Н У Х Т

Старт у науку: зустріч здобувачів PhD з гаранткою

04 october 2024

Старт у науку: зустріч здобувачів PhD з гаранткою

Здобувачі освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» першого року навчання зустрілися з гаранткою освітньо-наукової програми (ОНП) «Біотехнологія» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», професоркою Тетяною Пирог. До зустрічі також доєднались деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, завідувач кафедри біотехнології і мікробіології Віктор Стабніков і доцентка Оксана Скроцька, які є членами робочої групи з розроблення ОНП «Біотехнологія».

Наталія Грегірчак привітала здобувачів і висловила щирі побажання успіхів у навчанні й дослідницькій роботі. Вона зазначила, що початок цього шляху є важливою віхою в їхньому житті, яка відкриває перед ними широкі перспективи у світі науки. Деканка зауважила, що дисертаційна робота – це не лише шлях до здобуття наукового ступеня, але й можливість зробити значущий внесок у розвиток біотехнологій, відкрити нові горизонти знань та інновацій.

Тетяна Пирог ознайомила здобувачів освіти з особливостями ОНП, її освітньою та науковою складовими. Нагадаємо, ця освітня програма акредитована з визначенням «зразкова». Здобувачі ознайомилися з обов’язковими дисциплінами ОНП і з вибірковими компонентами, які вони мають обрати із загальноуніверситетського каталогу та каталогу освітньої програми. Зробити це вони зможуть через електронний кабінет здобувача.

Також гарантка розповіла про можливості внутрішньої академічної мобільності, адже здобувачі також можуть обирати вибіркові дисципліни, які викладаються в інших ЗВО, з якими НУХТ має договори про співпрацю.

Далі присутні ознайомилися з можливостями неформальної освіти та сертифікатними програмами НУХТ. Отримані результати навчання неформальної освіти визнаються в системі формальної освіти в порядку визначеному законодавством, а процедури їх визнання описуються Положеннями НУХТ.

Також мова йшла про дуальну освіту, коли здобувач має можливість поєднати теоретичні знання з реальним виробничим досвідом.

Здобувачам наголосили на дотриманні академічної доброчесності. Положення про забезпечення академічної доброчесності НУХТ є складовою частиною внутрішньої системи забезпечення якості вищої освіти і має на меті підвищення рівня освіти, наукових досліджень, дотримання вимог наукової етики та запобігання академічному плагіату у НУХТ.

Тетяна Пирог пояснила, як відбувається затвердження теми дослідження та індивідуального плану роботи, наголосила на необхідності звітування про хід виконання індивідуального плану двічі на рік на засіданні кафедри та один раз на рік на засіданні вченої ради факультету. За три роки навчання здобувачі ступеня «доктор філософії» мають підготувати та опублікувати не менше трьох статей у фахових наукових виданнях (щороку здобувач має підготувати до публікації щонайменше одну статтю). Протягом четвертого року навчання здобувачі оформлюють отримані експериментальні наукові результати у вигляді дисертаційної роботи, підводять підсумки щодо повноти висвітлення результатів дисертації в наукових статтях відповідно до чинних вимог. Після проведення попередньої експертизи дисертації здобувачі презентують основні її положення на науковому семінарі кафедри. При виконанні усіх чинних вимог відбувається захист дисертації у разовій спеціалізованій вченій раді.

Здобувачі освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» першого року навчання приступили до навчання, тож колектив кафедри біотехнології і мікробіології бажає усім успіху і реалізації себе на нелегкій науковій ниві.

Published on: 04-10-2024
Read also:
Майстер-клас від команди Євгена Клопотенка для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

На кафедрі готельно-ресторанної справи у змішаному форматі відбувся натхненний і захопливий кулінарний захід, присвячений інноваційним підходам у приготуванні звичних продуктів: гороху, коренеплодів і різних круп за участі операційного шефа мережі закладів Євгена Клопотенка, здобувача спеціальності J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтринг» Іллі К...

READ YOURSELF

Майстер-клас від команди Євгена Клопотенка для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 12 november 2025

Міждисциплінарна лабораторна магістрантів в Інноваційному центрі PURATOS UKRAINE

Для магістрантів освітньо-професійної програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» було проведено міждисциплінарне лабораторне заняття, що об’єднало дисципліни «Світові технології борошняних та кондитерських виробів» і «Сучасні технології борошняних та кондитерських виробів спеціального призначення». Заняття в...

READ YOURSELF

Міждисциплінарна лабораторна магістрантів в Інноваційному центрі PURATOS UKRAINE 12 march 2025

Наукова ідея в реальних умовах

16 листопада кафедра технології оздоровчих продуктів організувала та провела ІХ Міжнародну науково-практичну конференцію «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: якість, безпека, ефективність». Інтерес до тематики конференції постійно зростає, відповідно до того, як на світовому ринку зростають обсяги виробництва та реалізації продуктів озд...

READ YOURSELF

Наукова ідея в реальних умовах 18 november 2022

Усі нюанси роботи з міжнародними наукометричними базами з’ясував доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Компанія «Clarivate Analytics» проводила онлайн-семінари, присвячені роботі з міжнародними наукометричними базами. Одним зі слухачів семінарів став доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін, який взяв участь у 6-ти вебінарах: серії «Web of Science: система навігації в світі наукових публікацій»: - Інформаційна пла...

READ YOURSELF

Усі нюанси роботи з міжнародними наукометричними базами з’ясував доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 11 october 2019