Нещодавно у Конгресно-виставковому центрі «Парковий» відбулася ключова гастрономічна подія року – Young Chefs. Urban, який зібрав молодих шефів, рестораторів, дослідників і представників кулінарної освіти з усієї країни.
Наш університет представляли старший викладач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Артем Ущаповський і четвертокурсник освітньої програми «Технології харчування» (спеціальність G13 «Харчові технології») Юрій Білень, які взяли активну участь у програмі заходу.
Подія охопила широкий спектр форматів: майстер-класи, панельні дискусії, гастрономічні поп-апи, а також унікальний для України Pastry Jam Session – кулінарний батл, присвячений темі гастрономічної ідентичності міста. Ключова тема форуму цього року – Urban – підкреслила важливість вивчення гастрономічної культури мегаполісів, розвитку вуличної їжі та сучасних форм ресторанного сервісу.
Юрій Білень виступив з доповіддю «Два шляхи – одна мета: їжа, що дарує емоції». Разом із відомою кондитеркою та співзасновницею сучасних гастрономічних проєктів Надією Носковою він поділився власним баченням ролі кулінарії як мистецтва, яке виходить за межі технологічних процесів і стає інструментом створення атмосфери, емоцій та ціннісного досвіду для кожного гостя.
Цей виступ став яскравим прикладом того, як досвідчені професіонали та молоді таланти знаходять точки дотику, збагачуючи одне одного і формуючи майбутнє української гастрономії. підкреслив важливість практичної взаємодії з колегами з інших закладів і шефами-практиками.
Участь представників НУХТ у Young Chefs. Urban вкотре підтверджує високий рівень підготовки фахівців у сфері харчових технологій і ресторанної справи, а також активну інтеграцію університету до професійної спільноти.