Н У Х Т

Співпраця з професіоналами галузі: практичне заняття на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

13 october 2025

Співпраця з професіоналами галузі: практичне заняття на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Аудиторні заняття із залученням зовнішніх стейкхолдерів є важливою складовою підготовки майбутніх фахівців, адже дозволяють поєднати теоретичні знання з реальними викликами та практиками сучасного виробництва.

Так, на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів за участі стейкхолдера – керівниці відділу маркування ТОВ «Сільпо-ФУД» Антоніни Павленко відбулося змістовне практичне заняття для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти.

Заняття проходило в межах вивчення дисципліни «Менеджмент якості та безпечності борошняних, кондитерських виробів та харчоконцентратів», а темою обговорення стали правила маркування борошняних, кондитерських виробів і харчоконцентратів відповідно до законодавства України.

Пані Антоніна ознайомила магістрантів із ключовими положеннями Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», детально пояснила вимоги до маркування продукції, акцентувала увагу на типових помилках виробників і важливості достовірного інформування споживачів.

Під час заняття відбулася активна дискусія й були розглянуті практичні кейси з виявлення похибок у маркуванні харчових продуктів. Присутні мали змогу поставити запитання, поділитися власним баченням і почути думку експерта-практика. Такий формат взаємодії значно посилює освітній процес і допомагає здобувачам усвідомити важливість обраної професії та поглибити свої знання.

Отримані навички стануть у пригоді не лише при вивченні фахових дисциплін, а й у проведенні наукових досліджень, при підготовці курсових проєктів і кваліфікаційних робіт.

Кафедра висловлює щиру подяку Антоніні Павленко за цікаве, інформативне й практично орієнтоване заняття та сподівається на подальшу плідну співпрацю!

Published on: 13-10-2025
Read also:
Постерні сесії 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів

Початок квітня у нашому університеті – час проведення Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», до участі у якій традиційно долучаються здобувачі вищої освіти й молоді науковці з усього світу. У 2022 році конференція відбувається уже у 88...

READ YOURSELF

Постерні сесії 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів 13 april 2022

Біоцементація як альтернатива асфальтному покриттю

Нещодавно журналісти телеканалу 1+1 завітали на кафедру біотехнології і мікробіології НУХТ із метою підготовки сюжету щодо можливості реалізації в Україні наукових доробок вітчизняних учених у галузі біоцементації. Інтерв’ю на дану тему дав доктор технічних наук, доцент кафедри Віктор Стабніков. Ним був розроблений і протестований у пілотному вироб...

READ YOURSELF

Біоцементація як альтернатива асфальтному покриттю 08 may 2019

Відзнака від WPO – черговий здобуток нашої магістрантки

Скарбничка нагород кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв поповнилася ще однією відзнакою – Certificate of Recognition WPO, який магістрантка Ольга Степанова отримала за свою розробку конструкції та технології виготовлення картонної упаковки  для стаканчиків із йогуртом з навчальною функцією (наукова керівниця – доцентка каф...

READ YOURSELF

Відзнака від WPO – черговий здобуток нашої магістрантки 09 february 2023

Досвід європейських країн вивчали викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій

Викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Зінченко та доцент кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Петруша стажувалися на кафедрі технології та якості продукції росл...

READ YOURSELF

Досвід європейських країн вивчали викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій 25 june 2019