Доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд разом зі студентами другого курсу відвідав міні-пивоварню «Lisopylka», що знаходиться в м. Києві.
Звичайно ж, для майбутніх інженерів-технологів головною метою було ознайомлення з обладнанням міні-пивоварні, особливостями технології виготовлення пива.
Варто згадати, що технологи, лаборант-мікробіолог міні-пивоварні «Lisopylkа» є випускниками кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства нашого університету.
Студенти дізналися, що на цьому підприємстві використовують високоякісний солод та дріжджі верхового бродіння для приготування пива. Пиво тут не пастеризується, але сепарується, за рахунок чого і може досить довго зберігатися. Власне, цим воно принципово і відрізняється від пива більшості ресторанних міні-пивоварень, які найчастіше продають «дріжджове» пиво з характерною мутністю.
На сьогоднішній день на міні-пивоварні випускають 12-15 сортів пива, серед яких: GRIZZLY, GOLDEN ALE, MILK STOUT, ALTBIR, APA CITRA, ARTISAN PILSNER, CAPTAIN SALT, SAMURAI'S DAUGHTER, BLANCHE DE BLANCHE, CHERRY TWINS, IMPERIAL STOUT, HANDSHAKE 2.0.
І наостанок найцікавіше – дегустація пива! На дегустацію студентам і викладачу запропонували декілька сортів пива. Основна відмінність від пива вітчизняних виробників, на яку звернули увагу наші дегустатори, – більше виражений смак приємної гіркоти.
Майбутні спеціалісти залишились задоволені візитом, адже вони побачили на власні очі усі технологічні процеси та апарати, ознайомились з історією розвитку крафтової пивоварні «VARVAR», отримали хороші враження від дегустації смачних сортів пива.