Н У Х Т

Студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу і шеф-кухарка ресторану Євгена Клопотенка стала героїнею матеріалу незалежного жіночого видання

17 november 2021

Студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу і шеф-кухарка ресторану Євгена Клопотенка стала героїнею матеріалу незалежного жіночого видання

Про стереотипи щодо жінок на кухні ресторану з незалежним жіночим виданням www.thedevochki.com поділилася магістрантка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Алла Запорожан, яка успішно поєднує навчання з роботою за фахом.

Алла стала героїнею проєкту «Тест-драйв професій для дівчат», спрямованого на підвищення обізнаності дівчат і жінок про професії, щоб цільова аудиторія, майбутні вступники до закладів освіти, могли «потестити» професію і зробити виважений вибір для кар’єри, а також усунення гендерних стереотипів щодо «чоловічих» і «жіночих» професій. Проєкт реалізовується за підтримки Програми ЄС «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України», яка має на меті підтримку реформи профтехосвіти України.

Алла – здобувачка вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві», випускниця бакалаврату нашого університету 2020 року і Київського фахового коледжу ресторанного господарства НУХТ.

Нині наша студентка – шеф-кухарка ресторану «Сто років тому вперед» Євгена Клопотенка і його «права» рука.

Ми знаємо Євгена Клопотенка як переможця кулінарного шоу «МастерШеф 5» на каналі СТБ (2015) і випускника французької школи кулінарії «Le Cordon Bleu», кількість професійних, освітніх і соціальних проєктів від кулінарної зірки нашої країни, лідера думок, інфлюєнсера вражає. Пан Євген – ідеолог CultFood, соціального проєкту з покращення культури харчування у навчальних закладах; амбасадор реформи профосвіти; автор книги «Зваблення їжею. 70 рецептів, які захочеться готувати» і унікального кулінарного онлайн-курсу «Мислити як кухар».

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу завжди радий вітати пана Євгена в нашому освітньому просторі онлайн і офлайн, із захватом студентство згадує лекторії і майстер-класи від іменитого бренд-шефа і кулінарного експерта.

У березні 2019 року Євген разом із Інною Поперешнюк відкрили у Києві ресторан «Сто років тому вперед», який презентує принципово нову сучасну форму української кухні, шеф-кухарем якого і стала наша здобувачка.

Після здобуття бакалаврського ступеня вищої освіти, Алла вирішила зробити перерву у навчанні, але її не полишала думка здобути освітній ступінь магістра, а викладачі випускової кафедри підтримували з нею постійний зв'язок, запрошували до участі у факультетських заходах, мотивували і надихали для успішного складання ЄВІ з іноземної мови і подальшого навчання, і з 1 вересня 2021 року Алла Запорожан – студентка магістратури.

Факультет пишається професійними досягненнями своєї талановитої студентки, вірить у її кулінарну зірку і бажає успіхів у реалізації майбутніх ресторанних проєктів!

З інтерв’ю з Алою можна ознайомитись тут.

Published on: 17-11-2021
Read also:
Викладачі ННІХТ вивчають інновації виробництва олії на Olkom

Триває підвищення кваліфікації викладачів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів на одному з провідних підприємств олійно-жирової галузі – ПрАТ «Київський маргариновий завод» (Olkom). Підприємство є одним із лідерів на українському ринку серед виробників продукції Private Label у соусній групі та вигот...

READ YOURSELF

Викладачі ННІХТ вивчають інновації виробництва олії на Olkom 12 may 2025

Науковці університету – серед авторів колективної монографії Ради ректорів Київського вузівського центру

За ініціативи й підтримки Ради ректорів Київського вузівського центру вийшла друком колективна монографія «Шляхи розвитку закладів вищої освіти в новій соціальній реальності», присвячена питанням організації вищої освіти, інноваційних перетворень і забезпечення якості вищої освіти, висвітленню досвіду закладів вищої освіти з формування конкурентосп...

READ YOURSELF

Науковці університету – серед авторів колективної монографії Ради ректорів Київського вузівського центру 04 november 2022

Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції обговорять в університеті

5-6 листопада 2019 р. в університеті відбудеться VIІІ Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції». Вона працюватиме у рамках 24-ї секції за фаховим напрямком «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології» Наукової ради Міністерства освіти...

READ YOURSELF

Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції обговорять в університеті 13 august 2019

Черговий кіносеанс на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

24 травня студентам ІІІ курсу спеціальності «Туризм» старший викладач кафедри іноземних мов професійного спрямування Лада Коваленко представила фільм німецького режисера Вольфганга Беккера «Гуд бай Ленін». Картина розповідає історію німецької сім’ї Кернерів під час падіння Берлінської стіни. Батько сімейства, поїхавши у відрядження на територію ФРН...

READ YOURSELF

Черговий кіносеанс на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 27 may 2019