Н У Х Т

Інноваційні методики викладання дисциплін опановують викладачі кафедри екологічної безпеки і охорони праці

05 april 2019

Інноваційні методики викладання дисциплін опановують викладачі кафедри екологічної безпеки і охорони праці

Метою викладача в процесі викладання дисципліни стає безпосередня передача інформації, а також вміння визначати проблеми, позначати дискусійні моменти та орієнтувати студентів, де саме можна отримати відомості з того чи іншого питання. Про інноваційні моделі навчання дізналися викладачі кафедри екологічної безпеки і охорони праці з доповіді доцента кафедри Наталії Володченкової.

Присутні на семінарі мали змогу ознайомитися з однією із інноваційних методик – використання інтерактивної моделі. Одним зі способів інтерактивної моделі навчання є використання у навчальному процесі пакету хмарних сервісів Google Suite for Education, зокрема безкоштовного веб-сервісу Google Classroom. Ця навчальна платформа створена Google для навчальних закладів із метою спрощення створення, поширення завдань безпаперовим шляхом. Основна мета сервісу – прискорити процес поширення файлів між викладачами і студентами.

Така модель навчання передбачає моделювання життєвих ситуацій, використання рольових ігор, спільне вирішення проблем. Виключається домінування будь-якого учасника навчального процесу або будь-якої ідеї. З об'єкта впливу студент стає суб'єктом взаємодії, він сам бере активну участь у процесі навчання, прямуючи своїм індивідуальним маршрутом.

Перевагами Google Classroom є простота у використанні, безкоштовність і високий рівень доступності, можливість дистанційного та індивідуального навчання, використання як групових, так і індивідуальних форм роботи. Навчання не обмежується лише університетом. Матеріали, розміщені на хмарі, студенти можуть переглядати вдома для повторення вивченого, або ж для того, щоб краще розібратись у темі, якщо при вивчені було щось незрозуміло.

 

Published on: 05-04-2019
Read also:
НУХТ – учасник Програми професійного розвитку академічних менеджерів

Наш університет відібраний для участі у Програмі професійного розвитку академічних менеджерів, що реалізується Британською Радою в Україні у рамках спільного проєкту Міністерства освіти і науки України і Світового банку «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів». Програма ініційована МОН і спрямована на зміцнення інституційної спромо...

READ YOURSELF

НУХТ – учасник Програми професійного розвитку академічних менеджерів 04 april 2025

Налагодження співпраці зі стейкхолдерами: викладачі знайомляться зі сучасним біотехнологічним підприємством

Викладачі нашого університету продовжують активно співпрацювати з представниками біотехнологічної галузі, що є важливим елементом підготовки висококваліфікованих фахівців. Нещодавно відбулася екскурсія на новозбудоване підприємство – завод глибокого перероблення кукурудзи на лізин компанії «Укрстарч». У заході взяли участь завідувач кафедри біотех...

READ YOURSELF

Налагодження співпраці зі стейкхолдерами: викладачі знайомляться зі сучасним біотехнологічним підприємством 11 february 2025

Традиції здорових харчових звичок довголіття

В університеті за ініціативи та підтримки ректора Олександра Шевченка та голови київської міської організації Науково-технічного товариства харчової промисловості України Юрія Задніпряного відбувся спільний захід кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та проєкту «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід» із...

READ YOURSELF

Традиції здорових харчових звичок довголіття 30 june 2025

Інтерв’ю телеканалу LIVE дали викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

У всьому світі Міжнародний день пива відзначається у першу п’ятницю серпня. Cвяткування Дня пива розпочалося у 2007 році у м. Санта-Круз (штат Каліфорнія, США) за ініціативи власника бару Джессі Авшаломова. Міжнародний день пива – чудовий привід, щоб насолодитися найпопулярнішим у світі алкогольним напоєм. Це дійсно глобальне свято, яке відзначают...

READ YOURSELF

Інтерв’ю телеканалу LIVE дали викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 11 august 2021