Н У Х Т

Серед лідерів з наукового потенціалу

30 may 2025

Серед лідерів з наукового потенціалу

Днями портал Освіта.ua оприлюднив щорічний рейтинг закладів вищої освіти України за показниками даних наукометричної бази Scopus. У рейтинговій таблиці українські університети ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Згідно з результатами рейтингу 2025 року наш університет посідає 45 позицію серед 221 закладу вищої освіти, що увійшли до нього, з кількістю публікацій 1313, кількістю цитувань – 7850 та індексом Гірша – 37 (у минулому році – 33).

Тим часом незалежний міжнародний рейтинг Ukrainian National H-index Ranking, що направлений на оцінювання наукової продуктивності вчених, дослідницьких груп та організацій в різних країнах на основі консолідованого показника індексу Гірша, представив оновлення за другий квартал 2025 року.

Цей рейтинг враховує сумарний показник індексу Гірша наукових установ України з урахуванням відомостей наукометричних баз даних і платформ Scopus, Web of Science та Google Scholar. На основі цих даних формується індикатор National H-index Ranking і відповідна ранжована позиція в рейтингу.

Згідно з цим рейтингом наш університет посідає 66 позицію серед усіх наукових установ і закладів вищої освіти країни з national h-index 39, h-index Scopus – 37, h-index WoS – 34 і h-index Google Scholar – 94 й входить до категорії «Високий науковий потенціал».

Вітаємо наших науковців! Продовжуємо працювати на покращення результатів і нарощуємо публікаційну активність!

Published on: 30-05-2025
Read also:
Інноваційні технології сприяють навчанню

У рамках проведення планових гостьових лекцій з базових і вибіркових дисциплін для здобувачів вищої освіти на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів, за ініціативи професорки кафедри Ірини Шевченка та завідувача кафедри, професора Василя Пасічного 12 березня 2024 року був організований, за участю викладачів кафедри, лекційно-лабораторний прак...

READ YOURSELF

Інноваційні технології сприяють навчанню 13 march 2024

Здорове харчування від дитинства до довголіття – фокус уваги науковців, медиків і виробничників

25 листопада 2022 року в університеті відбулася ІІ міжнародна міжгалузева науково-практична конференція «Здорове харчування від дитинства до довголіття: стан і перспективи», яка зібрала науковців-харчовиків, медиків, економістів, виробників. Відкрив роботу наукового зібрання ректор Олександр Шевченко. Він тепло привітав учасників і гостей заходу т...

READ YOURSELF

Здорове харчування від дитинства до довголіття – фокус уваги науковців, медиків і виробничників 25 november 2022

Для НУХТівців немає нічого неможливого: кафедра фінансів підкорила Говерлу!

Після насиченого навчального року колектив кафедри фінансів під керівництвом професора Лади Шірінян підкорив найвищу точку на території України – Говерлу! Нагадаємо, що висота гори становить 2061 м над рівнем моря і її подолання вимагає достатніх зусиль. Викладачі кафедри не тільки викладають на високому професійному рівні, проводять наукові дослі...

READ YOURSELF

Для НУХТівців немає нічого неможливого: кафедра фінансів підкорила Говерлу! 24 july 2019

Взаємовигідне партнерство НУХТ і ПрАТ «Ічнянський молочноконсервний комбінат» триває!

До університету завітали представники Приватного акціонерного товариства «Ічнянський молочноконсервний комбінат» (ІМКК), промислово-інвестиційного холдингу «PRAVIO» головний радник з розвитку технологій Олена Кириняк (випускниця нашого університету) і головний радник з розвитку інженерних систем Петро Бахур. Колег-харчовиків тепло вітали проректор...

READ YOURSELF

Взаємовигідне партнерство НУХТ і ПрАТ «Ічнянський молочноконсервний комбінат» триває! 26 october 2020