Н У Х Т

Штучний інтелект та інформаційні технології: фокус на актуальне

20 june 2025

Штучний інтелект та інформаційні технології: фокус на актуальне

Нещодавно на базі нашого університету відбулася Друга міжнародна науково-практична конференція «Штучний інтелект та інформаційні технології» (AIIT-2025), присвячена сучасним науковим проблемам у сфері ІТ, штучного інтелекту, аналізу даних, робототехніки, Інтернету речей, кібербезпеки тощо.

Науковий захід був організований за ініціативи кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки. Крім того, до організації активно долучились колеги з інших кафедр факультету автоматизації і комп’ютерних систем нашого університету, а також Warsaw University of Technology (м. Варшава, Польща), Іnternational Іnformation Technology University (м. Алмати, Казахстан), Інститут проблем математичних машин і систем Національної академії наук України, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Черкаський державний технологічний університет, Національний транспортний університет і Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського.

Учасників конференції тепло привітали проректор нашого університету з наукової роботи Сергій Токарчук і завідувач кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки Сергій Грибков.

Робота зібрання була організована за напрямками: тенденції та досягнення в розробленні й застосуванні методів і практичних інструментів штучного інтелекту; інтелектуальні системи управління та аналізу даних; використання інформаційних технологій та штучного інтелекту в освіті; кіберзахист критичної інформаційної інфраструктури; використання Інтернет речей у науці й виробництві; математичне моделювання складних об’єктів.

Особливий інтерес аудиторії традиційно викликали роботи, спрямовані на практичне застосування.

Після кожного виступу всі охочі могли поставити свої запитання до доповідачів й отримати розгорнуті аргументовані відповіді. Учасники активно обмінювалися контактами й продовжили спілкування після завершення заходу.

Колектив кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки  вдячний усім колегам за допомогу в організації конференції, а авторам – за активну участь у AIIT-2025 й бажає подальших творчих успіхів у наукових дослідженнях.

Наразі оприлюднено збірник матеріалів Другої міжнародної науково-практичної конференції «Штучний інтелект та інформаційні технології». Він буде корисний науковим та інженерно-технічним працівникам, студентам ЗВО та всім, хто цікавиться сучасними інформаційними системами і телекомунікаційними технологіями.

Published on: 20-06-2025
Read also:
Визначена переможниця конкурсу щодо участі у програмі Еразмус+ (KA1 – індивідуальна мобільність) у 2021-2022  н. р.

Еразмус+ – це програма ЄС, що підтримує проєкти, партнерства, заходи і мобільність у сфері освіти, підготовки, молоді і спорту. Саме завдяки цій програмі заклади вищої освіти України мають можливість створювати партнерства з вишами держав-членів ЄС та інших країн, запроваджувати міжнародний обмін студентами та викладачами, модернізувати навчальні п...

READ YOURSELF

Визначена переможниця конкурсу щодо участі у програмі Еразмус+ (KA1 – індивідуальна мобільність) у 2021-2022 н. р. 26 may 2021

Дайджест виробничих питань харчовиків-2023: відбулася науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів»

9-10 листопада 2023 року в університеті відбулася VІ Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів». Співорганізаторами цьогорічної конференції виступали Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Національний орган стандартизації ДП «Український науково-дослідний і навчал...

READ YOURSELF

Дайджест виробничих питань харчовиків-2023: відбулася науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів» 14 november 2023

Як вийти за межі стандартних смакових поєднань дізнавалися здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» від експертки галузі

Нещодавно для здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відбувся науковий семінар-лекторій від Ольги Гірман, членкині Асоціації сомельє України, переможниці XVIII Всеукраїнського конкурсу Український сомельє-2021, засновниці клубу «Винні Вечорниці» та співзасновниці проєкту Wine Family Production. Науковий івент був присвяче...

READ YOURSELF

Як вийти за межі стандартних смакових поєднань дізнавалися здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» від експертки галузі 05 october 2023

Здобувачі ступеня PhD за спеціальністю «Харчові технології» зустрілися з гарантом програми

23 січня 2025 року відбулася зустріч здобувачів освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» спеціальності 18 «Харчові технології» з гарантом освітньо-наукової програми, д.т.н., професором, завідувачем кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимиром Ковбасою, де були підведені підсумки зимової екзаменаційної сесії та розглян...

READ YOURSELF

Здобувачі ступеня PhD за спеціальністю «Харчові технології» зустрілися з гарантом програми 27 january 2025