Н У Х Т

Відбулося друге засідання зимового хімічного лекторію

11 february 2019

Відбулося друге засідання зимового хімічного лекторію

Два тижні, що пройшли після першого засідання хімічного лекторію, пролетіли як одна мить. Напевно, це сталося тому, що колектив кафедри харчової хімії, дирекція Навчально-наукового інституту харчових технологій, фахівці Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності НУХТ із нетерпінням чекали на друге заняття. Чи прийдуть вступники на наступне заняття? Чи змогли зацікавити старшокласників? Зараз відповідь однозначна – нам це вдалося!

У суботу 9-го лютого до університету на друге засідання зимового хімічного лекторію прийшли значно більше школярів. І, що особливо зворушило всіх організаторів, це були не тільки кияни, а й школярі з інших міст – Черкас, Ніжина, Обухова, Боярки!

Привітала старшокласників завідувач кафедри харчової хімії Світлана Бондаренко, вона ще раз наголосила на необхідності хімічних знань, зокрема на можливості підвищити особистий рейтинг при вступі до університету. Професор розповіла, що це можна зробити, взявши участь у предметних олімпіадах НУХТ.

Далі лекторій розпочав роботу. Разом із доцентом Вірою Іщенко школярі з’ясовували будову атома та всі наукові аспекти, що пов’язані з цим питанням. Дослідили, що приховує Періодична система елементів та як правильно нею користуватись. Традиційно перевірку одержаних знань здійснювали за допомогою розв’язання тесту, сформованого із завдань ЗНО з хімії минулих років.

Про переваги технологічної освіти та про спеціальності, за якими здійснюється підготовка в НУХТ, розповіла школярам та їх батькам директор Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко. Великий інтерес викликала цікава розповідь доцента кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Валерія Махинька про «таємниці» випікання хліба та виробництва цукерок, і яким чином знання хімічної науки допомагають технологам на виробництві.

Під час перерви слухачам лекторію запропонували чай зі смаколиками, а після чаювання викладачі кафедри харчової хімії Олена Майборода та Наталія Зінченко провели цікаву хімічну вікторину. Після такого інтелектуального відпочинку, школярі запевнили, що зовсім не стомилися, і лекторій продовжив свою роботу.

Враховуючи побажання старшокласників, кафедра харчової хімії з радістю підготує та проведе весняний хімічний лекторій, де викладачі допоможуть школярам відкрити для себе таємниці органічної хімії.

Тож, до зустрічі у березні!

Published on: 11-02-2019
Read also:
Вражаючу підготовку демонструють магістри кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

14 лютого на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства стартували захисти магістрантів денної форми навчання. У перший день захищали свої роботи вісім здобувачів освітнього ступеню «Магістр», які чітко і лаконічно представили результати своєї експериментальної роботи, впевнено і аргументовано відповідали на запитання. Студенти прояви...

READ YOURSELF

Вражаючу підготовку демонструють магістри кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 15 february 2019

З традиціями десертного столу у творах мистецтва познайомилися першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Першокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» в рамках навчальної дисципліни «Ресторанна справа» разом із лектором Вітою Цирульніковою і викладачами Оленою Блощинською та Інгою Дочинець відвідали Музей Ханенків, зокрема виставку «На десерт», присвячену вишуканим традиціям споживання солодощів і десертних напоїв у 18-19 ст. Студенти ...

READ YOURSELF

З традиціями десертного столу у творах мистецтва познайомилися першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 05 april 2019

Про можливості платформи Web of Science дізналися наші науковці від фахівців Науково-технічної бібліотеки університету

5 березня у Науково-технічній бібліотеці університету відбувся науково-практичний семінар «Можливості платформи Web of Science». Доповідач Інна Путіліна надала практичні поради щодо роботи з інформаційною платформою Web of Science та її основною колекцією Web of Science Core Collection. Були розглянуті питання пошуку якісних актуальних публікацій...

READ YOURSELF

Про можливості платформи Web of Science дізналися наші науковці від фахівців Науково-технічної бібліотеки університету 05 march 2019

Нові висоти репозитарію Науково-технічної бібліотеки НУХТ

Двічі на рік, у січні та липні, оновлюється світовий рейтинг транспарентності (Transparent Ranking of Repositories) інституційних репозитаріїв університетів та інших науково-освітніх установ. За результатами останнього рейтингування репозитарій Науково-технічної бібліотеки нашого університету (National University of Food Technologies Institutional...

READ YOURSELF

Нові висоти репозитарію Науково-технічної бібліотеки НУХТ 07 february 2019