Н У Х Т

Відбулося друге засідання зимового хімічного лекторію

11 february 2019

Відбулося друге засідання зимового хімічного лекторію

Два тижні, що пройшли після першого засідання хімічного лекторію, пролетіли як одна мить. Напевно, це сталося тому, що колектив кафедри харчової хімії, дирекція Навчально-наукового інституту харчових технологій, фахівці Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності НУХТ із нетерпінням чекали на друге заняття. Чи прийдуть вступники на наступне заняття? Чи змогли зацікавити старшокласників? Зараз відповідь однозначна – нам це вдалося!

У суботу 9-го лютого до університету на друге засідання зимового хімічного лекторію прийшли значно більше школярів. І, що особливо зворушило всіх організаторів, це були не тільки кияни, а й школярі з інших міст – Черкас, Ніжина, Обухова, Боярки!

Привітала старшокласників завідувач кафедри харчової хімії Світлана Бондаренко, вона ще раз наголосила на необхідності хімічних знань, зокрема на можливості підвищити особистий рейтинг при вступі до університету. Професор розповіла, що це можна зробити, взявши участь у предметних олімпіадах НУХТ.

Далі лекторій розпочав роботу. Разом із доцентом Вірою Іщенко школярі з’ясовували будову атома та всі наукові аспекти, що пов’язані з цим питанням. Дослідили, що приховує Періодична система елементів та як правильно нею користуватись. Традиційно перевірку одержаних знань здійснювали за допомогою розв’язання тесту, сформованого із завдань ЗНО з хімії минулих років.

Про переваги технологічної освіти та про спеціальності, за якими здійснюється підготовка в НУХТ, розповіла школярам та їх батькам директор Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко. Великий інтерес викликала цікава розповідь доцента кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Валерія Махинька про «таємниці» випікання хліба та виробництва цукерок, і яким чином знання хімічної науки допомагають технологам на виробництві.

Під час перерви слухачам лекторію запропонували чай зі смаколиками, а після чаювання викладачі кафедри харчової хімії Олена Майборода та Наталія Зінченко провели цікаву хімічну вікторину. Після такого інтелектуального відпочинку, школярі запевнили, що зовсім не стомилися, і лекторій продовжив свою роботу.

Враховуючи побажання старшокласників, кафедра харчової хімії з радістю підготує та проведе весняний хімічний лекторій, де викладачі допоможуть школярам відкрити для себе таємниці органічної хімії.

Тож, до зустрічі у березні!

Published on: 11-02-2019
Read also:
Вітаємо юних біотехнологів – переможців конкурсу наукових робіт за благодійної підтримки корпорації «АРТЕРІУМ»!

Уже не перший рік «АРТЕРІУМ» підтримує молодих біотехнологів НУХТ, започаткувавши ще в 2020 році конкурс наукових робіт. Наші юні біотехнологи, незважаючи на усі негаразди, займаються науковими дослідженнями і щороку беруть  участь у конкурсі. До речі, це не перший захід, який реалізує АРТЕРІУМ у нашому університеті. Протягом багатьох років співроб...

READ YOURSELF

Вітаємо юних біотехнологів – переможців конкурсу наукових робіт за благодійної підтримки корпорації «АРТЕРІУМ»! 03 july 2023

Наукова активність здобувачів-ейчарів на студентській конференції

3 квітня 2023 року відбулося засідання секції «Менеджмент персоналу», в якому взяли участь здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» і «Магістр» спеціальності 073 «Менеджмент» освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» у рамках проведення 89-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді –...

READ YOURSELF

Наукова активність здобувачів-ейчарів на студентській конференції 04 april 2023

Жодної нагоди для підвищення компетенцій не втрачають викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів не втрачають нагоди підвищити свої професійні компетенції, тому з радістю скористалися можливістю пройти стажування на одному з провідних підприємств жирової промисловості – ПрАТ «Київський маргариновий завод», яке багато років є базою практики для наших...

READ YOURSELF

Жодної нагоди для підвищення компетенцій не втрачають викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 29 december 2021