Н У Х Т

Науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі» закрила наукову програму Всеукраїнського тижня харчових технологій

22 september 2023

Науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі» закрила наукову програму Всеукраїнського тижня харчових технологій

21 вересня в рамках спеціалізованих виставок, що працювали у ВЦ «АККО Інтернешнл» відбулась Х Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі». Модератором конференції, яка в цьому році проводилась у змішаному форматі, був завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса.

На початку конференції зі змістовною доповіддю виступив президент асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк, який проінформував присутніх про стан кондитерської галузі України в умовах війни.

Професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Вікторія Дорохович розповіла про наробки щодо зниження жиро- та цукромісткості борошняних кондитерських виробів.

Вікторія Євлаш, завідувачка кафедри хімії, біохімії, біотехнології та гігієни харчування Державного біотехнологічного університету розкрила тему перспективи використання дієтичних добавок із нетрадиційної рослинної сировини у технологіях кондитерських виробів.

Доцентка кафедри технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів Одеського національного технологічного університету Олена Котузаки представила розробки щодо використання зернової глюканвмісної сировини в технології піноподібних борошняних кондитерських  виробів.

Професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету Юлія Камбулова порушила питання щодо застосування альтернативних способів сушіння фруктового мармеладу, які були б енергоощадними та забезпечували високу якість продукції.

Ольга Безрученко, аспірантка кафедри технології і організації ресторанного господарства Державного торговельно-економічного університету представила результати досліджень та розробки технології безглютенових кексів із молочно-білковим концентратом сколотин.

Виставки та конференцію також відвідали здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» разом із наставниками академічних груп, доцентками кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів та здобувачі освітнього ступеня «Магістр» разом із гаранткою освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів» Юлією Камбуловою.

Відвідування виставок та конференції дало можливість здобувачам поспілкуватися з фахівцями галузі, дізнатися про нові технології та обладнання, що сприятиме їх професійному розвитку, стане у пригоді під час вивчення навчальних дисциплін і виконання курсових робіт, проєктів і кваліфікаційних робіт.

Колектив кафедри щиро вдячний керівництву ТОВ «АККО Інтернешнл» за надану можливість провести конференцію на базі виставкового центру та сподівається на подальшу плідну співпрацю. Також організатори висловлюють вдячність усім доповідачам та учасникам, які долучились до роботи конференції та обговорення актуальних питань галузі. Ознайомитися з коротким змістом доповідей можна буде у збірнику конференції який невдовзі буде оприлюднений на сайті НУХТ.

Published on: 22-09-2023
Read also:
Сучасні тренди у виробництві морозива від провідної технологині

Триває плідна співпраця колективу кафедри технології молока і молочних продуктів з відомими фахівцями-технологами. 1 квітня 2024 р. відбулася гостьова лекція «Промислове і крафтове виробництво морозива» провідної технологині з виробництва морозива Ольги Байсари для бакалаврів, магістрантів та аспірантів спеціальності 181 «Харчові технології», а та...

READ YOURSELF

Сучасні тренди у виробництві морозива від провідної технологині 02 april 2024

Студенти відзначили День європейських мов

До Дня європейських мов, який щороку відзначається 26 вересня, відбулися пізнавально-освітні заняття, які провела професорка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ольга Нежива. Їх метою було ознайомлення студентів із мовним і культурним розмаїттям Європи, популяризація вивчення іноземних мов, а також формування поваги до інших культур. Зд...

READ YOURSELF

Студенти відзначили День європейських мов 26 september 2025

Вітання від кафедри теплоенергетики та холодильної техніки зі Всесвітнім днем охолодження

Сьогодні, у Всесвітній день охолодження, ми приєднуємося до міжнародної спільноти, щоб відзначити ключову роль технологій охолодження, кондиціювання повітря та теплових насосів у забезпеченні життя сучасного світу. Від збереження харчових продуктів, медикаментів і вакцин до забезпечення комфортного мікроклімату, безперервної роботи промислових про...

READ YOURSELF

Вітання від кафедри теплоенергетики та холодильної техніки зі Всесвітнім днем охолодження 26 june 2025

Уперше здобувачі кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів підкорюють м’ясопереробні підприємства Німеччини!

30 липня відбулася знакова подія – 12 здобувачів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів успішно перетнули кордон із Європейським Союзом і прибули на м’ясопереробні підприємства компанії ТОВ «Алльфайн Файнкост» для проходження довготривалого високооплачуваного стажування на виробничих потужностях компанії. ТОВ «Альфайн Файнкост» є лідером сер...

READ YOURSELF

Уперше здобувачі кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів підкорюють м’ясопереробні підприємства Німеччини! 12 august 2021