Н У Х Т

Важливі для сталого розвитку ініціативи «Carlsberg Ukraine» вивчали наші студенти

31 july 2019

Важливі для сталого розвитку ініціативи «Carlsberg Ukraine» вивчали наші студенти

Чи замислювались ви, що виробництво пива може бути екологічним? Під час візиту на пивзавод «Carlsberg Ukraine» (м. Київ) студенти-екологи другого курсу разом із наставником групи Оксаною Ничик у цьому переконались.

Нове сучасне виробництво, де прораховане все до дрібниць – від локального впровадження «Зеленого офісу» до глобального – зниження вуглецевого сліду на всіх ланцюгах від виробництва до логістики.

На підприємстві успішно впроваджена та функціонує інтегрована система менеджменту на відповідність міжнародному стандарту ISO 14001, що регламентує вимоги до системи екологічного управління (Environmental Management System), мінімізація витрат води на виробництво одиниці продукції, уловлювання вуглекислого газу, часткова заміна природного газу на біогаз, вироблений на власних очисних спорудах, повернення 50% скляної тари для повторного виробництва і ще значна кількість важливих для сталого розвитку ініціатив.

Наступного разу студенти планують відвідати та ознайомитись із роботою очисних споруд підприємства, оскільки їх дуже зацікавила технологія очистки стічних вод заводу.

Published on: 31-07-2019
Read also:
Корисний майстер-клас для майбутніх вступників

18 січня 2019 року викладач спецдисциплін Сумського коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ Олександр Лисенко провів майстер-клас «Обслуговування комп’ютера в домашніх умовах» для учнів 9-х класів КУ ЗОШ №26. Фахівець показав, як провести найпростіше обслуговування домашнього ПК: почистити його від пилу та бруду, замінити термопасту, змас...

READ YOURSELF

Корисний майстер-клас для майбутніх вступників 21 january 2019

Викладачі ННІХТ вивчають інновації виробництва олії на Olkom

Триває підвищення кваліфікації викладачів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів на одному з провідних підприємств олійно-жирової галузі – ПрАТ «Київський маргариновий завод» (Olkom). Підприємство є одним із лідерів на українському ринку серед виробників продукції Private Label у соусній групі та вигот...

READ YOURSELF

Викладачі ННІХТ вивчають інновації виробництва олії на Olkom 12 may 2025

135-річчя заснування університету і День працівників харчової промисловості – у НУХТ подвійне свято

17 жовтня університет знову приймав гостей. Цього дня на подвійне свято –  відзначення 135-річчя заснування НУХТ і традиційне святкування Дня працівників харчової промисловості до нашого навчального закладу завітало поважне товариство –  високопосадовці, керівники і працівники галузевих об’єднань і підприємств, представники вищих навчальних закладі...

READ YOURSELF

135-річчя заснування університету і День працівників харчової промисловості – у НУХТ подвійне свято 18 october 2019

Вітаємо студентів НУХТ – переможців ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології»!

Як уже повідомлялося раніше, у цьому році, у зв’язку із загостренням епідеміологічної ситуації і оголошенням карантину з метою запобігання поширенню коронавірусу COVID-19, підсумкова науково-практична конференція (ІІ етап ІІ туру) Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології» не проводилася. Переможці ко...

READ YOURSELF

Вітаємо студентів НУХТ – переможців ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології»! 21 april 2020