Н У Х Т

Науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі» закрила наукову програму Всеукраїнського тижня харчових технологій

22 september 2023

Науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі» закрила наукову програму Всеукраїнського тижня харчових технологій

21 вересня в рамках спеціалізованих виставок, що працювали у ВЦ «АККО Інтернешнл» відбулась Х Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі». Модератором конференції, яка в цьому році проводилась у змішаному форматі, був завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса.

На початку конференції зі змістовною доповіддю виступив президент асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк, який проінформував присутніх про стан кондитерської галузі України в умовах війни.

Професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Вікторія Дорохович розповіла про наробки щодо зниження жиро- та цукромісткості борошняних кондитерських виробів.

Вікторія Євлаш, завідувачка кафедри хімії, біохімії, біотехнології та гігієни харчування Державного біотехнологічного університету розкрила тему перспективи використання дієтичних добавок із нетрадиційної рослинної сировини у технологіях кондитерських виробів.

Доцентка кафедри технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів Одеського національного технологічного університету Олена Котузаки представила розробки щодо використання зернової глюканвмісної сировини в технології піноподібних борошняних кондитерських  виробів.

Професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету Юлія Камбулова порушила питання щодо застосування альтернативних способів сушіння фруктового мармеладу, які були б енергоощадними та забезпечували високу якість продукції.

Ольга Безрученко, аспірантка кафедри технології і організації ресторанного господарства Державного торговельно-економічного університету представила результати досліджень та розробки технології безглютенових кексів із молочно-білковим концентратом сколотин.

Виставки та конференцію також відвідали здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» разом із наставниками академічних груп, доцентками кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів та здобувачі освітнього ступеня «Магістр» разом із гаранткою освітньої програми «Технології органічних харчових продуктів» Юлією Камбуловою.

Відвідування виставок та конференції дало можливість здобувачам поспілкуватися з фахівцями галузі, дізнатися про нові технології та обладнання, що сприятиме їх професійному розвитку, стане у пригоді під час вивчення навчальних дисциплін і виконання курсових робіт, проєктів і кваліфікаційних робіт.

Колектив кафедри щиро вдячний керівництву ТОВ «АККО Інтернешнл» за надану можливість провести конференцію на базі виставкового центру та сподівається на подальшу плідну співпрацю. Також організатори висловлюють вдячність усім доповідачам та учасникам, які долучились до роботи конференції та обговорення актуальних питань галузі. Ознайомитися з коротким змістом доповідей можна буде у збірнику конференції який невдовзі буде оприлюднений на сайті НУХТ.

Published on: 22-09-2023
Read also:
Вітання від кафедри теплоенергетики та холодильної техніки зі Всесвітнім днем охолодження

Сьогодні, у Всесвітній день охолодження, ми приєднуємося до міжнародної спільноти, щоб відзначити ключову роль технологій охолодження, кондиціювання повітря та теплових насосів у забезпеченні життя сучасного світу. Від збереження харчових продуктів, медикаментів і вакцин до забезпечення комфортного мікроклімату, безперервної роботи промислових про...

READ YOURSELF

Вітання від кафедри теплоенергетики та холодильної техніки зі Всесвітнім днем охолодження 26 june 2025

Міжкафедральна комплексна кваліфікаційна робота – погляд з різних точок зору

23 лютого 2024 р. відбувся захист міжкафедральної комплексної кваліфікаційної роботи «Дослідження технологічних процесів виготовлення харчових продуктів на основі або з використанням молочних продуктів із впровадженням розроблених рекомендацій в умовах СТ «Лідер» с.м.т. Муровані-Курилівці Вінницької області», здобувачами освітнього ступеня «Магістр...

READ YOURSELF

Міжкафедральна комплексна кваліфікаційна робота – погляд з різних точок зору 27 february 2024

Суспільне служіння університету – стратегічний вектор: НУХТ вивчає європейські підходи до взаємодії з громадою

Команда університету завершила вивчення змісту Сесій 6-9 Модуля 1 Програми професійного розвитку академічних менеджерів, присвяченого ролі університету у контексті суспільних трансформацій. Сесія 6 «Суспільне служіння університету» зосереджувалася на третій місії університету – служінні суспільству. Учасники досліджували концепцію «університету, щ...

READ YOURSELF

Суспільне служіння університету – стратегічний вектор: НУХТ вивчає європейські підходи до взаємодії з громадою 18 april 2025

Завідувач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції успішно захистила дисертацію на здобуття ступеня доктора технічних наук

20 червня 2019 р. на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.07 відбувся захист дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування та розроблення технологій сушеної харчової продукції і харчових продуктів з її використанням» на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук завідувачем кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олекс...

READ YOURSELF

Завідувач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції успішно захистила дисертацію на здобуття ступеня доктора технічних наук 21 june 2019