Н У Х Т

Вересень підсумовуємо засіданням вченої ради

30 september 2021

Вересень підсумовуємо засіданням вченої ради

30 вересня 2021 року в актовому залі з дотриманням санітарних протиепідемічних заходів відбулося планове засідання вченої ради університету.

Розпочали з урочистостей. До університету завітала депутатка Верховної Ради України Ольга Коваль, яка привітала колектив із Днем працівників освіти, що відзначатиметься 3 жовтня, та вручила відзнаки Верховної Ради і Міністерства освіти і науки України нашим працівникам.

Почесними грамотами Верховної Ради України нагороджені перший проректор Володимир Яровий і завідувач кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Анатолій Соколенко.

Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України відзначена завідувачка кафедри гуманітарних дисциплін Надія Левицька.

Грамотами МОН нагороджені завідувач кафедри м’яса і м’ясних продуктів Василь Пасічний і заступниця директорки Навчально-наукового інституту харчових технологій Інна Карпович.

Подяка МОН вручена завідувачці кафедри технології цукру і підготовки води Наталії Гусятинській і доцентці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлії Бондаренко.

Також ректор Олександр Шевченко вручив відзнаки НУХТ:

- нагрудний знак «За особливі заслуги перед Національним університетом харчових технологій» – проректору з навчально-виробничої діяльності та розвитку Олександру Бессарабу.

- Почесну грамоту – доценту кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Валентину Олішевському, доцентці кафедри екологічної безпеки та охорони праці Наталії Бублієнко, доцентці кафедри маркетингу Ользі Крайнюченко.

- Грамоту – доцентці кафедри міжнародної економіки Людмилі Каїрі.

Крім того, ректор із великим задоволенням вручив дипломи докторів технічних наук Сергію Грибкову і Валентину Олішевському і дипломи докторів філософії Ларисі Чубенко, Дмитру Шведюку і Дмитру Гармашу.

Вчена рада оплесками привітала колег, що відсвяткували дні народження між засіданнями, й перейшла до розгляду питань порядку денного.

Про результати виконання у 2021 році плану прийому на навчання до університету доповіла відповідальна секретарка Приймальної комісії Надія Івчук. Вона детально проаналізувала хід вступної кампанії, у т.ч. і додаткового набору, навела дані щодо кількості поданих заяв за всіма формами навчання до всіх структурних підрозділів університету й зарахованих здобувачів вищої освіти. Інформація відповідальної секретарки була прийнята до відома.

Роз’яснення щодо внесення змін до Статуту університету надала заступниця проректора з правового забезпечення Олена Негода. Доповідачка повідомила, що у зв’язку зі вступом у дію норм Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» рівень знання державної мови керівників, наукових і науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти має бути підтверджений сертифікатом про володіння державною мовою, що видається Національною комісією зі стандартів державної мови. Ці позиції мають бути зазначені й у Статутах навчальних закладів. Ще одна зміна до Статуту зумовлена структурними змінами в університеті – зі структури нашого навчально-наукового комплексу відповідно до прикінцевих положень Закону України «Про освіту» вилучені дві філії, що працювали у м. Львів. Заслухавши надану інформацію, вчена рада ухвалила рішення щодо подання змін до Статуту на затвердження Конференцією трудового колективу університету.

Щодо моніторингу якості підготовки здобувачів вищої освіти за результатами літньої екзаменаційної сесії 2020-2021 н.р. доповів начальник навчального відділу Валерій Виговський. Він проаналізував абсолютну успішність і якість успішності у всіх навчальних підрозділах і на всіх курсах, надав дані щодо кількості відрахованих здобувачів освіти й причин відрахувань та статистику стипендіатів. Вчена рада ухвалила взяти інформацію до відома.

Про реалізацію в університеті положень Кодексу академічної етики йшлося у виступі проректорки з науково-педагогічної та виховної роботи Лариси Арсеньєвої. Доповідачка надала дані щодо заходів із інформування здобувачів освіти про положення Кодексу й необхідність неухильного дотримання академічної доброчесності, вжитих в університеті протягом вересня. Вчена рада прийняла інформацію до відома.

