Н У Х Т

Відбулося друге засідання зимового хімічного лекторію

11 february 2019

Відбулося друге засідання зимового хімічного лекторію

Два тижні, що пройшли після першого засідання хімічного лекторію, пролетіли як одна мить. Напевно, це сталося тому, що колектив кафедри харчової хімії, дирекція Навчально-наукового інституту харчових технологій, фахівці Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності НУХТ із нетерпінням чекали на друге заняття. Чи прийдуть вступники на наступне заняття? Чи змогли зацікавити старшокласників? Зараз відповідь однозначна – нам це вдалося!

У суботу 9-го лютого до університету на друге засідання зимового хімічного лекторію прийшли значно більше школярів. І, що особливо зворушило всіх організаторів, це були не тільки кияни, а й школярі з інших міст – Черкас, Ніжина, Обухова, Боярки!

Привітала старшокласників завідувач кафедри харчової хімії Світлана Бондаренко, вона ще раз наголосила на необхідності хімічних знань, зокрема на можливості підвищити особистий рейтинг при вступі до університету. Професор розповіла, що це можна зробити, взявши участь у предметних олімпіадах НУХТ.

Далі лекторій розпочав роботу. Разом із доцентом Вірою Іщенко школярі з’ясовували будову атома та всі наукові аспекти, що пов’язані з цим питанням. Дослідили, що приховує Періодична система елементів та як правильно нею користуватись. Традиційно перевірку одержаних знань здійснювали за допомогою розв’язання тесту, сформованого із завдань ЗНО з хімії минулих років.

Про переваги технологічної освіти та про спеціальності, за якими здійснюється підготовка в НУХТ, розповіла школярам та їх батькам директор Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко. Великий інтерес викликала цікава розповідь доцента кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Валерія Махинька про «таємниці» випікання хліба та виробництва цукерок, і яким чином знання хімічної науки допомагають технологам на виробництві.

Під час перерви слухачам лекторію запропонували чай зі смаколиками, а після чаювання викладачі кафедри харчової хімії Олена Майборода та Наталія Зінченко провели цікаву хімічну вікторину. Після такого інтелектуального відпочинку, школярі запевнили, що зовсім не стомилися, і лекторій продовжив свою роботу.

Враховуючи побажання старшокласників, кафедра харчової хімії з радістю підготує та проведе весняний хімічний лекторій, де викладачі допоможуть школярам відкрити для себе таємниці органічної хімії.

Тож, до зустрічі у березні!

Published on: 11-02-2019
Read also:
Здобувачі-міжнародники познайомилися з історією грошового обігу в Україні

Викладачі кафедри міжнародної економіки та студенти-міжнародники дуже вдячні докторці економічних наук, професорці Любові Худолій за запрошення на цікаву лекцію з історії грошового обігу за понад 2000-літній період, що відбулася в Музеї грошей – навчально-науковій лабораторії НУБіП. Музей, в якому аудиторно проводяться заняття для студентів універс...

READ YOURSELF

Здобувачі-міжнародники познайомилися з історією грошового обігу в Україні 30 september 2025

Професор кафедри технології зберігання та переробки зерна провів низку виїзних навчань-семінарів для працівників агрохолдингу

Професор кафедри технології зберігання та переробки зерна Ігор Гапонюк узяв участь у низці виїзних навчань-семінарів для працівників агрохолдингу. Перший із них був присвячений вирощуванню зерна й цукрових буряків та їх промисловому переробленню із застосуванням прогресивних технологій. Наш фахівець виклав теоретичний курс інноваційних технологій ...

READ YOURSELF

Професор кафедри технології зберігання та переробки зерна провів низку виїзних навчань-семінарів для працівників агрохолдингу 10 june 2019

Новий навчальний посібник для цукровиків

Фахівці Інституту післядипломної освіти НУХТ продовжують видавати сучасну навчальну та навчально-методичну літературу. Днями побачив світ навчальний посібник «Потенціометрія у виробництві цукру (дисципліна: методи технохімічного та мікробіологічного контролю виробництва)», укладачем якого виступив кандидат технічних наук, доцент, професор кафедри в...

READ YOURSELF

Новий навчальний посібник для цукровиків 16 june 2021

На базі НУХТ відбувся всеукраїнський етап Олімпіади серед студентів закладів освіти, що здійснюють підготовку за освітнім рівнем «молодший спеціаліст»

23-24 травня 2019 року на базі кафедри готельно-ресторанної справи нашого університету за організаційної підтримки Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбувся ІІ-й етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» (спеціалізації «Готельне обслуговування», «Ресторанне обслуговування...

READ YOURSELF

На базі НУХТ відбувся всеукраїнський етап Олімпіади серед студентів закладів освіти, що здійснюють підготовку за освітнім рівнем «молодший спеціаліст» 24 may 2019