Н У Х Т

Серед лідерів з наукового потенціалу

30 may 2025

Серед лідерів з наукового потенціалу

Днями портал Освіта.ua оприлюднив щорічний рейтинг закладів вищої освіти України за показниками даних наукометричної бази Scopus. У рейтинговій таблиці українські університети ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Згідно з результатами рейтингу 2025 року наш університет посідає 45 позицію серед 221 закладу вищої освіти, що увійшли до нього, з кількістю публікацій 1313, кількістю цитувань – 7850 та індексом Гірша – 37 (у минулому році – 33).

Тим часом незалежний міжнародний рейтинг Ukrainian National H-index Ranking, що направлений на оцінювання наукової продуктивності вчених, дослідницьких груп та організацій в різних країнах на основі консолідованого показника індексу Гірша, представив оновлення за другий квартал 2025 року.

Цей рейтинг враховує сумарний показник індексу Гірша наукових установ України з урахуванням відомостей наукометричних баз даних і платформ Scopus, Web of Science та Google Scholar. На основі цих даних формується індикатор National H-index Ranking і відповідна ранжована позиція в рейтингу.

Згідно з цим рейтингом наш університет посідає 66 позицію серед усіх наукових установ і закладів вищої освіти країни з national h-index 39, h-index Scopus – 37, h-index WoS – 34 і h-index Google Scholar – 94 й входить до категорії «Високий науковий потенціал».

Вітаємо наших науковців! Продовжуємо працювати на покращення результатів і нарощуємо публікаційну активність!

Published on: 30-05-2025
Read also:
Магістранти дізнаються про інновації в технології виробництва цукру

Науковці Інституту продовольчих ресурсів НААН України розпочали читати традиційні гостьові лекції для здобувачів освітнього ступеня «магістр» освітньо-професійної програми «Технології цукрів, полісахаридів і підготовки води у промислових та крафтових виробництвах». 7 жовтня старший науковий співробітник Інституту, к.т.н. Сергій Ткаченко прочитав д...

READ YOURSELF

Магістранти дізнаються про інновації в технології виробництва цукру 10 october 2024

Love is… Marketing: реальний челлендж від наших маркетологів

Одна любов, одна дружна родина і справжній феєрверк натхнення та емоцій на неймовірному івенті до Дня Маркетолога «Love is … Marketing». 25 жовтня 2024 року бакалаври і магістри спеціальності 075 «Маркетинг» та викладачі зібралися у студентському клубі НУХТ для надцікавого челленджу до професійного свята маркетологів. Серед гостей івенту були пред...

READ YOURSELF

Love is… Marketing: реальний челлендж від наших маркетологів 31 october 2024

Вітаємо переможців першого етапу студентської олімпіади з хімії!

Досвід проведення студентських олімпіад підвищує статус навчального закладу, а участь в олімпіадах – статус самих здобувачів освіти, майбутніх фахівців і вчених, дозволяє вдосконалити та випробувати набуті навички. На жаль, через воєнний стан в Україні проведення всеукраїнських студентських олімпіад було призупинено. Нарешті, після дворічної перер...

READ YOURSELF

Вітаємо переможців першого етапу студентської олімпіади з хімії! 28 february 2024

Розпочався ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»

Цьогоріч наш університет уперше проводить ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія». ІІ тур проходить у два етапи – рецензування робіт членами Галузевої конкурсної комісії і захист робіт на підсумковій науково-практичній конференції. Для участі у ІІ турі Конкурсу надійшли 48 робіт...

READ YOURSELF

Розпочався ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» 08 april 2021