Днями викладачі та здобувачі освіти кафедр технології ресторанної і аюрведичної продукції та готельно-ресторанної справи факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка взяли участь у онлайн-семінарі «Сучасні технології та тренди в кулінарному мистецтві», організованому кафедрою готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету за підтримки La Fondation pour la Formation Hôtelière.
Запрошеним лектором заходу був магістр кулінарії, професор практичних кулінарних класів у Школі готельного та туристичного бізнесу міста Баня Лука (Боснія та Герцеговина), експерт із понад 15-річним досвідом у сфері гостинності та автор численних кулінарних книг Предраг Тошич.
Слухачі ознайомилися з ключовими сучасними технологіями, що трансформують світ кулінарного мистецтва. У фокусі обговорень були: історичний розвиток кулінарії, молекулярна гастрономія та су-від технології; використання 3D-друку у створенні їжі; роль штучного інтелекту та роботів у гастроіндустрії; перспективи ферментації та високотехнологічного грильовання; застосування рідкого азоту та високотискового оброблення (HPP) для покращення якості продуктів; тренди у сфері рослинного та штучного м’яса; майбутнє багаточуттєвого харчування та занурювальної гастрономії. Окрему увагу було приділено аналізу впливу високотехнологічного обладнання на точність кулінарних процесів, а також огляду найвідоміших шеф-кухарів сучасної гастрономії та новітніх видань про кулінарну науку.
Семінар став платформою для обміну досвідом між студентами, викладачами та фахівцями галузі, що сприяє подальшій інтеграції інноваційних рішень у ресторанну справу.
Наші учасники висловлюють щиру вдячність спікеру Предрагу Тошичу за цінні знання, команді організаторів ОНТУ – за якісну підготовку заходу та з нетерпінням очікують на наступні події!