Н У Х Т

Підсумки 86-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті»

07 april 2020

Підсумки 86-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті»

Підведені підсумки 86-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті».

У зв'язку із забороною масових заходів під час карантину, робота пленарного засідання і секцій конференції, запланована на 2-3 квітня, була відмінена, проте молоді науковці з близького і дальнього зарубіжжя традиційно активно взяли участь, хоч і дистанційну, у цьому потужному науковому зібранні.

Свої доповіді, що представляють усі галузі харчової науки, техніки і технології, до усіх 45 секцій конференції, 7 із яких були виключно англомовними, надіслали дослідники з Румунії, Болгарії, КНР, Німеччини, Пакистану, Хорватії, Бєларусі, Азейбарджану, Молдови, Литви, а також із усіх куточків України.

Молоді науковці розглянули проблеми удосконалення існуючих та створення нових енерго- та ресурсоощадних технологій для виробництва харчових продуктів на основі сучасних фізико-хімічних методів, використання нетрадиційної сировини, новітнього технологічного та енергозберігаючого обладнання, підвищення ефективності діяльності підприємств, а також представили результати своїх науково-дослідних робіт щодо підвищення якості підготовки майбутніх фахівців харчової промисловості.

Найактивнішими учасниками цьогорічного форуму стали здобувачі та аспіранти Університету «Штефан чел Маре» (Румунія), Інституту харчових технологій (Могилів, Бєларусь), Білоруського національного технічного університету (м. Мінськ), Одеської національної академії харчових технологій, Харківського державного університету харчування та торгівлі, Сумського національного аграрного університету, Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького, Національного університету біоресурсів і природокористування України, Інституту продовольства Національної академії аграрних наук України, Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національного університету «Львівська політехніка», Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка, інститутів Національної академії наук України.

За результатами роботи конференції у трьох томах опубліковані понад 1700 тез доповідей, із якими можна ознайомитися тут.

Ми щиро вдячні всім учасникам за наполегливу працю, ентузіазм, увагу до нашої конференції й бажаємо молодим науковцям наснаги, вагомих творчих здобутків, гідно розвивати харчову науку!

Published on: 07-04-2020
Read also:
Практику неформальної освіти реалізували здобувачі спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»

В освітній діяльності нашого університету поєднуються засади формальної, неформальної та iнформальної освіти. Формальна освіта нашими студентами здобувається за освітніми програмами відповідно до освітніх ступенів, галузей знань, спеціальностей i передбачає досягнення ними визначених стандартами освіти результатів навчання відповідного рівня освіт...

READ YOURSELF

Практику неформальної освіти реалізували здобувачі спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» 30 december 2022

Вчена рада університету прийняла низку важливих рішень

30 травня відбулося планове засідання вченої ради університету. Голова ради, ректор Анатолій Українець за традицією розпочав його з вітання членів вченої ради університету, що відсвяткували дні народження між засіданнями, та вручення атестатів і дипломів про присвоєння вчених звань і наукових ступенів. Зокрема, дипломи доктора наук ректор вручив д...

READ YOURSELF

Вчена рада університету прийняла низку важливих рішень 30 may 2019

Збірна команда студентів університету – срібний призер Всеукраїнської студентської олімпіади  зі спеціальності «Харчові технології»

У Харківському державному університеті харчування та торгівлі відбувся другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади  зі спеціальності «Харчові технології». Цього року в олімпіаді взяли участь 58 студентів із 22 вищих навчальних закладів України. Конкурсне завдання складалося з двох частин: письмового завдання та виконання тестів. У роботі кон...

READ YOURSELF

Збірна команда студентів університету – срібний призер Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології» 16 april 2019

Науковці університету у числі найбільш активних винахідників

Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» оприлюднило основні результати діяльності у сфері промислової власності, а також показники винахідницької активності національних заявників за 2021 рік. І хоча, як зазначають упорядники звіту, кількість реєстрацій винаходів і корисних моделей на ім’я національних заявників змен...

READ YOURSELF

Науковці університету у числі найбільш активних винахідників 06 may 2022