Н У Х Т

Сучасні технології та тренди в кулінарному мистецтві від міжнародного експерта

24 march 2025

Сучасні технології та тренди в кулінарному мистецтві від міжнародного експерта

Днями викладачі та здобувачі освіти кафедр технології ресторанної і аюрведичної продукції та готельно-ресторанної справи факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка взяли участь у онлайн-семінарі «Сучасні технології та тренди в кулінарному мистецтві», організованому кафедрою готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету за підтримки La Fondation pour la Formation Hôtelière.

Запрошеним лектором заходу був магістр кулінарії, професор практичних кулінарних класів у Школі готельного та туристичного бізнесу міста Баня Лука (Боснія та Герцеговина), експерт із понад 15-річним досвідом у сфері гостинності та автор численних кулінарних книг Предраг Тошич.

Слухачі ознайомилися з ключовими сучасними технологіями, що трансформують світ кулінарного мистецтва. У фокусі обговорень були: історичний розвиток кулінарії, молекулярна гастрономія та су-від технології; використання 3D-друку у створенні їжі; роль штучного інтелекту та роботів у гастроіндустрії; перспективи ферментації та високотехнологічного грильовання; застосування рідкого азоту та високотискового оброблення (HPP) для покращення якості продуктів; тренди у сфері рослинного та штучного м’яса; майбутнє багаточуттєвого харчування та занурювальної гастрономії. Окрему увагу було приділено аналізу впливу високотехнологічного обладнання на точність кулінарних процесів, а також огляду найвідоміших шеф-кухарів сучасної гастрономії та новітніх видань про кулінарну науку.

Семінар став платформою для обміну досвідом між студентами, викладачами та фахівцями галузі, що сприяє подальшій інтеграції інноваційних рішень у ресторанну справу.

Наші учасники висловлюють щиру вдячність спікеру Предрагу Тошичу за цінні знання, команді організаторів ОНТУ – за якісну підготовку заходу та з нетерпінням очікують на наступні події!

Published on: 24-03-2025
Read also:
English Speaking Club EcoEurope NUFT: наукова подорож до Бразилії

Засідання English Speaking Club – це завжди нові знайомства та можливість дізнатися щось нове від професіоналів. Цей розмовний клуб був започаткований у рамках реалізації проєкту Жан Моне Кафедра програми Еразмус+ з Ефективного екоменеджменту та екокомунікації у ЄС. Координує роботу клубу професор кафедри екології та екоменеджменту Ігор Якименко. ...

READ YOURSELF

English Speaking Club EcoEurope NUFT: наукова подорож до Бразилії 15 may 2024

Вчена рада університету проаналізувала підсумки зимової сесії та дистанційного навчання

28 лютого вчена рада університету зібралася на планове засідання. Голова ради, ректор Анатолій Українець традиційно розпочав його з вітань членів ради, що відсвяткували свої дні народження між засіданнями, та вручення відзнак. Нагрудний знак «За академічні заслуги» був вручений завідувачу кафедри технології зберігання і переробки зерна Олегу Шапов...

READ YOURSELF

Вчена рада університету проаналізувала підсумки зимової сесії та дистанційного навчання 28 february 2019

Перший захист дисертації за спеціальністю «Галузеве машинобудування» на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD)

23 червня 2021 року на засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.058.007  аспірант кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Анатолій Михайлов успішно захистив  дисертацію «Розроблення методів проєктування ресурсозберігаючих технологій виготовлення деталей обладнання харчових виробництв». Науковий керівник – професор ...

READ YOURSELF

Перший захист дисертації за спеціальністю «Галузеве машинобудування» на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) 25 june 2021

Колектив Науково-технічної бібліотеки університету вітає з новорічними святами

Колектив Науково-технічної бібліотеки університету щиро вітає з Новим роком і Різдвом Христовим! Нехай прийдешній рік наповнить ваше життя новими задумами та яскравими подіями, гармонією, благополуччям і щастям! Бажаємо вам у Новому році міцного здоров'я, любові, добра, вірних друзів, турботи й підтримки близьких людей. Нехай наступний рік буде ...

READ YOURSELF

Колектив Науково-технічної бібліотеки університету вітає з новорічними святами 27 december 2019