креатив студентської молоді, яку об’єднує захоплення кулінарним мистецтвом, жага до професійної й творчої реалізації. Учасники та переможці конкурсу – це освічена талановита молодь, майбутня кулінарна еліта України і майбутнє індустрії гостинності.

Бажаємо всім нових творчих ідей і створення кулінарних шедеврів!

Готуймо українське! Смакуймо українське! Цінуймо українське!

Все буде Україна!

Published on: 25-03-2024
Read also:
Магістранти опановують інноваційні методи досліджень із запрошеною фахівчинею

На запрошення викладачок кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олени Білик та Юлії Бондаренко лабораторне заняття з дисципліни «Науково-дослідницький практикум» для магістрантів освітніх програм «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» та «Технології органічних харчових продуктів» провела постд...

READ YOURSELF

Магістранти опановують інноваційні методи досліджень із запрошеною фахівчинею 14 march 2025

Важливі питання розглянули на плановому засіданні вченої ради

31 жовтня у залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. Привітавши колег, що відзначили дні народження між засіданнями, вчена рада приступила до розгляду питань порядку денного. Результати виконання у 2024 році плану прийому здобувачів на навчання до університету проаналізувала відповідальна секретарка Приймальної комісії,...

READ YOURSELF

Важливі питання розглянули на плановому засіданні вченої ради 31 october 2024

Перше студентське свято першокурсників Навчально-наукового інституту харчових технологій

23 вересня у Навчально-науковому інституті харчових технологій (ННІ ХТ) відбулася урочиста подія, яку першокурсники та їх батьки запам’ятають назавжди – посвята у студенти. Цього року дружна сім’я інституту поповнилася понад 500 здобувачами освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр». Їх щиро привітали директорка інституту Оксана Кочубей-Литвиненко і...

READ YOURSELF

Перше студентське свято першокурсників Навчально-наукового інституту харчових технологій 23 september 2022

У Львівському коледжі НУХТ встановили меморіальну дошку на честь Героя

2 березня у Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ відбулося встановлення меморіальної дошки на честь завідувача економіко-технологічного відділення Тараса Березюка, який від початку повномасштабного вторгнення агресора на територію України пішов захищати нашу землю від окупантів і загинув 24 серпня 2022 року. До поді...

READ YOURSELF

У Львівському коледжі НУХТ встановили меморіальну дошку на честь Героя 03 march 2023