Н У Х Т

Розпочала роботу науково-технічна конференція в рамках 24-ї секції Наукової ради МОН

05 november 2019

Розпочала роботу науково-технічна конференція в рамках 24-ї секції Наукової ради МОН

5-6 листопада 2019 р. у рамках 24-ї секції за фаховим напрямком «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології» Наукової ради Міністерства освіти і науки України в університеті працює VIІІ Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції».

Метою конференції є розширене висвітлення наукових здобутків, ознайомлення експертів харчової промисловості та промислової біотехнології, підвищення рівня проведення експертиз проектів, що подаються на конкурси з отримання грантів для фінансування за кошти державного бюджету та їх спрямування на розширення тематики наукових проектів для можливості співпраці науковців.

Участь у форумі беруть науковці, які мають завершені експериментальні дослідження і впровадження у виробництво та спеціалісти галузі, що займаються науково-практичною діяльністю.

На обговорення винесений широкий спектр питань: промислова біотехнологія; процеси та апарати харчової, мікробіологічної та фармацевтичної промисловості; ресурсозберігаючі технології зернопереробних виробництв, виробництва та зберігання хлібопекарських продуктів, кондитерських і макаронних виробів та харчових концентратів; енергоощадні технології крохмалевмісної та цукровмісної сировини, цукрозамінників, продуктів бродіння, алкогольних і безалкогольних напоїв, екстрактів, концентратів, харчових і кормових добавок; наукові проблеми технологій зберігання, консервування, виробництва та управління якістю і безпекою продуктів тваринництва, птахівництва і продуктів з гідробіонтів; ресурсозберігаючі технології виробництва, зберігання, консервування та управління якістю і безпекою продуктів на основі перероблення сировини мікробіологічного та рослинного походження, в т.ч. фруктово-овочевої; науково-технічні проблеми розроблення та удосконалення технології жирів та їх похідних, у тому числі харчового і технічного призначення, ефірних масел і парфумерно-косметичних продуктів.

Учасників наукового зібрання тепло привітав й передав найщиріші вітання від ректора університету, професора Анатолія Українця проректор з наукової роботи, професор Олександр Шевченко. Він побажав науковцям плідної роботи, цікавих дискусій, творчої наснаги й відшукати відповіді на свої питання.

У рамках пленарного засідання з доповіддю «Застосування екологічних способів для переробки нанофільтраційного пермеату молочної сироватки та отримання природних концентратів мінеральних речовин» виступив доктор технічних наук, доцент кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування НУХТ Юрій Змієвський. Цікава презентація наукових пошуків молодого науковця викликала значну зацікавленість й жваве обговорення присутніх.

Не менш захопливим був виступ доцента Харківського державного університету харчування і торгівлі Світлани Олійник, яка навела наукове обґрунтування інноваційних способів перероблення нетрадиційної рослинної сировини та технологій хлібобулочних і кондитерських виробів з її використанням.

Функціональним продуктам харчування і нутрігеноміці, їх сучасному стану та перспективам присвятив свою доповідь професор Одеської національної академії харчових технологій Леонід Капрельянц. До жвавої дискусії з цього питання долучилися професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету Антонелла Дорохович і професор кафедри харчової біотехнології і хімії Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя Володимир Юкало.

Після завершення пленарного засідання науковці продовжили роботу у секціях.

6 листопада триватимуть наукові обговорення в рамках 6 секцій конференції, а підсумують свою роботу науковці на круглому столі. Крім того, всі бажаючі зможуть ознайомитися з науково-дослідними лабораторіями НУХТ.

 

Published on: 05-11-2019
Read also:
Розширюємо співпрацю з інститутами НАН України та галузевими академіями наук

У вересні 2022 року за ініціативи ректора університету Олександра Шевченка та науковців Національної академії аграрних наук України, академіка Володимира Хареби, професорки Олени Хареби був підписаний Меморандум про співробітництво у галузі науки і освіти. Меморандум про співробітництво укладено між Інститутом овочівництва і баштанництва НААН в ос...

READ YOURSELF

Розширюємо співпрацю з інститутами НАН України та галузевими академіями наук 26 september 2022

У ТОПі рейтингу працевлаштування випускників-бюджетників!

Міністерство освіти і науки України презентувало звіт з моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої і фахової передвищої освіти, які завершили навчання за державним або регіональним замовленням. Звіт не лише відображає статистику працевлаштування, а дає змогу оцінити ефективність освітніх програм у задоволенні реальних потреб ринку пра...

READ YOURSELF

У ТОПі рейтингу працевлаштування випускників-бюджетників! 16 april 2024

Першокурсники ознайомлюються з історією НУХТ

Традиційно на початку навчального року першокурсники різних факультетів та інститутів університету разом із викладачами кафедри гуманітарних дисциплін активно відвідують Музей історії НУХТ. Низку цікавих і змістовних екскурсій цього року проводить для них фахівець Музею Віктор Поденко. Здобувачів вразили маловідомі факти історії заснування універ...

READ YOURSELF

Першокурсники ознайомлюються з історією НУХТ 11 september 2024

Новорічний подарунок для нашого колективу: акредитовані 14 освітньо-професійних програм магістерського рівня вищої освіти

27 грудня на засіданні Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти були прийняті рішення про акредитацію 14 освітньо-професійних програм другого (магістерського) рівня вищої освіти нашого університету. Приємний новорічний подарунок у вигляді сертифікатів про акредитацію отримали гаранти та робочі групи з розроблення освітніх програ...

READ YOURSELF

Новорічний подарунок для нашого колективу: акредитовані 14 освітньо-професійних програм магістерського рівня вищої освіти 30 december 2022