Н У Х Т

Розпочався ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»

08 april 2021

Розпочався ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»

Цьогоріч наш університет уперше проводить ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія».

ІІ тур проходить у два етапи – рецензування робіт членами Галузевої конкурсної комісії і захист робіт на підсумковій науково-практичній конференції.

Для участі у ІІ турі Конкурсу надійшли 48 робіт із 23 закладів вищої освіти, а для участі у підсумковій конференції були запрошені найталановитіші студенти – автори 30 робіт з Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Київського національного університету технологій та дизайну, Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького, Миколаївського національного аграрного університету, Національного авіаційного університету, Національного університету біоресурсів і природокористування України, Національного університету «Львівська політехніка», Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національного фармацевтичного університету, Одеської національної академії харчових технологій, Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, Українського державного хіміко-технологічного університету, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та, звичайно, біотехнологів нашого університету.

8 квітня ІІ етап Конкурсу розпочався у режимі відеоконференції з привітального слова голови Галузевої конкурсної комісії, ректора НУХТ, професора Олександра Шевченка. Він зазначив, що проведення таких всеукраїнських заходів дозволяє виявляти й розвивати таланти молодих дослідників і впевнено рекомендувати обдаровану молодь, яка займається науковими дослідженнями, як майбутніх співробітників провідних біотехнологічних і фармацевтичних компаній України. Такі конкурси дозволяють рухати уперед молоду українську науку.

Далі з юними дослідниками поспілкувалася методистка вищої категорії відділу науково-дослідної роботи та атестації наукових кадрів ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти МОН» Наталія Михайленко. Вона побажала усім творчого натхнення та наголосила, що усі здобувачі є переможцями, адже саме випускники-біотехнологи займають керівні посади на багатьох підприємствах України.

Із привітальним словом виступили деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталя Грегірчак і завідувачка кафедри біотехнології і мікробіології Тетяна Пирог. Вони акцентували увагу присутніх на тому, що біотехнологія – це дуже велика й важлива сфера людської діяльності, яка визначає нині науково-технічний прогрес, а біотехнологів без перебільшення можна назвати технологами третього тисячоліття.

До теплих привітальних слів учасникам Конкурсу та зі словами вдячності організаторам долучилися представники закладів вищої освіти з різних куточків України. Приємно було відчувати, наскільки важливою є підготовка фахівців за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія», якій у нашій країні приділяється така велика увага.

Далі учасники розпочали презентувати свої роботи у трьох секціях: «Харчова і сільськогосподарська біотехнологія», «Промислова та екологічна біотехнологія», «Фармацевтична та молекулярна біотехнологія».

Спонсором Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» виступає одна зі сучасних фармацевтичних компаній України – АТ «Фармак». Компанія співпрацює з профільними закладами вищої освіти та підтримує всеукраїнські студентські олімпіади та конкурси по всій країні.

Усім учасникам бажаємо успіху та гідного представлення своєї роботи!

Published on: 08-04-2021
Read also:
Тренінги від фахівців-практиків – частина навчального процесу на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Викладачі та здобувачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь у вебінарі-тренінгу, організованому об’єднанням «Quality Consortium of Retailers», який провела тренерка, провідна аудиторка та виконавча директорка сертифікаційного органу «Grand Cert», докторка філософії Євгенія Новожилова. Згідно з програмою тренінгу ...

READ YOURSELF

Тренінги від фахівців-практиків – частина навчального процесу на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 09 june 2021

Здобувачі освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» – активні учасники міжнародних вебінарів

У період карантину група закладів вищої освіти Швейцарії (Swiss Education Group, SEG), яка є міжнародним освітнім партнером кафедри готельно-ресторанної справи, активно організовує вебінари на актуальні для студентів теми у сфері гостинності. Серед спікерів – представники академічної спільноти SEG і провідні фахівці готельно-ресторанного бізнесу. ...

READ YOURSELF

Здобувачі освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» – активні учасники міжнародних вебінарів 12 june 2020

Ювілейна конференція «Європейські виміри сталого розвитку»

1-2 червня 2023 р. на базі університету відбулася V Міжнародна науково-практична конференція «Європейські виміри сталого розвитку», організована кафедрою екології та екоменеджменту у рамках проєктів програми ЄС Еразмус+ Центр Європейського Союзу Жана Моне з Циклічної та Зеленої Економіки JM ECO (620627-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CoE), Стратегія відновл...

READ YOURSELF

Ювілейна конференція «Європейські виміри сталого розвитку» 07 june 2023

Як учасники Еnglish speaking club злочинців шукали

Уже стало доброю традицією на кафедрі ділової іноземної мови та міжнародної комунікації проводити пізнавальні та наукові заходи за участю іноземних гостей. Нещодавно відбулося чергове засідання Еnglish speaking club, як завжди за  участю спеціального гостя із Сполучених Штатів Stuart Snuggs і викладача Наталії Божок. Зустріч була присвячена актуа...

READ YOURSELF

Як учасники Еnglish speaking club злочинців шукали 29 may 2019