Голова Ради молодих вчених Олексій Губеня доповів про атестацію наукових робіт стипендіатів Кабінету Міністрів України для молодих учених. Наразі їх в університеті п’ятеро, й усі вони виконують свої наукові дослідження згідно з графіками в повному обсязі. Вчена рада прийняла рішення атестувати молодих науковців і клопотати перед КМУ щодо продовження термінів виплати їм стипендій.

Наприкінці розглянули низку поточних питань. Затвердили нові редакції Положення про порядок реалізації здобувачами вищої освіти права на вільний вибір навчальних дисциплін, Положення про порядок створення та організацію роботи Екзаменаційної комісії у Національному університеті харчових технологій, Положення про порядок присвоєння вчених звань професора, доцента, старшого дослідника вченою радою НУХТ, Регламенту перевірки на академічний плагіат кваліфікаційних робіт студентів, рукописів дисертацій та монографій, рукописів статей, поданих до публікування у періодичних наукових виданнях, у Національному університеті харчових технологій. Були внесені здебільшого редакторські правки, а також більш чітко прописані обов’язки відповідальних, участь гарантів освітніх програм у роботі екзаменаційних комісій, уточнені обсяг стажувань і публікацій науково-педагогічних працівників.

Про організацію навчального процесу в умовах посилення карантинних обмежень і стан вакцинування колективу університету проінформував перший проректор Володимир Яровий.

Також вчена рада розглянула заяви здобувачів освітнього ступеня «доктор філософії» щодо призначення структурних підрозділів і рецензентів для попередньої експертизи їх дисертаційних досліджень і звернення про видачу диплома доктора філософії Анатолію Михайлову.

На цьому порядок денний був вичерпаний. Закриваючи засідання, ректор Олександр Шевченко привітав присутніх із професійним святом, що наближається – Днем працівників освіти, й побажав міцного здоров’я, наснаги, успіхів, віри в наш університет і у свої сили, злагоди, миру й любові. 

Published on: 30-09-2021
Read also:
Фахівці «Retail Group Ukraine» відзначають практичну цінність бакалаврських робіт випускників кафедри технології оздоровчих продуктів

На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулося чотири засідання із захистів дипломних проектів і дипломних робіт випускників-бакалаврів денної форми навчання за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія» та одне засідання із захистів дипломних проектів бакалаврів заочної форми навчання за спеціальністю «Харчові технології». Екзаме...

READ YOURSELF

Фахівці «Retail Group Ukraine» відзначають практичну цінність бакалаврських робіт випускників кафедри технології оздоровчих продуктів 21 june 2019

Студентська конференція затвердила роботу студради університету

18 квітня відбулася звітна конференція студентської ради університету. Після завершення реєстрації делегатів, голова студради Олександр Висоцький повідомив, що необхідний кворум є, і конференція може починати роботу. Головуючим конференції обрали Максима Закржевського і Ольгу Трофімову секретарем. До складу лічильної комісії обрали      Анну Март...

READ YOURSELF

Студентська конференція затвердила роботу студради університету 20 april 2019

Продовжується співпраця з науковцями Інституту овочівництва і баштанництва НААН

Колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжує плідну співпрацю з Національною академією аграрних наук України відповідно до Меморандуму про співробітництво №43/22 у галузі науки і освіти. Днями науковці кафедри отримали від партнерів – академіка Володимира Хареби і професорки Олени Хареби дослідні зразки гарбуза сортів ...

READ YOURSELF

Продовжується співпраця з науковцями Інституту овочівництва і баштанництва НААН 21 november 2022

Вчена рада університету проаналізувала підсумки зимової сесії та дистанційного навчання

28 лютого вчена рада університету зібралася на планове засідання. Голова ради, ректор Анатолій Українець традиційно розпочав його з вітань членів ради, що відсвяткували свої дні народження між засіданнями, та вручення відзнак. Нагрудний знак «За академічні заслуги» був вручений завідувачу кафедри технології зберігання і переробки зерна Олегу Шапов...

READ YOURSELF

Вчена рада університету проаналізувала підсумки зимової сесії та дистанційного навчання 28 february 2019