Н У Х Т

Відбулася позачергова Конференція трудового колективу НУХТ

30 september 2021

Відбулася позачергова Конференція трудового колективу НУХТ

30 вересня в актовій залі університету з дотриманням протиепідемічних санітарних норм відбулася позачергова Конференція трудового колективу НУХТ.

Делегатів скликали, тому що виникла потреба внесення змін до Статуту університету.

Зареєструвалися 100 осіб зі 116 обраних колективом делегатів, і оскільки необхідний кворум зібрався, голова Конференції, перший проректор Володимир Яровий відкрив її роботу.

Головуючий надав ґрунтовні роз’яснення щодо необхідності внесення змін до Статуту – Міністерством освіти і науки України 9 вересня був виданий наказ згідно з яким всі заклади вищої освіти повинні привести свої Статути у відповідність із чинними нормативними актами. Також перший проректор пояснив, які саме зміни до Статуту НУХТ пропонуються, – вступили в силу норми Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», і його положення мають знайти відображення у основному документі, яким регламентується діяльність університету. Конкретно зміни стосуються пунктів, де мова йде про обов’язки керівництва університету, науково-педагогічних і наукових працівників, рівень знання державної мови яких має бути підтверджений сертифікатом про володіння державною мовою, що видається Національною комісією зі стандартів державної мови. Доповідач зауважив, що керуючись Статутом, аналогічні зміни (про необхідність володіння державною мовою й підтвердження її рівня) вносяться в інші нормативні документи університету, зокрема в Положення про порядок проведення конкурсного відбору при заміщенні вакантних посад науково-педагогічних працівників Національного університету харчових технологій. Також перший проректор довів до відома делегатів, що питання внесення змін до Статуту було розглянуте й схвалене вченою радою університету.

Ще одна зміна в Статуті стосується структурних змін у навчально-науковому комплексі НУХТ. Відповідно до прикінцевих положень Закону України «Про освіту» забороняється створення та функціонування територіально відокремлених структурних підрозділів закладів вищої освіти в містах Києві, Харкові, Львові, Дніпрі та Одесі. Тому дві філії НУХТ, розташовані у м. Львів, були закриті. Змінена після вилучення цих структурних підрозділів структура комплексу університету також має бути відображена у Статуті.

Після роз’яснення головуючого, надійшла пропозиція про внесення зазначених змін до Статуту й подання його нової редакції до МОН на затвердження. Делегати одностайно підтримали цю пропозицію відкритим голосуванням мандатами. Результати волевиявлення делегатів Конференції оприлюднив голова лічильної комісії, декан факультету автоматизації і комп’ютерних систем Андрій Форсюк.

На цьому порядок денний був вичерпаний. Голова Конференції Володимир Яровий подякував усім за активну роботу й привітав колег із Днем працівників освіти, що відзначатимемо 3 жовтня, побажав здоров’я, гарного настрою, творчої наснаги й подальших вагомих здобутків, і оголосив Конференцію закритою. 

Published on: 01-10-2021
Read also:
Особливості технологічного процесу сучасного косметичного підприємства вивчили третьокурсники

Студенти 3 курсу відвідали сучасне косметичне підприємство. Поїздка була організована завдяки щільній співпраці керівництва підприємства ТОВ «Ремос» (ТМ «Яка») і викладачів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів. Популярність до бренду «ЯКА» прийшла не одразу, адже це були свого часу найперші серед ви...

READ YOURSELF

Особливості технологічного процесу сучасного косметичного підприємства вивчили третьокурсники 20 may 2019

Кафедра готельно-ресторанної справи продовжує співпрацю зі стейкхолдерами індустрії гостинності Болгарії

Кафедра готельно-ресторанної справи продовжує співпрацю зі стейкхолдерами індустрії гостинності Болгарії щодо організації міжнародної практики для здобувачів вищої освіти бакалаврського рівня. З 1 вересня студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» приступили до проходження виробничої практики у кращих готельних підприємствах морського...

READ YOURSELF

Кафедра готельно-ресторанної справи продовжує співпрацю зі стейкхолдерами індустрії гостинності Болгарії 21 september 2021

Ще один доктор наук з'явився на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.06 відбувся захист дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування технологій кондитерських виробів пониженого цукровмісту і енергетичної цінності з пінною і драглеподібною структурою» докторанта кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлії Камбулової. Науковий консультант – професор ...

READ YOURSELF

Ще один доктор наук з'явився на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 18 april 2019