Н У Х Т

Шириться коло наукових інтересів наших викладачів

23 september 2024

Шириться коло наукових інтересів наших викладачів

Із середини 1930-х років вчені нашого університету створюють інновації у обладнанні та технологічних комплексах із виробництва спирту, алкогольних напоїв, квасу, ферментованих газованих напоїв тощо. Нині особливий інтерес наших фахівців виник до пробіотичного ферментованого напою на основі чайного гриба – Комбучі.

Чайний гриб, який ми знаємо з дитинства, – делікатний і вередливий: дома у маленьких посудинах росте без проблем, а у промислові апаратах його культивування ускладнене. Тому виробляти Комбучу у великій кількості є справою непростою.

Доцент Сергій Удодов разом із фахівцями підприємства «Комбуча Україна» (місто Ірпінь) поділилися секретами промислового виробництва Комбучі на виставці «ProStorExpo», яка працювала у Національному експоцентрі України.

Під час виставки відбулася конференція з актуальних  питань в галузі перероблення харчової продукції та питань енергонезалежності, де фахівці індустрії напоїв перейняли досвід нашого вченого щодо впровадження у промислових умовах техніки та технології виробництва напою.

До речі, свій досвід Сергій Удодов також передає на лекціях в університеті, і разом зі студентами впроваджує інноваційні технічні рішення у виробництво.

Published on: 23-09-2024
Read also:
Звернення ректора Олександра Шевченка до Дня пам'яті Героїв Крут

Сьогодні – День пам’яті Героїв Крут. 105 років тому на залізничній платформі в Крутах до 520 українських вояків, студентів і гімназистів із 16 кулеметами та однією гарматою дали бій росіянам, що мали десятикратну перевагу в живій силі та озброєнні. Вони затримали нападника на чотири дні, що дало змогу укласти Берестейський мирний договір – документ...

READ YOURSELF

Звернення ректора Олександра Шевченка до Дня пам'яті Героїв Крут 29 january 2023

Полімеразна ланцюгова реакція: від теорії до практики на лекції фахівця компанії «BioLabTech»

22 квітня в рамках дисципліни «Молекулярна біотехнологія» для магістрантів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» відбулася гостьова лекція «Полімеразна ланцюгова реакція: від теорії до практики» від провідного фахівця напряму агрогеноміки компанії «BioLabTech» Вадима Копича. Лекція відбулась у формі дискусії, а фахівець у доступній фор...

READ YOURSELF

Полімеразна ланцюгова реакція: від теорії до практики на лекції фахівця компанії «BioLabTech» 23 april 2019

Менеджери персоналу ‒ учасники Всеукраїнського студентського круглого столу з HR-менеджменту

Здобувачі-менеджери персоналу, третьокурсниця бакалаврату Альбіна Горобець (група МП3-8) і першокурсник магістратури Максим Пилипенко (група МП-1-8М) виступили з доповідями на ІІ Всеукраїнському студентському круглому столі з HR-менеджменту «Командна робота і цифрові технології в умовах глобальних змін». Модератором заходу була кафедра менеджменту ...

READ YOURSELF

Менеджери персоналу ‒ учасники Всеукраїнського студентського круглого столу з HR-менеджменту 14 may 2024

Практичний досвід використання інструментів Lean

17 листопада 2022 року відбулася зустріч здобувачів міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Lean-виробництво харчової продукції» та учасників однойменної сертифікатної програми, що нині проводиться в університеті, з керівницею технології та виробництва підприємства Polven Foods OÜ (Estonia) Ксенією Науменко. Загальний інтерес і зацікавленість...

READ YOURSELF

Практичний досвід використання інструментів Lean 21 november 2022