Н У Х Т

Сучасні технології та тренди в кулінарному мистецтві від міжнародного експерта

24 march 2025

Сучасні технології та тренди в кулінарному мистецтві від міжнародного експерта

Днями викладачі та здобувачі освіти кафедр технології ресторанної і аюрведичної продукції та готельно-ресторанної справи факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка взяли участь у онлайн-семінарі «Сучасні технології та тренди в кулінарному мистецтві», організованому кафедрою готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету за підтримки La Fondation pour la Formation Hôtelière.

Запрошеним лектором заходу був магістр кулінарії, професор практичних кулінарних класів у Школі готельного та туристичного бізнесу міста Баня Лука (Боснія та Герцеговина), експерт із понад 15-річним досвідом у сфері гостинності та автор численних кулінарних книг Предраг Тошич.

Слухачі ознайомилися з ключовими сучасними технологіями, що трансформують світ кулінарного мистецтва. У фокусі обговорень були: історичний розвиток кулінарії, молекулярна гастрономія та су-від технології; використання 3D-друку у створенні їжі; роль штучного інтелекту та роботів у гастроіндустрії; перспективи ферментації та високотехнологічного грильовання; застосування рідкого азоту та високотискового оброблення (HPP) для покращення якості продуктів; тренди у сфері рослинного та штучного м’яса; майбутнє багаточуттєвого харчування та занурювальної гастрономії. Окрему увагу було приділено аналізу впливу високотехнологічного обладнання на точність кулінарних процесів, а також огляду найвідоміших шеф-кухарів сучасної гастрономії та новітніх видань про кулінарну науку.

Семінар став платформою для обміну досвідом між студентами, викладачами та фахівцями галузі, що сприяє подальшій інтеграції інноваційних рішень у ресторанну справу.

Наші учасники висловлюють щиру вдячність спікеру Предрагу Тошичу за цінні знання, команді організаторів ОНТУ – за якісну підготовку заходу та з нетерпінням очікують на наступні події!

Published on: 24-03-2025
Read also:
Четвертокурсники-біотехнологи познайомилися з можливостями Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ

Зазвичай у середині осені в Україні відбувається досить знаменна подія – Міжнародна виставка обладнання та технологій для фармацевтичної промисловості «PHARMATechExpo». Здобувачі освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» нашого університету в рамках навчальної дисципліни «Мікробіологія, саніт...

READ YOURSELF

Четвертокурсники-біотехнологи познайомилися з можливостями Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ 18 october 2022

Тpивaє cтaжувaння нaших нaукoвцiв у Pуceнcькoму унiвepcитeтi (Бoлгapiя)

Тpивaє cтaжувaння нaших нaукoвцiв у Pуceнcькoму унiвepcитeтi (Бoлгapiя). До пpoгpaми cтaжувaння вхoдить читання лeкцiйних куpciв для мaгicтpaнтiв. Зa кoнcультaцiї бoлгapcьких кoлeг були пiдгoтoвлeнi куpcи лeкцiй iз тeхнoлoгiчних кoмплeкciв хapчoвих виpoбництв, якi пpoчитав aнглiйcькoю мoвoю дoцeнт Oлeкciй Губeня, i з пpoмиcлoвих пeчeй, якi пpoчита...

READ YOURSELF

Тpивaє cтaжувaння нaших нaукoвцiв у Pуceнcькoму унiвepcитeтi (Бoлгapiя) 05 december 2019

Відбувся попередній захист докторської дисертації директоркою Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ

28 січня 2021 р. на кафедрі технології молока і молочних продуктів відбувся попередній розгляд дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування електрофізичних способів оброблення молочної сироватки та їх використання в технологіях молочних продуктів» доцентки Оксани Кочубей-Литвиненко на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук. У розширеному...

READ YOURSELF

Відбувся попередній захист докторської дисертації директоркою Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ 01 february 2021

Наші студенти долучаються до міжнародних молодіжних ініціатив

Студентка Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Марія Аліпатова взяла участь у молодіжній програмі літнього університету «European spirits». Учасниками цього обміну стали студенти із Італії, Іспанії, Нідерландів, Естонії, Туреччини, України, Болгарії, Британії та Росії. Студентам була надана можливість потрапити...

READ YOURSELF

Наші студенти долучаються до міжнародних молодіжних ініціатив 16 september 2019